Kovrdžava kosa kod muškaraca – mana ili prednost

Zaštitni znak velikog broja muškaraca je upravo kovrdžava kosa, koju često prate epiteti: suva, gruba i neposlušna. Dobra vest je da pravilnom negom sve mane i nedostaci mogu lako da se pretvore u prednosti. Redovnom hidratacijom i oblikovanjem frizure na odgovarajući način, svaki muškarac koji ima loknice će postati pravi zavodnik.

Muška kovrdžava kosa
Foto: Freepik

 

Pravilna nega kose za muškarce je od izuzetnog značaja za svaki tip kose, a posebno za kovrdžavu. Takođe, veoma je važan i pravilan izbor pribora i aparata koji se koriste za stilizovanje i oblikovanje frizure.

Istina je da muškarci čija je kosa kovrdžava moraju malo više da se potrude. Potrebno je da u svoju svakodnevnu rutinu nege uvrste odgovarajuće šampone, balzame, gelove, ulja i druge proizvode za stilizovanje kose. Na kraju se trud isplati jer je bujna, kovrdžava muška kosa neodoljiva za mnoge žene.

 

Duga, kovrdžava muška kosa

Moda u svetu frizura se stalno menja. Nekada veoma popularna tzv. „muška frizura“, koja podrazumeva kratku kosu, više nije rezervisana samo za muškarce. Sve je više žena i devojaka koje imaju kratku kosu. Isto pravilo važi i za dugu kosu – ona nije rezervisana samo za žene!

Duga, kovrdžava muška kosa je odraz specifičnog karaktera i stila. Ona se često vezuje za buntovan i avanturistički duh Robinzona Krusoa. Ipak to ne znači da njoj nije potrebna nega.

Muška kovrdžava kosa
Foto: Freepik

 

Dragi muškarci, ukoliko imate kovrdžavu kosu i želite da ona bude lepa i nežna, vreme je da vaše police popunite odgovarajućim proizvodima. Za pravilnu negu duge kose neophodno je da nakon svakog pranja koristite odgovorajući balzam za kosu. Ovi proizvodi omogućavaju zatvaranje kutikule dlake, čime se olakšava raščešljavanje kose i sprečava njeno pucanje i kidanje tokom stilizovanja.

Naša preporuka je Macadamia Oil-Infused Ultra Rich Repair balzam za kovrdžavu kosu, koji umiruje kovrdže i hidrira vlasi dajući im sjaj i vitalnost. Proizvod ne sadrži sulfate, parabene i gluten, što ga čini pogodnim za upotrebu i na osetljivoj kosi. Veoma lako se koristi. Važno je da balzam ne nanosite na samo teme glave, već na krajeve i celu dužinu kose. Nakon ispiranja šampona, na vlažnu kosu ravnomerno rasporedite odgovarajuću količinu balzama i ostavite da deluje 30 sekundi. Zatim temeljno isperite kosu čistom vodom i stilizujte frizuru po želji. Već nakon prve primene, primetićete da je vaša kosa elastičnija, nežnija i mekša, da se manje mrsi i da je hidrirana.

 

Nega kovrdžave kose

Bez obzira da li imate dugu ili kratku kosu, kovrdžama je s vremena na vreme potreban tretman dubinske hidratacije. Dovoljno je da jednom nedeljno koristite Macadamia Oil-Infused Ultra Rich Repair masku za rekonstrukciju kovrdžave kose. Ova maska će nahraniti suve krajeve, obnoviti vlasi i ojačati kosu. Obogaćena je 94% prirodnim sastojcima, među kojima dominira mešavina ulja makadamije i argana.

Kovrdžava muška kosa
Foto: Freepik

 

Dragi naši muškarci, pišite nam kakva je vaša kosa i na koji način je negujete? Ukoliko imate neke nedoumice, podelite ih sa nama. Sigurno ćemo zajedno naći najbolje rešenje.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)