Blog

BlogPratite novosti i dešavanja iz sveta lepote

Letnje frizure – 10 praktičnih i atraktivnih predloga za vrele dane

Leto je najizazovniji period godine za stilizovanje kose. Pitanje je kako da bude oblikovana da bi nam pristajala onako kako smo zamislili, ali i praktična zbog visokih temperatura? U nastavku pročitajte predloge za
elegantne letnje frizure za dugu i kratku kosu.

Nastavi sa čitanjem

Pet razloga zbog kojih je električni brijač bolji od „običnog”

Zamislite brijanje brade za koje vam ne bi trebalo puno vremena, niti jedan kozmetički proizvod, a koje će rezultirati potpuno glatkom kožom, bez posekotina i iritacija. Upravo ovakvo brijanje omogućava električni brijač.

Nastavi sa čitanjem

Maslinovo ulje – kako ga iskoristiti u nezi kože i kose

Sagledavajući benefite maslinovog ulja, sasvim je jasno zašto ga je „otac medicine” Hipokrat nazvao „veliki iscelitelj”, a starogrčki pesnik Homer „tečno zlato”. Danas se ulje masline koristi i u kozmetici za negu kose, kože lica i tela.

Nastavi sa čitanjem

Kako da znate da li je japansko iscrtavanje obrva pravi izbor za vas

Ako imate retke i svetle obrve, a želeli biste da postignete izgled prirodno gušćih i punijih, japansko iscrtavanje obrva je opcija koju treba da razmotrite. Kako se ova tehnika izvodi i da li je bolna, pročitajte u ovom tekstu.

Nastavi sa čitanjem

Detaljan vodič za odabir farbe za kosu

Koliko puta ste se do sada ofarbali i brzo pokajali? Neželjene nijanse moguće je ispraviti, ali ako naučite da odaberete odgovarajuće farbe za kosu, takve situacije možete lako izbeći. U ovom tekstu otkrivamo šta sve treba da razmotrite pri izboru vrste farbe.

Nastavi sa čitanjem

Krema za lice – šta treba da znate da biste izabrali odgovarajuću za vašu kožu

Krema za lice jedan je od najstarijih kozmetičkih proizvoda. Ono što liči na današnje kreme napravio je rimski lekar Klaudije Galen 200. godine pre nove ere i to koristeći pčelinji vosak i ružino ulje. Sada postoje kreme za svaki tip kože.

Nastavi sa čitanjem

Budući frizeri se takmičili za vredne ANDIS nagrade

U okviru obeležavanja stogodišnjice postojanja brenda Andis, organizovali smo takmičenje budućih frizera u Tehničkoj školi „Pavle Savić” u Novom Sadu. Svoje umeće i praktične veštine pokazali su učenici treće (završne) godine, smera muški frizeri. 

Nastavi sa čitanjem

Maska za lice – nezaobilazan korak za pravilnu negu kože

Maska za lice je neizostavan korak u skoro svim profesionalnim kozmetičkim tretmanima lica. Nije li to dovoljno dobar razlog da ovaj proizvod uvrstite u svoju nedeljnu rutinu nege kože? Dodatne razloge, pronaći ćete u nastavku.

Nastavi sa čitanjem

Salicilna kiselina: benefiti i preporuke proizvoda

Salicilna kiselina je odličan saputnik u borbi protiv masne kože i akni, kao i drugih problema kože lica. Pored toga uspešno se koristi za lečenje peruti, seboreje, bradavica i fleka na licu. Koji su benefiti salicilne kiseline i na koji način se primenjuje?

Nastavi sa čitanjem