Vosak za kosu i sve njegove prednosti

Bez obzira na dužinu kose svaki muškarac koji vodi računa o svom izgledu, želi da je ona uvek uredna i lepo oblikovana. U ostvarivanju tog cilja najbolje „oružje” je vosak za kosu, čijom upotrebom ćete rešiti problem sa razbarušenom frizurom.

Vosak za kosu koriste muškarci i žene
Foto: Freepik

 

Stilizovanje kose za muškarce može biti veoma zahtevno, ako se ne koriste adekvatni proizvodi. Za razliku od gela, vosak za kosu je lagane formule, ne stvara osećaj težine i može se koristiti svakodnevno za kreiranje frizura različitih stilova. Omogućava veliku fleksibilnost u radu i daje dobre rezultate, zbog čega se sve češće može videti na policama profesionalnih frizera. Iako ga najčešće koriste muškarci, vosak za kosu je namenjen svima koji žele da imaju urednu i lepo oblikovanu frizuru.

 

Čemu služi vosak za kosu

  • Umiruje neposlušne vlasi, koje su naročito primetne nakon buđenja. Zahvaljujući ovom proizvodu možete lako da ukrotite kosu koja „leti na sve strane” i da fiksirate frizuru.
  • Koristi se za fino oblikovanje kose i definisanje željene forme. Naročito je pogodan za kreiranje modernih frizura.
  • Za razliku od nekih drugih proizvoda koji slepljuju vlasi, vosak kosi daje dodatni volumen, prirodan izgled i fleksibilnost. Nakon njegove upotrebe kosa ne izgleda masno.
  • Zahvaljujući svom sastavu, kosa koja je stilizovana voskom dobija diskretan sjaj i privlačniji izgled.
  • Ovaj proizvod se može koristiti i za matiranje kose. Postoje posebne formule voskova za kosu koji su kreirani tako da daju mat finiš i mogu ih koristiti osobe sa masnom kosom.
  • Vosak za kosu ne koriste samo muškarci. Mnoge žene obožavaju ovaj proizvod i često ga koriste za stilizovanje frizure, oblikovanje lokni i postizanje većeg volumena kose.
Vosak za kosu
Foto: Freepik

 

Kako se koristi vosak za kosu

Vosak za kosu se vrlo lako koristi i može se nanositi na potpuno suvu ili vlažnu kosu. S obzirom da je ovaj proizvod na bazi voska, kako mu i samo ime kaže, potrebno ga je blago zagrejati pre stavljanja na kosu. Najbolji efekat ćete postići ukoliko prvo prstima uzmete malu količinu proizvoda i protrljate je o dlanove. Ravnomerno nanesite vosak, provlačeći prste kroz kosu i oblikujte rukama željenu frizuru. Ukoliko koristite vosak na potpuno mokroj kosi, nakon toga je prosušite fenom na najslabijoj brzini i to tako što ćete usmeriti strujanje vazduha u pravcu u kojem želite da kosa pada.

Budite veoma pažljivi i ne preterujte sa količinom voska, kako vam kosa ne bi izgledala masno. Umesto da nanesete previše voska, uvek je bolje naknadno dodati određenu količinu ako je potrebno.

 

Vosak ili gel za kosu

Danas je na tržištu dostupno mnogo različitih proizvoda koji se koriste sa istom namenom – da oblikuju frizuru. Dilema više nije vezana samo za odabir brenda i jačine efekta učvršćivanja kose. Pravi izazov je izabrati odgovarajući proizvod za određeni tip kose.

Šta tačno odabrati: kremu, pomadu, gel, gumu, penu, vosak ili lak za kosu? – Zavisi od efekta koji želite da postignete. Svi ovi proizvodi se koriste za stilizovanje kose, ali nisu svi jednako učinkoviti u istim namerama.

Pravilno stilizovanje kose
Foto: Freepik

 

Osim teksture, osnovna razlika između gela i voska za kosu je u tome što se vosak ne suši. Zbog toga je pogodan za oblikovanje fleksibilnijih frizura, za koje je važno da kosa bude lepo složena, a da ipak ostane lepršava. Ako želite samo da umirite kosu i dovedete čuperke i dlačice u red, koristite vosak.

Za razliku od klasičnih gelova za kosu, koji se ne preporučuju za čestu upotrebu, vosak možete koristiti svakodnevno. Ukoliko je potrebno, koristite ga i više puta u toku jednog dana, kako biste popravili postojeću ili napravili novu frizuru.

Gel za kosu daje jači efekat učvršćivanja i pomoću njega možete praviti najotkačenije frizure. Ovaj proizvod je zahvaljujući toj sposobnosti i čuvenoj „jež” frizuri stekao veliku popularnost. O prednostima i načinima upotreba gela za kosu pisaćemo u nekom od narednih postova.

 

Kako izabrati najbolji preparat za stilizovanje kose

Vosak je odličan izbor ukoliko želite da lepo oblikujete frizuru, a da kosa i dalje ostane bujna. Ponuda ovih preparata je velika i raste iz dana u dan. Da biste izabrali najbolji vosak za vašu kosu, prilikom kupovine razmišljajte o ono šta želite da postignete. Najbolji vosak za kosu za muškarce je onaj koji odgovara njegovom tipu kose i efektu koji se želi postići.

Osmo vosak za oblikovanje kose
Foto: Alexandar Cosmetics

 

1. Vosak za volumen kose

Ukoliko imate tanku i retku kosu, potreban vam je proizvod koji će dati volumen vašoj frizuri. Vosak je u tom slučaju bolji izbor od gela i možete ga koristiti svakodnevno, jer je lagane teksture.

Naš predlog je OSMO vosak u kremi za oblikovanje kose na bazi pčelinjeg voska, koji se koristi za kreiranje frizura različitih tekstura. Pruža kosi dodatni volumen i visok sjaj. Ukoliko tražite mat vosak koji će tankoj kosi dati volumen i definiciju, izaberite OSMO vosak glinu za oblikovanje kose sa mat efektom. Ovaj proizvod takođe sadrži pčelinji vosak i može se koristiti na tankoj i slaboj kosi, jer nije mnogo agresivan.

 

2. Spas za masnu kosu

Mat vosak za kosu je najbolja opcija za muškarce koji imaju masnu kosu. Takođe je dobar izbor i za one koji ne žele da se njihova kosa mnogo presijava. OSMO Matte Clay Extreme vosak glina je namenjen za stilizovanje kose kojoj je potrebno veoma jako učvršćivanje i oblikovanje. Zbog toga je idealan vosak za kovrdžavu kosu, koja zahteva snažno stilizovanje, uz zadržavanje fleksibilnosti. Dodatna prednost ovog proizvoda je sposobnost eliminisanja statičkog elektriciteta, koji se često javlja tokom češljanja i stilizovanje kose.

 

3. Vosak za jaku i kovrdžavu kosu

Ako imate gustu i grubu kosu, verovatno svakog jutra imate i „problem” – kako da ukrotite neposlušne vlasi. OSMO Aqua-Wax vosak za jako oblikovanje može postati vaš najbolji jutarnji prijatelj. Može se koristiti na suvoj ili vlažnoj kosi. Rastvara se u vodi, zbog čega je posebno pogodan za kreiranje frizura na mokroj kosi, odmah nakon tuširanja. Osim efekta snažnog oblikovanja, zahvaljujući formuli na bazi vode, OSMO Aqua-Wax hidrira i osvežava kosu, dajući joj visok sjaj. Uz ovaj vosak lako ćete postići efekta „mokre, zalizane kose“.

Najbolji vosak za kovrdžavu kosu
Foto: Freepik

 

Vosak za kosu pruža mogućnost kreiranje neograničenog broja modernih i klasičnih frizura. To je jedan od razloga zbog kojeg muškarci koji jednom probaju ovaj proizvod, u potpunosti zaborave na druge, a posebno na gel. To je siguran znak da bi ovaj preparat trebalo da se nađe i u vašoj kolekciji za stilizovanje kose.

Da li ste već koristili vosak za kosu? Kakva su vaša iskustva?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)