Oktobar – međunarodni mesec borbe protiv raka dojke

Oktobar se širom sveta obeležava kao mesec borbe protiv raka dojke. Kako bismo se priključili ovoj globalnoj kampanji, organizujemo akciju „Udruženi u borbi protiv raka dojke”, u okviru koje prikupljamo sredstva za pomoć Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Od svake online porudžbine kreirane u periodu od 1. do 31. oktobra, preko našeg sajta, doniramo deo sredstava Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Pozivamo vas da se pridružite našoj akciji i u oktobru birate online kupovinu, kako bismo do kraja meseca prikupili što više sredstava. Za svaku porudžbinu čija je vrednost veća od 8.000 dinara, dostava je besplatna na teritoriji Srbije.

Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Po završetku akcije, prikupljena sredstva biće iskorišćena za kupovinu opreme, koja je neophodna za lečenje i oporavak onkoloških pacijenata.

 

Podrška ženama obolelim od raka dojke

Tokom oktobra u mnogim zemljama sveta organizuju se različite kampanje, kako bi se skrenula pažnja javnosti na veliku rasprostranjenost karcinoma dojke, ali i podigla svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Rak dojke je jedan od vodećih malignih oboljenja među ženskom populacijom, i to na globalnom nivou. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji od raka dojke godišnje oboli oko 4.500 žena. Za uspešnu borbu protiv ove opake bolesti prevencija je ključan faktor. Jedini način ranog otkrivanja raka dojke je mesečni samopregled i redovan odlazak i pregled kod lekara.

Samopregled dojki
Foto: Alexandar Cosmetics

 

S obzirom da je karcinom dojke bolest od koje mnogo češće oboljevaju žene, nego muškarci, zvanični simbol za mesec borbe protiv raka dojke je satenska tračica u ružičastoj boji. Ovaj simbol naći će se i na svakom paketu proizvoda koji poručite sa našeg sajta u toku oktobra. Naša akcija „Udruženi u borbi protiv raka dojke” je još jedan razlog zbog kojeg je online kupovina dobar izbor. Prikupljena sredstva doniraćemo za opremu koja je neophodna Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Hvala vam što kupujete online i na taj način zajedno sa nama pružate podršku ženama obolelim od karcinoma dojke.

Ružičasti oktobar - mesec borbe protiv raka dojke
Foto: Freepik

 

Udruženi možemo mnogo. U ovoj borbi žene obolele od raka dojke ne smeju ostati usamljene. Pozivamo vas da im zajedno sa nama date podršku u borbi protiv ove opake bolesti.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)