Britva za brijanje – savršen poklon za ljubitelje tradicionalnog načina brijanja

Britva za brijanje je obavezan deo berberskog pribora, ali i svakog bradonje koji voli sam da uređuje svoju bradu i brkove. Iako se koristi za tradicionalne tehnike brijanja, u poslednjih nekoliko godina ponovo je u modi brijanje britvom. Mnogi muškarci koji puštaju i neguju bradu, rado sami koriste ovaj proizvod. Zbog toga smo odlučili da vam malo približimo sve prednosti brijanja pomoću britve, kao i da predložimo nekoliko naših favorita. Verujemo da će vam naši predlozi pomoći da izaberete dobar poklon za nekog ko voli da bude „sam svoj berber”.

Britva za brijanje
Foto: Freepik

 

Kako se koristi britva za brijanje

Britve za brijanje su izuzetno oštre, što daje veliku preciznost prilikom rada i širu mogućnost primene. To je jedna od glavnih prednosti ovog proizvoda u odnosu na klasične brijače. Sam postupak uklanjanja dlačica je sličan kako i kod korišćenja brijača, ali… Britva može, što brijač ne može! Zahvaljujući preciznoj oštrici ili žiletu britve lako se kreiraju precizne linije na bradi i ravnomernije i bolje uklanjaju dlačice.

Prilikom korišćenja britve trebalo bi da budete veoma pažljivi, kako se ne biste posekli i povredili. Najpre je potrebno kružnim pokretima naneti penu, sapun, kremu ili providni gel za brijanje (na celo lice ili samo na delove koje želite obrijati). Na taj način će dlačice omekšati, a sam postupak njihovog uklanjanja će biti lakši i prijatniji (bez čupanja i bola). 

Praktikujte brijanje u smeru rasta dlačice i lagano zatežite kožu neposredno iznad ili ispod dela koji brijete. Nemojte prejako pritiskati kožu, već primenjujte nežne, kraće, ujednačene poteze niz lice. Za brijanje donjeg dela brade savetuje se povlačenje britve u smeru od vrata ka gore. Budite strplji i posebno obratite pažnju na delove oko usana i nosa. 

Posle brijanja, lice obavezno isprate hladnom vodom i nežnim, tapkajućim pokretima obrišite čistim peškirom. Nakon toga nanesite omiljenu kolonjsku vodu ili balzam za negu kože posle brijanja.

Britva za brijanje sa žiletom
Foto: Freepik

 

Britva za bradu kao poklon – zašto da ne

Ako želite da istinski obradujete zaljubljenika u bradu i brkove, priče o Vikinzima i tradicionalne tehnike šišanja i brijanja – britva je odličan poklon. U nastavku predstavljamo nekoliko naših predloga.

 

Britva za brijanje INFINITY – za pravog zaljubljenika u klasični berberaj

Ukoliko tražite poklon za nekog ko želi da bude „sam svoj majstor”, voli izazove i savladavanje novih tehnika rada, toplo preporučujemo INFINITY britvu za brijanje. Ovo je klasična, preklopna britva bez žileta, napravljena od izuzetno kvalitetnog nerđajućeg čelika. Prvenstveno je namenjena za profesionalnu upotrebu, jer je neophodno oštriti sečivo. U tu svrhu se obično koristi kožni kaiš za oštrenje, pa ne bi bilo loše da i ovakav proizvod bude sastavni deo vašeg poklona. Muškarac kojem poklonite ovakav set će sigurno biti oduševljen, jer će moći da nauči kako naoštriti britvu za brijanje.

Infinity britva za brijanje brade, brkova i zulufa
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Ova britva je izuzetno praktična za upotrebu, pa je osim profesionalaca rado koriste početnici i amateri. Namenjena je za brijanje brade, brkova i zulufa. Ergonomski oblikovana drška olakšava rukovanje i lepo „leži” u ruci. Oštrica dužine 7 cm i širine 2 cm omogućava precizno i lako brijanje, kao i kreiranje različitih stilova („fazoniranje brade”).

 

Britva za brijanje KIEPE Free Style 126 – za brijanje bez mnogo muke

Iz više razloga, među našim favoritima nalazi se i britva za brijanje KIEPE Free Style 126. U pitanju je preklopni model britve za brijanje sa žiletom. Za razliku od sličnih modela, za ovu se koristi ceo žilet i veoma lako se postavlja u predviđeni otvor. Uz proizvod se dobija i (već postavljen) žilet za precizno brijanje. 

Onaj ko dobije ovakav poklon sigurno će biti zadovoljan činjenicom da neće morati svaki put da „lomi” žilet, kako bi jednu polovinu postavio u britvu, a da u sterilnim uslovima čuva drugu polovinu žileta. Još jedna prednost ove britve je ergonomski dizajnirana lagana plastična drška, koja omogućava veoma jednostavno korišćenje i prijatan rad.

Brijanje brade
Foto: Freepik

 

Pišite nam da li vi, ili vama neko blizak koristi britve za brijanje brade i brkova. Koji modeli su vaši favoriti i zašto?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)