Pet proizvoda koje bi svaki muškarac trebalo da ima

Od davnina, nega i šminkanje povezuju se sa ženskim, „lepšim” polom. Iako su, između ostalog, muškarci plemićnog porekla u srednjem veku koristili puder kako bi delovali aristokratski bledo, a u mnogim kulturama je muška šminka sasvim uobičajena. Ipak, u dvadesetom veku kakav poznajemo, muška kozmetika je skrajnuta u odnosu na žensku.

To se, srećom, poslednjih decenija intenzivno menja, pa danas i muškarci mogu pronaći ne samo kvalitetne proizvode za negu svog lica, tela i kose, već mogu da pronađu odgovarajući proizvod u odnosu na ono što im je potrebno.

 

Zato vam sada donosimo 5 proizvoda koje svaki muškarac kojem je stalo do sopstvenog izgleda i nege treba da ima.

1. Gel za tuširanje

U formi gela ili sapuna, sredstvo za tuširanje treba da bude namenjeno muškoj koži. Ako je koža, na primer, suvlja, koristite hidratantni gel za tuširanje. Za češće tuširanje birajte blage proizvode, a proizvodi 2u1 (gel za tuširanje i šampon) i 3u1 (gel za pranje tela, lica i kose) su odlično rešenje za situacije kao što su odlazak na trening ili putovanje. Osluškujte šta vam vaša koža poručuje i obezbedite joj ono što joj je potrebno.

 

2. Šampon za kosu

I muška kosa, baš kao i ženska, ima svoje zahteve i posebnosti. Ako je duga, njena nega je zahtevna isto koliko i nega ženske kose, pošto ako je suva i krta, delovaće neuredno. I kratka kosa treba da dobije ono što joj treba – volumen, mekoću ili sjaj. Pronađite to što je potrebno vašoj kosi i od nje napravite svog saveznika. Nemojte zaboraviti ni balzam za kosu, koji takođe nije deo samo ženske kozmetike.

Šampon za muškarce

 

3. Kozmetika za brijanje

Pošto neki muškarci nose bradu, a neki ne nose, ne možemo se ograničiti samo na proizvode za jedne, odnosno druge. Naime, ako nosite bradu, neizostavno se morate posvetiti njenoj nezi. Od proizvoda za njeno pranje, kao što su šampon i balzam, pa sve do češljanja i stilizovanja, možete pronaći baš ono što vam je potrebno. Ako brada nije vaš fazon, onda će vam biti potrebna nega posle brijanja, odnosno sredstvo za brijanje (gel, pena, krema, ulje), kvalitetan brijač, kao i sredstvo za negu kože nakon pranja, poput losiona ili kreme.

 

4. Hidrantna krema i losion

Nega kože tokom cele godine važna je najpre zarad njenog zdravlja, a potom i izgleda. Vaša koža će zimi zahtevati više hidratacije, dok će tokom leta biti dovoljno samo da se pridržavate pravila za nanošenje sredstva sa zaštitnim faktorom i hidratacije posle sunčanja. To se podjednako odnosi kako na telo, tako i na lice. Nakon umivanja ujutru i uveče na kožu lica nanesite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože, a posle tuširanja – redovno ako za tim ima potrebe, odnosno povremeno – na kožu tela nanesite losion ili mleko, čemu će se vaša koža sigurno obradovati.

 

5. Stilizovanje kose

Ovo je prvi kozmetički proizvod za veliki broj muškaraca, još od trećeg razreda osnovne škole, kad je valjalo napraviti jež frizuru za potrebe proslave rođendana. Istini za volju, ova potreba za većinu muškaraca ne prestaje, samo što je jež frizura ustupila mesto nekim modernijim i atraktivnijim. Pouzdan prijatelj svakog muškarca koji zna šta je bad hair day su pomada za kosu, gel ili krema. Isto tako, farbe za kosu i bradu su diskretan prijatelj velikog broja muškaraca.

 

Dobrobiti koje donose pravilna nega i stilizovanje kose su brojne. Od toga da su vam koža i kosa nahranjene, do toga da izgledaju lepo. Taj osećaj nije rezervisan samo za žene. Zato, podelite sa nama svoja otkrića u svetu muške nege i kozmetike.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)