Post image

Kako odabrati odgovarajući iluminator?

Vremena kada je šminkanje moglo biti kompletno bez spretnog korišćenja bronzera su prošla, a konturisanje je postalo jedan od najvažnijih elemenata šminkanja. Međutim, kad je reč o korišćenju iluminatora, granica između svežeg i osvetljenog tena sa jedne i masnog i napadnog izgleda sa druge strane vrlo je tanka.

Zato je važno upoznati se sa načinima na koje možete odabrati odgovarajući iluminator i tako vešto koristiti ovaj najveći makeup trend.

Prvi i najvažniji korak je pravilan odabir iluminatora. Evo kako možete odabrati onaj koji će biti u službi Vaše lepote.

Iluminator birajte shodno tenu

Kao što je to slučaj sa svim delovima makeup rutine, tako je i sa iluminatorom – potrebno je voditi računa o tome kakav je Vaš ten. Evo i kako:

  • Veoma svetao ten najlepše izgleda sa nijansama koje imaju biserni odsjaj. Budite pažljivi sa roze i bojom šampanjca, pošto se te boje mogu doslovno prikazati na Vašem licu, što sigurno nije efekat koji želite da postignete.
  • Svetao do srednje svetao ten je najzahvalniji po pitanju ove tehnike šminkanja. On se lepo slaže sa različitim tonovima – od roze, preko nijanse šampanjca, do hladnobisernog. Izbor napravite shodno rezultatu koji želite da postignete i vodite računa da, baš zbog toga što imate širok izbor, ne preterate.

  • Maslinasti ten se najlepše „osvetljava” iluminatorima boje breskve, zbog balansa koji se na ovaj način stvara u kombinaciji sa žućkastim podtonom kože.
  • Taman ten toplog podtona sa pogrešnim iluminatorom izgleda sivo, umorno i beživotno. Zato birajte neutralne bronzane nijanse, a izbegavajte zlatne tonove.
  • Taman ten hladnog podtona najbolje se slaže sa iluminatorima bez boje, sa hladnim odsjajem. Poznati dewy look (mokri izgled kože) lepo stoji ovom tenu, ali nemojte zaboraviti da je za postizanje ovog efekta neophodna pravilna hidratacija kože.

Kada napravite pravi izbor boje shodno svom tenu, sledeći korak je odabir prave teksture. su dostupni u različitim formama: kremasta, kompaktna, tečni, u olovci i stiku. Svaka omogućava precizno i lako nanošenje na različite tipove kože, u skladu sa željenim izgledom, bez obzira na veštinu nanošenja.

Da li ste pronašli odgovarajući iluminator za svoj ten? Koji su Vam omiljeni? Podelite sa nama svoja iskustva!

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)