Kako staviti magnetne trepavice – VIDEO

Magnetne trepavice su pravi hit među ljubiteljima efektnih i naglašenih očiju i odlična su alternativa klasičnim trepavicama koje se postavljaju pomoću lepka. Iako bi mnogi poželeli da ih nose, pomalo strahuju da su komplikovane za postavljanje. Zato smo odlučili da vam detaljno predstavimo sve njihove prednosti i pokažemo kako se postavljaju. 

Magnetne trepavice
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Šta su magnetne trepavice

Magnetne trepavice su vrsta trepavica na traci, koje omogućavaju lako i brzo postavljanje, bez primene lepka. Kod njih su dlačice, takođe, povezane na traku koja se postavlja duž linije gornjeg kapka, ali za razliku od klasičnih, ove trepavice imaju male magnete, koji su ravnomerno raspoređeni dužinom trake. Ovi magnetići su veoma lagani, ali snažni i imaju sposobnost jakog pričvršćivanja trepavica za prirodne. Toliko su maleni da se skoro ne primećuju i ne narušavaju estetski efekat. 

Za razliku od klasičnih trepavica na traci, ove se obično koriste u paru. Tačnije, na gornji kapak se postavljaju dve magnetne trepavice, i to tako da prirodne praktično budu „u sendviču”. Na gornju stranu prirodne trepavice se postavlja jedna magnetna, a sa donje strane druga, tako da se one međusobno spajaju snagom privlačenja magneta. Na taj način prirodne trepavice dobijaju mnogo veći volumen i izgledaju prirodno gušće. 

Magnetne trepavice mogu biti napravljene od prirodnih i/ili sintetičkih dlačica. U zavisnosti od vaših želja, na tržištu lako možete pronaći odgovarajuće. I jedne i druge imaju svoje prednosti. Ovoga puta odlučili smo da detaljnije predstavljamo neke od najpopularnijih magnetnih trepavica na svetskom tržištu. U pitanju su proizvodi popularnog brenda ARDELL.

Ardell magnetne trepavice
Foto: Alexandar Cosmetics

 

ARDELL trepavice – svetski broj 1 

ARDELL magnetne trepavice su napravljene od 100% prirodnih dlačica, što omogućava bolje uklapanje i stapanje sa prirodnim trepavicama. Na taj način se postiže lepši i efektniji, prirodni izgled oka. Povezane su tankom, skoro neprimetnom, blago zakrivljenom crnom tračicom. Dužinom trake ravnomerno su raspoređena četiri mala magneta (po dva na krajevima i dva u sredini). Ovi magneti nisu debeli i teški, tako da ne stvaraju neprijatan osećaj tokom nošenja i ne oštećuju prirodne trepavice. Zahvaljujući njima trepavice tokom nošenja ostaju čvrsto spojene sa prirodnim. 

U zavisnosti od efekta koji želite postići, izaberite neki od dostupnih modela:

  • Za suptilniji izgled magnetne trepavice na traci ARDELL Magnetic Lashes 110 su odličan izbor. Napravljene su od dlačica različitih dužina, koje su naizmenično i ravnomerno raspoređene na traci. Dlačice u uglovima su ređe i kraće u odnosu na srednji deo, čime se postiže prirodniji efekat. U pakovanju se dobija i aplikator za lakše postavljanje trepavica.
  • Za upečatljiviji izgled magnetne trepavice na traci ARDELL Magnetic Double Wispies su dobra opcija. Sastoje se od dugih i gusto raspoređenih dlačica, koje su raspoređene tako da simuliraju prirodan oblik oka. Na krajevima su kraće u odnosu na sredinu čime se postiže prefinjeniji izgled. Uz trepavice se dobija u aplikator, koji olakšava postavljanje trepavica.
Magnetne trepavice na traci - Ardell Wispies
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Kako se stavljaju magnetne trepavice – korak po korak

Kao i bilo koje druge veštačke trepavice i magnetne se nanose na kraju procesa šminkanja. Ukoliko želite dodatno da istaknete i naglasite oči pomoću senki, olovaka ili ajlajnera, najpre ih nanesite na kapak. Tek potom sledi postavljanje trepavica. Ukoliko želite prirodniji izgled, odnosno da same trepavice budu u fokusu, nemojte dodatno šminkati oči ni iscrtavati liniju ajlajnera. 

Magnetne trepavice se mogu postavljati prstima, ili pomoću aplikatora, koji olakšava postupak. Pre postavljanja trepavica savetuje se nanošenje maskare, iz nekoliko razloga. Prvo, magnetne trepavice su uglavnom intenzivne, crne boje, pa ćete nanošenjem crne maskare ujednačiti boju prirodnih i veštačkih trepavica. Drugo, maskara će omogućiti bolje prianjanje i sjedinjavanje nadograđenih i prirodnih trepavica, te smanjiti eventualnu pojavu klizanja trepavica. 

Samo postavljanje trepavica u početku može biti malo komplikovano, dok se ne ispraksate. Ukoliko niste dovoljno vešti, nemojte odmah odustajati. Vežbajte i imajte strpljenja. Da bismo vam što više približili način funkcionisanja i postavljanja magnetnih trepavica, napravili smo video.

Pogledajte pravilan postupak postavljanja magnetnih trepavica pomoću aplikatora.

 

Probajte sami da postavite magnetne trepavice pomoću aplikatora, ili prstima i javite nam vaše utiske.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)