Strava šminka za Noć veštica

Dugo očekivana šminka za Noć veštica (engl. Halloween) stigla je u naš asortiman. Namenjena je svim ljubiteljima maskenbala, ekstravagantnog izgleda, efektne i drugačije šminke, kao i makeup artistima i zaljubljenicima u body paint. Uz ovakvu šminku neće vam trebati nikakve maske i kostimi, kako biste imali „ulaznicu“ za najstrašniju žurku u godini.

Šminka za Noć veštica
Foto: Freepik

 

Poslednjih godina u Srbiji i regionu se vode polemike oko proslave Noći veštica. Dok jedni osporavaju ovaj praznik, kao lošu tekovinu zapadne civilizacije koja se infiltrira u naše običaje, drugi s radošću i nestrpljenjem čekaju dan kada će moći da se preruše u vampire, veštice i druge imaginarne likove.

Noć veštica ne podrazumeva samo pripremu kostima kao iz filmova strave i užasa, već i odgovarajuću šminku. Ukoliko vaša šminka bude dovoljno efektna, kostim vam neće ni trebati. Pogledajte celu Halloween kolekciju i osmislite originalnu makeup masku.

Evo i nekoliko naših predloga kako da vaš makeup za Noć veštica bude strava!

 

Kreativne maske za noć veštica pomoću šminke

Zastrašujuću masku za Noć veštica možete i sami da napravite. Uz odgovarajuće Halloween makeup proizvode, poput voska za kreiranje ožiljaka i lažne krvi – sve je moguće. Potrebno je malo mašte i kreativnosti za postizanje željenog izgleda.

Halloween makeup - maske za Noć veštica
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Koristite vosak za kreiranje lažnih ožiljaka i rana Revolution Makeup SFX kako biste postigli što realniji efekat. Uzmite odgovarajuću količinu proizvoda i oblikujte ga prstima, pa nanesite na čisto lice i formirajte željeni izgled. Zahvaljujući teksturi voska nalik plastelinu i bež boji, koja je najsličnija boji kože, možete verno dočarati najrazličitije ožiljake, rane i opekotina na licu i telu. Nakon što formirate željeni oblik na koži, na celo lice i preko voska četkicom nanesite tečni puder ili koretkor, kako biste ujednačili ten. Da biste izbegli prosijavanje i matirali lice, potom nanesite beli, odnosno transparentni puder u prahu za fiksiranje šminke.

Kako bi efekat bio što zastrašujući i u duhu tematske žurke, obavezno koristite lažnu krv u spreju Revolution Makeup SFX. Pomoću četkice možete naneti boju na mesta gde se „krv već osušila“. Za postizanje efekta „slivanja krvi niz lice“ naprskajte sprej sa određene udaljenosti (oko 10 cm).

Potom kombinujte odgovarajuće kremaste boje za lice da biste pojačali željeni efekat i kreirali različite nijanse na koži, koje simuliraju otok i modrice od „povrede“. Dobro ih ublendajte i dodatno fiksirajte odgovarajućim mat nijansama praškastih senki.

 

Ništa bez bundeve

Prva asocijacija na Halloween jesu bundeve. Iscrtajte svoje lice kombinacijom narandžaste, žute i crne boje. Ovaj Halloween look možete lako napraviti čak i ako niste vešti u crtanju, jer ne zahteva veliku preciznost. Za to će vam biti potrebne boje za lice i telo, četkice ili sunđeri za blendovanje i malo mašte. Nakon što iscrtate željene oblike na licu, koristite mat fiksator šminke u spreju da biste sprečili prosijavanje lica i razmazivanje boja. Fiksator će ujedno omogućiti i dužu postojanost šminke.

Kako biste u potpunosti dočarali duh Noći veštica, naš predlog je da dodatno naglasite oči ukrasnim trepavicama sa Halloween tematikom. Zahvaljujući materijalu od kog su napravljene izuzetno su lagane i udobne za nošenje.

Šminka za Noć veštica sa motivima bundeve
Foto: Instagram @ktd_beauty

 

Halloween motivi na licu

Iako su narandžasta boja i bundeva najprepoznatljiviji simboli Noći veštica, možete isprobati i nešto drugačije. Neka na vašem licu ožive jeziva stvorenja noći: pauci, slepi miševi, duhovi i veštice. Za ovakav makeup je potrebno malo veštine u iscrtavanju i blendovanju boja. Naš savet je da koristite NYX Professional Makeup SFX paletu boja za lice i telo uz koju možete kreirati originalne slike na licu. Oči naglasite crnim ajlajnerom i tamnom senkom, a na obraze nanesite rumenilo ili tečni hajlajter, koji je dostupan u staklenoj bočici u obliku kosturske glave. Da bi šminka bila postojana tokom cele večeri, po završetku koristite fiksator u spreju.

Kreativan makeup za Halloween Makeup za Halloween
Foto: Instagram @beautybymols

 

Vamp izgled – simbol Halloween žurke

Za najveći maskenbal u godini je sve dozvoljeno, a što je šminka strašnija, to bolje. Bela boja za lice kreirana je baš za ovu priliku. Za klasičnu masku vampira, dovoljno je da obojite celo lice, nanesete omiljeni crveni ruž na usne i da pomoću njega i crvene olovke kreirate efektne detalje koji će dočarati krv.

Ukoliko niste ljubitelj strašnih maski, vampirski izgled možete dočarati i na mnogo nežniji i suptilniji način. Nanesite belu kremastu boju na celo lice, čak i preko obrva, donjih trepavica i očnih kapaka. Kada se boja osuši, crnom olovkom iscrtajte lažne obrve i trepavice, a po licu išarajte neobavezne linije. Na usne nanesite crni ruž sa mat finišom. Gornji kapak osenčite tamnom senkom, a na gornje trepavice postavite Halloween papirne ili trepavice na traci, kako biste oči vizuelno učinili većim.

Šminka za noć veštica, kreativna ideja
Foto: Instagram @beautybymols

 

Pokažite kreativnost na jednostavan način

Pravo je vreme da eksperimentišete i pokažete svu svoju kreativnost i šminkersko umeće. Za efektan rezultat nije potrebno mnogo truda, već dobra ideja. Osim pudera i maskare, za ovaj makeup će vam biti potrebni: crna olovka za oči, crveni ruž i tečni crveni hajlajter u bočici sa pipetom kojim ćete lako dočarati efekat kapi krvi koje se slivaju niz lice. Olovkom neobavezno uokvirite oči i izblendujte boju u smokey eye tehnici, ali tako da postignete neuredan izgled razmazane šminke. Preko ruža i po licu iscrtajte crne linije koje asociraju na šavove i vaša Halloween „maska“ je spremna.

Kreativne ideje za šminkanje za Halloween
Foto: Freepik

 

Šminka za Noć veštica koju svako može da kreira

Ukoliko niste dovoljno vešti u oslikavanju lica, postoje i jednostavne kreacije koje ćete moći sami da napravite. Olovkom najpre iscrtajte konture na licu ispod i iznad očiju, a potom obojite unutrašnjost. Naša preporuka je da koristite crni Ardell Beauty vodootporni gel ajlajner u olovci.

Za usne izaberite mat ruž tamnocrvene boje.  Nanesite ga u ombre tehnici, kombinujući karmin sa crnom olovkom, kojom možete iscrtati produžene linije usana.

Šminka za maskenbal
Foto: Instagram @andreyhaseraphin

 

Može i drugačije

Šminka za Noć veštica ne mora da bude jeziva, ali mora da bude upadljiva i drugačija od uobičajene. Dakle, zaboravite na nežne i nude boje, blago naglašene oči i diskretne usne. Halloween je vreme za maskenbal! Naš predlog je da koristite metalik sjaj za usne crne boje, a za oči birajte kombinaciju crvene, ružičaste i crne boje senki i dobro ih izblendujte.

Efektna šminka za Halloween
Foto: Instagram @makeuprevolution

 

Kako vam se sviđaju naši predlozi? Imate li kreativne ideje koje biste rado podelili sa nama?

Za šta god da se odlučite, želimo vam strava provod za najveći maskenbal u godini!

Noć veštica
Foto: Freepik
  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)