Strava šminka za Noć veštica

Dugo očekivana šminka za Noć veštica (engl. Halloween) stigla je u naš asortiman. Namenjena je svim ljubiteljima maskenbala, ekstravagantnog izgleda, efektne i drugačije šminke, kao i makeup artistima i zaljubljenicima u body paint. Uz ovakvu šminku neće vam trebati nikakve maske i kostimi, kako biste imali „ulaznicu“ za najstrašniju žurku u godini. Dovoljno je da se prepustite svojoj kreativnosti.

Šminka za Noć veštica
Foto: Freepik

 

Poslednjih godina u Srbiji i regionu se vode polemike oko proslave Noći veštica. Dok jedni osporavaju ovaj praznik, kao lošu tekovinu zapadne civilizacije koja se infiltrira u naše običaje, drugi s radošću i nestrpljenjem čekaju dan kada će moći da se preruše u vampire, veštice, zombije i druge imaginarne likove.

Noć veštica ne podrazumeva samo pripremu kostima kao iz filmova strave i užasa, već i odgovarajuću šminku. Ukoliko vaša šminka bude dovoljno efektna, kostim vam neće ni trebati. Pogledajte celu Halloween kolekciju i osmislite originalnu makeup masku.

Evo i nekoliko naših predloga kako da vaš makeup za Noć veštica bude strava!

 

Kreativne maske za noć veštica pomoću šminke

Zastrašujuću masku za Noć veštica možete i sami da napravite. Uz odgovarajuće Halloween makeup proizvode, poput voska za kreiranje ožiljaka i lažne krvi – sve je moguće. Potrebno je malo mašte i kreativnosti za postizanje željenog izgleda.

Halloween makeup - maske za Noć veštica
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Da biste postigli što realniji izgled i u potpunosti dočarali zastrašujući efekat, koristite vosak za kreiranje lažnih ožiljaka i rana Makeup Revolution Creator SFX. Špatulicom (koju dobijate u pakovanju) zagrabite odgovarajuću količinu proizvoda i formirajte željeni oblik prstima. Potom oblikovan vosak nanesite na čisto lice i, po potrebi, dodatno uobličite željeni izgled. Zahvaljujući teksturi voska nalik plastelinu i bež boji, koja je najsličnija boji kože, možete verno dočarati najrazličitije ožiljke, rane i opekotine na licu i telu. Nakon što kreirate željeni oblik na koži, na celo lice i preko voska, četkicom nanesite tečni puder ili korektor, kako biste ujednačili ten. Da biste dodatno matirali lice nanesite beli, odnosno transparentni puder u prahu za fiksiranje šminke.

Kako bi efekat bio što više zastrašujući i u duhu tematske žurke, obavezno koristite lažnu krv. Pomoću četkice možete naneti i blago utapkati boju na mesta gde se „krv već osušila“. Po potrebi postupak ponovite nekoliko puta tamo gde želite da boja bude tamnija. Za postizanje efekta „slivanja krvi niz lice“ nanesite nekoliko kapi proizvoda na izvor „rane” u pustite ih da slobodno klize niz kožu.

Potom kombinujte odgovarajuće kremaste boje za lice da biste pojačali željeni efekat i kreirali različite nijanse na koži, koje simuliraju otok i modrice od „povrede“. Dobro ih ublendajte i dodatno fiksirajte odgovarajućim mat nijansama praškastih senki.

Za dužu postojanost ove Halloween makeup maske, obavezno na kraju koristite fiksator šminke u spreju. Za ovakav izgled izbegavajte svetlucave fiksatore za dodatnu iluminaciju lica i birajte one sa mat završnim efektom.

 

Šminka za Noć veštica sa motivima klovna

Klovnovi umeju delovati zastrašujuće i veliki broj ljudi čak ima koulrofobiju, odnosno strah od klovna (i oslikanog lica). Noć veštica je pravo vreme da se maskirate u zlog klovna, od kojeg će mnogi zadrhtati. Kreiranje ovakvog izgleda nije mnogo komplikovano i ne morate biti naročito precizni u iscrtavanju lica, kako biste postigli željeni efekat.

Mi smo za ovaj look koristili Makeup Revolution Halloween IT Clown Artist paletu boja za lice, koja sadrži osam nijansi idealnih za oslikavanje lica. Potrebno je najpre da našminkate i naglasite oči, koristeći crvenu, narandžastu i crnu nijansu. Potom belom bojom iscrtajte konturu preko čela, nosa i obraza, pa njome obojte veći deo lica. Našminkajte usne crvenom bojom. Iscrtajte krive, dugačke crvene linije od spoja usana prema očima, kako biste postigli efekat jezivog osmeha. Da bi šminka za Noć veštica bila u stilu strašnog klovna ne zaboravite da nanesete crvenu boju i na vrh nosa. Potom na prelaz između nijanse tena i bele boje delimično nanesite crnu boju za lice i blago je utapkajte.

Za potpuni zastrašujući efekat koristite lažnu krv ili intenzivnu crvenu boju kojom ćete poprskati prethodno iscrtanu konturu. Dodajte poneku „kapljicu krvi” i na druge delove lica. Za dužu postojanost klovn „maske” na kraju koristite mat fiksator u spreju i vaše šminkanje za Noć veštica je završeno.

Kako je ovaj Halloween look napravila naša makeup edukatorka Teodora Rajkov, pogledajte na videu.

Strašna šminka za Noć veštica Halloween šminka Strašna šminka Klovn - strava šminka za Noć veštica
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Ništa bez bundeve

Prva asocijacija na Halloween jesu bundeve. Iscrtajte svoje lice kombinacijom narandžaste, žute i crne boje. Ovaj Halloween look možete lako napraviti, čak i ako niste vešti u crtanju, jer ne zahteva veliku preciznost. Za to će vam biti potrebne NYX Professional Makeup boje za lice i telo, četkice ili sunđeri za blendovanje i malo mašte. Nakon što iscrtate željene šare po licu, sačekajte nekoliko minuta. Potom koristite mat fiksator šminke u spreju da biste sprečili presijavanje lica i razmazivanje boja. Fiksator će ujedno omogućiti i dužu postojanost šminke.

Kako biste u potpunosti dočarali duh Noći veštica, naš predlog je da uz ovaj makeup look dodatno naglasite oči ukrasnim trepavicama sa Halloween tematikom (motivima zamka, groblja, šišmiša…). Zahvaljujući materijalu od kog su trepavice napravljene, izuzetno su lagane i udobne za nošenje tokom cele večeri.

Šminka za Noć veštica sa motivima bundeve
Foto: Instagram @ktd_beauty

 

Halloween motivi na licu

Iako su narandžasta boja i bundeva najprepoznatljiviji simboli Noći veštica, možete isprobati i nešto drugačije. Neka na vašem licu ožive jeziva stvorenja noći: pauci, slepi miševi, duhovi i veštice. Za ovakav makeup je potrebno malo veštine u iscrtavanju i blendovanju boja. Naš savet je da koristite odgovarajuće boje za lice i telo uz koju možete kreirati originalne crteže i „oživeti jeziva stvorenja noći” na svom licu. Oči naglasite crnim ajlajnerom i tamnom senkom, a na obraze nanesite rumenilo ili tečni hajlajter. Da bi šminka bila postojana tokom cele večeri, po završetku koristite fiksator u spreju.

Kreativan makeup za Halloween Makeup za Halloween
Foto: Instagram @beautybymols

 

Vamp izgled – simbol Halloween žurke

Za najveći maskenbal u godini je sve dozvoljeno, a što je šminka strašnija, to bolje. Bela boja za konturisanje lica, kao da je kreirana baš za ovu priliku. Za klasičnu masku vampira, dovoljno je da obojite celo lice u belo. Predlažemo da za ovaj stil iskoristite najsvetliju nijansu iz Makeup Obsession Obsessive Contour palete za konturisanje. Potom nanesite tamnocrveni ruž na usne, a pomoću crvene olovke i lažne krvi kreirajte efektne detalje na licu, koji će u potpunosti dočarati vamp izgled.

Ukoliko niste ljubitelj strašnih maski, vampirski izgled možete dočarati i na mnogo nežniji i suptilniji način. Nanesite belu kremastu boju na celo lice, čak i preko obrva, donjih trepavica i očnih kapaka. Umesto boje za lice, možete iskoristiti beli puder u prahu, koji ćete naneti u debljem sloju i to tako što ćete četkicu najpre naprskati tečnim fiksatorom šminke, kako bi prah postao blago kremast. Kada se boja osuši, crnom olovkom iscrtajte lažne obrve, kao i lažne trepavice i oči na donjim kapcima, a po licu išarajte neobavezne linije i oblike koji simuliraju pukotine. Na usne nanesite crni ruž mat finiša. Gornji kapak osenčite tamnom senkom, a na gornje trepavice postavite Halloween trepavice na traci, kako biste oči vizuelno učinili većim. Na ovaj način možete postiči i efekat „lutke od porcelana”.

Šminka za noć veštica, kreativna ideja
Foto: Instagram @beautybymols

 

Pokažite kreativnost na jednostavan način

Pravo je vreme da eksperimentišete i pokažete svu svoju kreativnost i šminkersko umeće. Za efektan rezultat nije potrebno mnogo truda, već dobra ideja. Osim pudera i maskare, za ovaj makeup će vam biti potrebni: crna olovka za oči, crveni ruž i tečni crveni hajlajter (ili lažna krv) u bočici sa pipetom kojim ćete lako dočarati efekat kapi krvi koje se slivaju niz lice. Olovkom neobavezno uokvirite oči i izblendujte boju u smokey eye tehnici, ali tako da postignete neuredan izgled razmazane šminke. Preko ruža i po licu iscrtajte crne linije koje asociraju na šavove i vaša Halloween „maska“ je spremna.

Kreativne ideje za šminkanje za Halloween
Foto: Freepik

 

Šminka za Noć veštica koju svako može da kreira

Ukoliko niste dovoljno vešti u oslikavanju lica, postoje i jednostavne kreacije koje ćete moći sami da napravite. Olovkom najpre iscrtajte konture na licu, ispod i iznad očiju, a potom obojte unutrašnjost iscrtanih oblika. Naša preporuka je da koristite Ardell Beauty vodootporni gel ajlajner u olovci.

Za usne izaberite mat ruž tamnocrvene boje. Nanesite ga u ombre tehnici, kombinujući karmin sa crnom olovkom, kojom možete iscrtati produžene linije usana.

Šminka za maskenbal
Foto: Instagram @andreyhaseraphin

 

Može i drugačije – jednostavna šminka za Noć veštica

Šminka za Noć veštica ne mora da bude jeziva, ali mora da bude upadljiva i drugačija od uobičajene. Dakle, zaboravite na nežne i nude boje, blago naglašene oči i diskretne usne. Halloween je vreme za maskenbal! Naš predlog je da koristite metalik sjaj za usne tamne boje, a za oči birajte kombinaciju crvene, ružičaste i crne boje senki i dobro ih izblendujte.

Efektna šminka za Halloween
Foto: Instagram @makeuprevolution

 

Šminka za Noć veštica omogućava svima da pokažu svoje umeće, bez straha od pogrešnih poteza. Za ovaj događaj nijedna boja nije preterana, nijedan detalj prenaglašen. Noć veštica i maskenbal upravo tome i služe, da budemo ekscentrični, ekstravagantni i da se našminkamo baš onako kako inače ne bismo ni za jedan drugi događaj.

Kako vam se sviđaju naši predlozi? Za šta god da se odlučite, želimo vam strava provod za najveći maskenbal u godini. Ukoliko imate kreativne ideje koje biste rado podelili sa nama ili dodatna pitanja, pišite nam u komentarima.

Noć veštica
Foto: Freepik
  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)