Strava šminka za Noć veštica

Dugo očekivana šminka za Noć veštica stigla je u naš asortiman. Namenjena je svim ljubiteljima maskenbala, ekstravagantnog izgleda, efektne i drugačije šminke, kao i makeup artistima i zaljubljenicima u body paint.

Šminka za Noć veštica
Foto: Freepik

 

Poslednjih godina u Srbiji i regionu se vode polemike oko proslave Noći veštica. Dok jedni osporavaju ovaj praznik, kao lošu tekovinu zapadne civilizacije koja se infiltrira u naše običaje, drugi sa radošću i nestrpljenjem čekaju dan kada će moći da se preruše u vampire, veštice i druge imaginarne likove.

Noć veštica ne podrazumeva samo pripremu kostima kao iz filmova strave i užasa, već i odgovarajuću šminku. Ukoliko vaša šminka bude dovoljno efektna, kostim vam neće ni trebati. Pogledajte celu Halloween kolekciju i osmislite originalnu masku. Evo i nekoliko naših predloga kako da vaš makeup za Noć veštica bude strava!

Šminka za Noć veštica - paleta boja za lice
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Ništa bez bundeve

Prva asocijacija na Halloween jesu bundeve. Iscrtajte svoje lice kombinacijom narandžaste, žute i crne boje. Za to će vam biti potrebni REVOLUTION MAKEUP boje za lice i telo, četkice ili sunđeri za blendovanje i malo mašte. Kako biste u potpunosti dočarali duh Noći veštica, naš predlog je da dodatno naglasite oči ukrasnim trepavicama sa Halloween tematikom.

Šminka za Noć veštica sa motivima bundeve
Foto: Instagram @ktd_beauty

 

Halloween motivi na licu

Iako su narandžasta boja i bundeva najprepoznatljiviji simboli Noći veštica, možete isprobati i nešto drugačije. Neka na vašem licu ožive jeziva stvorenja noći: pauci, slepi miševi, duhovi i veštice. Za ovakav makeup je potrebno malo veštine u iscrtavanju i blendovanju boja. Naš savet je da koristite Halloween paletu metalik boja za lice uz koju možete kreirati originalne slike na licu. Da biste dodatno istakli pojedine delove lica, koristite tečni hajlajter, koji je dostupan u staklenoj bočici u obliku kosturske glave.

Kreativan makeup za Halloween Makeup za Halloween
Foto: Instagram @beautybymols

 

Vamp izgled

Za najveći maskenbal u godini je sve dozvoljeno, a što je šminka strašnija, to bolje. Bela boja za lice REVOLUTION MAKEUP Halloween kreirana je baš za ovu priliku. Za klasičnu masku vampira, dovoljno je da obojite celo lice i da nanesete omiljeni crveni ruž na usne i da pomoću njega i crvene olovke kreirate efektne detalje koji će dočarati krv.

Ukoliko niste ljubitelj strašnih maski, lice možete oslikati i na suptilniji način. Nanesite belu kremastu boju na celo lice, čak i preko obrva i očnih kapaka. Kada se boja osuši, crnom olovkom iscrtajte lažne obrve i trepavice, a po licu išarajte neobavezne linije. Na usne nanesite crni ruž sa mat finišom. Gornji kapak osenčite tamnom senkom, a trepavice istaknite pomoću Halloween trepavica na traci.

Šminka za noć veštica, kreativna ideja
Foto: Instagram @beautybymols

 

Pokažite kreativnost

Pravo je vreme da eksperimentišete i pokažete svu svoju kreativnost i šminkersko umeće. Za efektan rezultat nije potrebno mnogo truda, već dobre ideje. Osim pudera i maskare, za ovaj makeup će vam biti potrebni crni vodootporni gel ajlajner u olovci, crveni ruž i hajlajter. Svetlucavi tečni hajlajter crvene boje će odlično dočarati horor efekat. Zahvaljujući bočici sa pipetom, lako ćete ispod oka naneti kapi koje se slivaju niz lice. Olovkom preko ruža i po licu iscrtajte linije koje asociraju na šavove, a oči našminkajte u smokey eye tehnici.

Kreativne ideje za šminkanje za Halloween
Foto: Freepik

 

Šminka za Noć veštica koju svako može da kreira

Ukoliko niste dovoljno vešti u oslikavanju lica, postoje i jednostavne kreacije koje ćete moći sami da napravite. Olovkom najpre iscrtajte konture na licu ispod i iznad očiju, a potom obojite unutrašnjost. Naša preporuka je da koristite crnu BLUSH olovku za oči. Za usne izaberite mat ruž tamno crvene boje i nanesite ga u ombre tehnici, kombinujući karmin sa crnom olovkom.

Šminka za maskenbal
Foto: Instagram @andreyhaseraphin

 

Može i drugačije

Šminka za Noć veštica ne mora da bude jeziva, ali mora da bude upadljiva i drugačija od uobičajene. Dakle, zaboravite na nežne i nude boje, blago naglašene oči i diskretne usne. Halloween je vreme za maskenbal! Naš predlog je da koristite metalik sjaj za usne crne boje, a za oči birajte Halloween paletu senki i pigmenata.

Efektna šminka za Halloween
Foto: Instagram @makeuprevolution

 

Da li ste spremni za najveći maskenbal godine? Podelite sa nama svoje ideje. Želimo vam strava provod!

Noć veštica
Foto: Freepik
  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)