Laminacija obrva – tretman koji je sve popularniji

Pune, guste i jasno definisane obrve prirodnog izgleda – ako je ovo i vaša želja, laminacija obrva je tretman koji morate isprobati. Trend „čupavih obrva” se najpre pojavio na društvenim mrežama, odakle se veoma uspešno ušunjao u kozmetičke salone i domove mnogih korisnika. Već neko vreme dominira svetskim modnim pistama, a obožavaju ga i influenserke, muzičke, filmske i televizijske zvezde. Kako se izvodi ova veoma popularna metoda ulepšavanja obrva i kome je namenjena – saznaćete u nastavku.

Laminacija obrva
Foto: Freepik

 

Šta je laminacija obrva

U pitanju je inovativna i neinvazivna tehnika ulepšavanja obrva, a samim tim i celog lica, na potpuno bezbolan način. Omogućava da svaka dlačica bude jasno definisana i da obrve izgledaju deblje i efektnije. 

Zahvaljujući ovom tretmanu čak i tanke, retke obrve dobijaju gušći, izraženiji i precizno oblikovan izgled. Tehnika je poznata i kao brows up i „lifting“ obrva. Koji god naziv da vam je draži, označava isti efekat: „podizanje” obrva. Za ovu namenu se koriste određeni preparati (lepak, losioni na bazi kiselina…) i adekvatan pribor za rad (četkice, folije, tupferi…). 

Najjednostavnije rečeno, tokom tretmana dlačice se, pomoću hemijskih preparata i četkica za obrve, usmere (začešljaju) u željenom pravcu (najčešće ka gore) i fiksiraju. Na taj nači prirodne obrve dobiju gušći, puniji izgled. Krajnji rezultat je sličan efektu koji se postiže japanskim iscrtavanjem obrva, ali mnogo prirodniji (i potpuno bezbolan). Sam postupak traje 30-45 minuta, u zavisnosti od gustine prirodnih obrva i veštine onog ko radi tretman.

Nakon laminacije obrva savetuje se izbegavanje kvašenja kože i dlačica na ovom delu lica, u naredna 24 sata. Takođe, poželjno je izbegavanje određenih kozmetičkih proizvoda u tom periodu (npr. krema sa retinolom).

Laminacija obrva kod kozmetičara
Foto: Freepik

 

Koliko traje efekat

Laminacija obrva je privremena metoda, što znači da efekti nisu trajni, kao što je to slučaj sa permanentnim makeup-om. Uobičajeno vreme trajanja efekta gustih i jasno definisanih obrva nakon ovog tretmana je oko četiri nedelje. Ovaj period može biti i duži i kraći. 

Dužina trajanja postignutih rezultata zavisi od nekoliko faktora: 

  • uspešno sprovedenog svakog koraka laminacije (uključujući i izbegavanje kvašenja obrva 24 sata nakon tretmana);
  • brzine rasta dlačica na obrvama;
  • nege i održavanja obrva nakon tretmana (pravilno češljanje obrva i korišćenja adekvatnih ulja i drugih preparata).
Blush set za mini-val trepavica i brow lifting
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Laminacija obrva – glavne prednosti

Za početak, bićete moderni. Izuzetno tanke obrve su bile popularne 90-ih godina prošlog veka, a trend širokih, gustih i čupavih obrva je poslednjih godina pravi svetski hit. Osim što je ovo izuzetno popularna tehnika ulepšavanja i trend kojem nije odolela skoro nijedna svetska zvezda, laminacija obrva ima i nekoliko praktičnih prednosti. 

Ovim tretmanom se mogu korigovati i prikriti određene asimetrije i eventualne „nesavršenosti” na licu. Ukoliko npr. na jednoj obrvi imate manje dlačica nego na drugoj, uz pravilno urađen tretman postići ćete perfektan izgled.

Iako u startu (ukoliko tretman radite u salonu) može delovati skupo, uz laminaciju obrva zapravo možete uštedeti i vreme i novac. U narednih mesec dana neće vam biti potrebne olovke, gelovi, pomade, sapuni, maskare za obrve i drugi, slični proizvodi. Osim toga, imaćete uvek pravilno iscrtane i oblikovane obrve, tako da nećete trošiti dodatno vreme na šminkanje i ulepšavanje. Uz ovaj tretman možete zaboraviti na svakodnevno oblikovanje dlačica, popunjavanje „praznina”, iscrtavanje i docrtavanje obrva, kao i na uporno traženje odgovarajuće nijanse olovke.  

 

Kome je namenja laminacija obrva

Praktično, ne postoje ograničenja za primenu ovog tretmana. Lifting obrva mogu da koriste skoro svi, bez obzira na gustinu prirodnih obrva, debljinu ili boju dlačica. Ukoliko se pitate da li je ovaj tretman za vas, obratite pažnja na nekoliko detalja.

U slučaju da imate pirsing na obrvama, poželjno je da ga skinete pre tretmana i ne nosite nekoliko sati nakon samog procesa laminacije.

Ukoliko imate trajnu, klasičnu tetovažu obrva, ne bi bilo loše da se prvo detaljno posavetujete sa stručnjakom (kozmetičarem) oko krajnjeg efekta koji želite da postignete.

Ako imate izuzetno osetljivu kožu, sklonu iritacijama, pre nego što se odlučite za sam tretman konsultujte se sa kozmetičarem ili dermatologom.

Ukoliko ste alergični na neke sastojke proizvoda koji se koriste za brows up tretman, onda se i dalje pridržavajte klasičnih metoda oblikovanja i iscrtavanja obrva. 

Lifting obrva Brows up Laminacija obrva - svetski hit
Foto: Instagram @westbarnco

 

Ko može da radi tretman laminacije obrva

Laminacija obrva spada u profesionalne kozmetičke tretmane i obično se obavlja u salonima lepote. Cene samog tretmana se razlikuju od salona do salona, pa ukoliko ste zainteresovani da zakažete tretman, najbolje bi bilo da se detaljno raspitate u više kozmetičkih salona u vašoj blizini.

Ukoliko, ipak, želite da sami savladate ovu veštinu, prijavite se na obuku Lash & Brow Lift, koju redovno organizujemo u Alexandar Cosmetics Edukativnom centru u Novom Sadu. Obuka je namenjena svim zainteresovanim polaznicima bez obzira na nivo (pred)znanja iz ove oblasti. Obuhvata teorijsku i praktičnu nastavu, a svaki polaznik dobija set materijala neophodan za rad tokom i nakon obuke.

Kako vam se dopada ova metoda ulepšavanja i naglašavanja obrva? Podelite utiske sa nama.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)