Zašto volimo rumenilo u stiku

Ovo nije klasična priča o tome šta je rumenilo u stiku i kako da izaberete nijansu u skladu sa vašim tenom ili prema boji vaše kose. Osim što je taj „odlučujući faktor” pomalo prevaziđen, mi ne volimo nikakve stereotipe i ograničenja u pogledu šminkanja. Zato smo odlučili da obrazložimo četiri razloga zbog kojih volimo jednu specifičnu formulu rumenila.

NYX rumenilo u stiku
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Ponuda rumenila je veoma raznovrsna, ne samo u pogledu boje i završnog efekta, već i u vidu različitih tekstura i konzistencija. U svakoj bolje snabdevenoj kozmetičkoj prodavnici možete pronaći praškaste, kremaste, pa čak i tečne proizvode. Rumenilo u stiku, kao najnoviji makeup trend, osvojilo je celu planetu i sve ljubitelje svežeg i blistavog izgleda. Pokušaćemo da obrazložimo, iz našeg ugla, zašto je to tako.

 

1. Rumenilo u stiku se nanosi veoma brzo i jednostavno

Za sve koji vole ultra ekspresno šminkanje rumenilo u stiku je odličan izbor. Samo nanošenje ne zahteva veliku veštinu. Ovo rumenilo možete veoma jednostavno i brzo naneti u jednom potezu, čak i bez četkice i ogledala. Dovoljno je da od vrha jagodica ka slepoočnicama povučete potez u tankom sloju i da potom blago utapkate (ublendujete) boju, kako bi se ujednačila sa vašim tenom. Lice će odmah dobiti dozu svežine i pritom izgledati veoma prirodno. 

Ukoliko pri ruci nemate četkice ili sunđerasti blender, bez brige. Sličan efekat ćete postići i prstima, čija toplota će pospešiti blendovanje i omogućiti lep prelaz boje, odnosno sjedinjavanje rumenila sa tenom. Dakle, ovo rumenilo možete izblendovati bez četkice, vrhovima prstiju (blagim tapkajućim ili kružnim pokretima). 

Naravno, ako ne žurite i želite da sve bude tip-top poželjno je da rumenilo blendujete pomoću odgovarajuće četkice ili sunđera. Najbolja četkica za nanošenje rumenila u stiku je tzv. kosa četkica sa gušće raspoređenim sintetičkim dlačicama. Naša preporuka je BLUSH 5B četkica za nanošenje rumenila i konturisanje, koja je napravljena od kvalitetnih sintetičkih dlačica, što obogućava precizno i ujednačeno raspoređivanje rumenila. Za blendovanje možete iskoristiti i beauty blender, odnosno sunđer za nanošenje šminke.

Rumenilo u stiku
Foto: Alexandar Cosmetics

 

2. Može se lako poneti svuda

Kada jednom isprobate ovo rumenilo, poželećete da vam uvek bude nadohvat ruke. Zahvaljujući malom i praktičnom pakovanju, rumenilo u stiku možete ponetu svuda sa sobom, baš kao i omiljeni ruž. Lako staje u svaku tašnicu, pa čak i u džep. 

Za razliku od klasičnog rumenila praškaste formule, čije pakovanje nije najpraktičnije za nošenje u tašnici, ovo se neće „polomiti”, rasuti i upropastiti ukoliko slučajno u gužvi negde npr. udarite vašu tašnicu. Osim toga, veoma je praktično za upotrebu u „hitnim situacijama”, jer za njegovo nanošenje i blendovanje nije obavezno korišćenje četkice ili sunđera. 

 

3. Rumenilo u stiku vole TV i Instagram zvezde

Da! Dobro ste pročitali. Priznajemo da ovom makeup trendu nismo ni mi odoleli. Ovo je sasvim opravdan razlog zbog kojeg rado biramo rumenilo u stiku. Svi ponekad volimo barem u nečemu da iskopiramo popularne ličnosti. I to je sasvim u redu! Biti moderan i pratiti trendove uopšte nije loša stvar, naročito ako ti trendovi donose olakšice. Upravo to je i ovde slučaj, pa zašto onda ne biti moderan? 

 

4. Ovo je multifunkcionalan proizvod

Zahvaljujući kremastoj teksturi i jednostavnom načinu nanošenja, rumenilo u stiku se može koristiti i za druge namene. Možete ga naneti na obraze (za osvežen i blistav izgled), ali i na kapke (kao senku za oči) ili na usne, preko ruža (kako bi boja bila intenzivnija i postojanija). Ovo ga čini omiljenim, višenamenskim makeup proizvodom. Nije li to dovoljan razlog da se rumenilo u stiku nađe i u vašem neseseru?

Takođe, ovakvi proizvodi su često pakovani tako da u jednom imate dve nijanse rumenila, ili čak dva različita proizvoda. Upravo takav je dvostrani stik MAKEUP REVOLUTION Coral Dew. Sa jedne strane se nalazi kremasto rumenilo koralno narandžaste, mat nijanse. Na drugoj strani je svetlucavi hajlajter u zlatnoj nijansi, koji licu daje dodatnu dozu svežine i glamura. 

Makeup Revolution rumenilo i hajlajter
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Obrazi kad se zarumene, lice izgleda svežije, vedrije i privlačnije. Najlakši i najbrži način da postignete ovaj efekat je da koristite rumenilo u stiku. Radujemo se da čujemo vaše utiske o ovoj vrsti proizvoda. Zato ih što pre isprobajte i podelite sa nama svoje mišljenje.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)