Trepavice i ajlajner u boji – ultimativni modni hit

Iako je iscrtavanje linije oka crnom olovkom ili ajlajnerom, skoro pa nezamenjiv korak u šminkanju i neprolazni trend, ove sezone dominira drugačiji makeup look. Ajlajner u boji je osvojio ljubitelje efektnog izgleda, ali i modne piste, jer se odlično uklapa uz različite odevne kombinacije. Roze, crveni, narandžasti, plavi, žuti i zeleni tonovi pastelnih i intenzivnih nijansi krase oči manekenki na revijama slavnih modnih kreatora. Sa modnih pisti i TV ekrana ovaj trend se brzo preselio na ulice svetskih metropola i društvene mreže, pa tako postao opšte prihvaćen i popularan.

Trepavice i ajljaner u boji
Foto: Freepik

 

Opuštene, nenapadne frizure i lice skoro bez šminke sa naglašenim očima u jednoj ili dve boje u potpunosti ističu svu raskoš garderobe, što je sigurno bio jedan od motiva modnih kreatora za ovakav makeup iskorak. Nije nikakva novost da oni vole efektne detalje i ekstravagantne kombinacije, a ovaj trend je potpuno oduševio sve, jer je akcenat na očima. Šminkeri su oduševljeni time što svoju kreativnost mogu da izraze kroz boje, različite oblike i neobavezno iscrtane linije na kapcima.

Činjenica da je u modi jednostavan stil uz efektan detalj na očima svakako svima olakšava šminkanje. Zaboravite na veliki broj senki za oči različitih boja i nijansi, kao i na blodovanje koje može potrajati. Uz ovaj trend imaćete efektan makeup za tili čas. Zato se i vi osmelite na ovakve kombinacije, slobodno opustite ruku i igrajte se bojama i oblicima, jer sada je pravo vreme da odvažno nosite olovku za oči i ajlajner u omiljenoj boji. 

 

Ajlajner u boji – mala linija za veliku promenu

Priznajemo, precizno iscrtan crni ajlajner u stilu „mačkastih očiju” je poput male crne haljine – uvek moderan, efektan i zavodljiv. Međutim, nisu svi vešti u nanošenju ajlajnera. Osim toga, ovakav stil ume biti pomalo dosadan. Zato je tu ajlajner u boji uz koji lako možete da „iskočite iz zone komfora”, a da budete u trendu. 

Glavna prednost ovog stila je što linije ne moraju biti tanke, precizne i iscrtane tik uz trepavice. Naprotiv, dozvoljeni su, i veoma poželjni, različiti oblici i debljine linija. Važno je samo da budu iscrtani u jednoj boji ili u kombinaciji dve efektne nijanse. Evo i nekoliko naših predloga kako da postignete željeni efekat. 

NYX Professional Makeup ajlajner u boji
Foto: Nyxcosmetics

 

Plavi ajlajner za dodatno isticanje očiju

Bez obzira na boju vaših očiju, plavi ajlajner će naglasiti svu njihovu lepotu. Dovoljno je da iscrtate liniju oka samo na donjem kapku i da je produžite ka gore (kao na slici). Po želji, dodatno možete pojačati efekat tako što ćete i donje trepavice obojiti maskarom ili senkom za oči iste nijanse. Ovakav makeup look neće proći nezapaženo, a na šminkanje ćete potrošiti svega nekoliko minuta (ili sekundi, ako ste izuzetno vešti).

Za svetliju nijansu i dominantniji efekat predlažemo da koristite REVOLUTION PRO pomadu za oči tirkizne boje. Ova višenamenska pomada kremaste formule se pomoću četkice za ajlajner veoma lako nanosi, a po potrebi se boje mogu mešati kako bi se dobila željena nijansa. Boja je visokopigmentovana, postojana i intenzivna tokom celog dana. Brzo se suši nakon nanošenja, ostavljajući mat finiš, i ne razmazuje se.

Ukoliko više volite tamniju nijansu, isprobajte MAKEUP REVOLUTION Renaissance Flick Blue ajlajner u formi markera, intenzivne tamnoplave boje. Tanak i fleksibilan vrh aplikatora omogućava lako nanošenje i preciznost prilikom iscrtavanja željenih kontura različitih debljina.

Plavi ajlajner u boji Svetoloplava linija oka
Foto: Freepik

 

Crveni i bordo ajlajner za odvažne

Crvena boja je uvek upečatljiva bez obzira na to da li je u pitanju ruž, lak za nokte ili omiljena haljina. Toliko je efektna da je, nakon nanošenja pudera na lice, dovoljno iscrtati tanje linije crvenim ajlajnerom na gornjim kapcima.

Za efekat kao sa slike, predlažemo da koristite NYX Professional Makeup EWSPLL tečni ajlajner tamnocrvene boje i da na gornjem kapku iscrtate formu koja podseća na oblik oka. Ovaj ajlajner ima veliku pigmentaciju, pa je boja intenzivna čak i ako se nanese samo u jednom sloju. Poseduje tanku i fleksibilnu četkicu koja olakšava precizno iscrtavanje željenih linija. Zahvaljujući vodootpornoj, mat formuli boja je izuzetno postojana, ne razmazuje se i brzo se suši.

Crveni ajlajner u boji Eyeliner Crveni ajlajner
Foto: Freepik

 

Roze ajlajner za dozu romantike

Slično kao sa rumenilom, roze nijansa senki i ajlajnera za oči se odlično uklapa uz svaku boju tena. Donosi dozu svežine, nežnosti i romantike. Ukoliko želite da izgledate elegantno, moderno i drugačije iscrtajte dve linije ajlajnera na gornjim kapcima.

Naša preporuka je da koristite mat tečni ajlajner NYX Professional Makeup VBLL intenzivne roze boje (Don´t Pink Twice). Tečna formula i tanak, fleksibilan aplikator omogućavaju lako i prezicno nanošenje i iscrtavanje željenih kontura različitih debljina. Intenzivna pigmentacija i mat formula obezbeđuju dužu postojanost, boja se ne razmazuje i ne bledi.

Ajlajner u boji, tečni vodootporni NYX ajlajner u boji
Foto: Freepik

 

Šta mislite, da li će ovaj makeup stil potisnuti blendovanje senki za oči i smokey eye tehniku sa vrha popularnosti? Kako vam se sviđa trend trepavica i ajlajnera u boji? Što se nas tiče, u potpunosti podržavamo minimalizam i efektne detalje koji razbijaju monotoniju. Zato, neka ovo proleće i leto pršte od boja. Isprobajte sami omiljene nijanse ajlajnera i maskara, pa podelite sa nama svoje utiske.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)