Fiksator za šminku – koji izabrati

Fiksator za šminku nije nešto što koriste samo profesionalni šminkeri. Može biti vaš najbolji saveznik ukoliko želite da imate satima postojanu šminku. Koliko često da koristite fiksator šminke i koji je najbolji, otkrivamo u nastavku.

Fiksator za šminku
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Čemu služi fiksator za šminku

Ako ste se pitali kako drugima uspeva da njihova šminka bude postojana tokom celog dana ili večeri, uprkos vrućini i đuskanju, odgovor se možda krije u jednoj bočici. U pitanju je sprej za fiksiranje šminke. Ovaj beauty proizvod funkcioniše slično kao lak za kosu koji učvršćuje frizuru i obezbeđuje njenu dužu postojanost.

Da bi šminka na licu bila postojana, nepromenjena i sveža satima, pored kvalitetnih makeup proizvoda, profesionalci kao završni korak uvek koriste fiksator šminke. Ovoj proizvod se sve češće primenjuje i u kućnim uslovima. Ukoliko niste sigurni kako i kada da ih koristite odgovore ćete pronaći u ovom tekstu.

Za početak, najvažnije je da znate da se fiksatori šminke, za razliku od makeup prajmera, primenjuju kao poslednji korak (kako bi „zaključali” šminku na licu). Vrlo lako se koriste, slično kao i bilo koji drugi proizvod u spreju. Nakon što se našminkate, naprskajte fiksator na lice, sa udaljenosti 20-30 cm. Ne zaboravite da zatvorite oči pre špricanja. Sačekajte oko minut da sprej fiksira šminku i spremni ste za višečasovni besprekoran makeup look.

S obzirom da većini ljudi nije svakodnevno potrebno profesionalno šminkanje i makeup koji će biti postojan tokom celog dana, preporuka je da ove proizvode koristite samo za specijalne prilike.

 

Kako izabrati dobar fiksator za šminku

Prilikom kupovine kozmetičkih i makeup proizvoda, uvek se vodite glavnim pravilom: birajte one koji su namenjeni za vaš tip kože i koji zadovoljavaju vaše zahteve. Npr. ukoliko imate masnu kožu i želite da smanjite ili potpuno neutrališete presijavanje lice, birajte mat fiksatore. S druge strane, ukoliko želite da licu pružite dodatnu dozu sjaja, koristite fiksatore (sa šljokicama) koji imaju efekat iluminacije.

U nastavku pogledajte nekoliko naših preporuka.

MAKEUP REVOLUTION Crystal Aura Rose Quartz za prirodnu blistavost kože

 

Fiksator za šminku MAKEUP REVOLUTION Crystal Aura Rose Quartz je odličan izbor za osvežavanje tena, blistavost lica i efikasno fiksiranje šminke, bez razmazivanja.

Ima izuzetno prijatan miris i laganu formulu. Obogaćen je vitaminima B3 i B5 zahvaljujući kojima se na koži formira tanak zaštitni sloj, koji sprečava isušivanje i obezbeđuje dužu postojanost šminke.

Ovaj fiksator šminke u spreju je dostupan u pakovanju od 85 ml. Ono što ga posebno izdvaja od ostalih je atraktivna ambalaža. U samoj bočici se nalaze ružičasti kamenčići, koji daju posebnu dozu glamura.

Ovaj proizvod je pogodan za vegane, a kao i svi Makeup Revolution proizvodi, nije testiran na životinjama.

Dobar fiksator za svečanu šminku

 

Favorit za putovanja: MAKEUP REVOLUTION Conceal & Define Mini Infinite

Fiksator u spreju za šminku

 

Ako tražite pakovanje koje možete lako poneti na putovanje i koristiti tokom odmora ili poslovnih sastanaka fiksator za šminku MAKEUP REVOLUTION Conceal & Define Mini Infinite je super opcija. Mala bočica od 30 ml je dozvoljena za nošenje i u ručnom prtljagu (u avionu), a uz njega ćete postići velike rezultate. Ovaj sprej za fiksiranje šminke čini makeup postojanim, bez razmazivanja, i do 16 sati.

Ima mat finiš, ali ne isušuje kožu i ne stvara osećaj težine na licu. Veoma je prijatan za nošenje, pogodan za sve tipove kože, a posebno za masnu.

I ovaj proizvod je pogodan za vegane i nije testiran na životinjama.

 

 

MAKEUP OBSESSION Luna Glow za glamurozne događaje

 

Fiksator za šminku MAKEUP OBSESSION Luna Glow će dati vašem licu dodatnu dozu sjaja, uz efikasno zadržavanje šminke (bez razmazivanja) tokom celog dana.

Ima veoma laganu, nelepljivu formulu i ne stvara osećaj težine na koži. Sadrži sitne glitere ružičaste boje, koji se prelepo presijavaju na svetlosti. Zbog toga je ovaj sprej za fiksiranje šminke dobra opcija za sve svečane prilike.

Pogodan je za različite tipove kože. Obogaćen ekstraktom zelenog čaja, kofeinom i niacinamidom, koji pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma i umiruje kožu lica. Dostupan je u bočici od 100 ml, tako da ćete dugo moći da uživate u njegovom efektu.

Proizvod nije testiran na životinjama i nema sastojke životinjskog porekla.

Makeup Obsession fiksator

 

Za koji god fiksator da se odlučite, ne zaboravite da šminka na licu ne treba da stoji danima. Izaberite omiljenu micelarnu vodu, gel, balzam ili mleko za čišćenje lica i pre spavanja nežno uklonite fiksator i svu šminku sa kože. Tako će vaša koža duže ostati zdrava i blistava.

 

Pišite nam na koji način vi produžavate postojanost šminke na licu. Jeste li već koristili fiksatore za šminku iz našeg asortimana? Koji su vaši favoriti?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)