Drama i glamur u vašem pogledu – kako odabrati i staviti veštačke trepavice

Možda niste zadovoljne dužinom svojih prirodnih trepavica, pa biste probale nešto ekstravagantnije? Ili želite da date volumen svojim retkim trepavicama i podarite im dozu glamura? Kakve god bile vaše potrebe, evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da izaberete veštačke trepavice. Sa njima, vaš pogled će sigurno biti primećen.

Veštačke trepavice
Foto: Freepik

 

Kako odabrati veštačke trepavice

Postoji nekoliko kriterijuma po kojima možete birati veštačke trepavice. Jedan od njih je oblik očiju, a drugi – trajnost i ono što sa njima želite da postignete. Treći, takođe važan kriterijum, jeste vaš lični ukus, stil ili prilika za koju ih nosite.

 

Oblik očiju

Što se tiče oblika očiju, „mačkaste” ili oči u obliku badema su najzahvalnije. Mogu da ponesu bilo koju formu veštačkih trepavica, a da ne izgledaju napadno ili neprirodno.

Kod sitnih očiju preporučljivo je da akcenat bude na dužini, a da se volumen pojača sa nekoliko pojedinačnih trepavica, pozicioniranih uz spošljašnju ivicu kapka.

Oči okruglog oblika najbolje se slažu sa trebavicama koje su na spoljašnjim ivicama duže.

Krupne oči mogu da „ponesu” velike i guste trepavice, koje će ih definisati i dati im dozu elegancije – ili dramatičnosti – u zavisnosti od dužine i volumena.

 

Pojedinačne ili na traci

Pojedinačne trepavice birajte onda kad želite da obogatite izgled svojih prirodnih trepavica. Za volumen i trajnost najbolje je koristiti Russian Volume ili 3D metodu. Za trepavice koje ćete skinuti čim se vratite iz provoda, birajte trepavice na traci. One se mogu koristiti nekoliko puta.

 

Ukus, stil ili prilika

Ako u najluđoj noći, ili bilo kojoj drugoj prilici, želite da isprobate trepavice koje će „iskočiti” iz vašeg uobičajenog načina šminkanja, onda to i učinite. Šarene, sa šljokicama, perlama, perjem… pravila ostavite kod kuće i eksperimentišite.

Glamur u pogledu - veštačke trepavice
Foto: Freepik

 

Ukoliko niste sigurni u odabir trepavica, isprobajte one za koje vam se čini da odgovaraju onome što vam je potrebno. Uvek možete i da se konsultujte sa profesionalnim šminkerom ili prodavcem.

 

Dodatni saveti i trikovi

  • Trepavice na traci se uvek mogu malo skratiti. Odsecite deo koji je suvišan i njihovu dužinu prilagoditi dužini oka.
  • Za njihovu aplikaciju će vam biti potreban lepak koji se kupuje odvojeno od trepavica.
  • Pre stavljanja trepavica, na njih možete naneti malo maskare, kako bi se vaše i veštačke trepavice bolje sjedinile.
  • Senka i ajlajner se, po pravilu, stavljaju pre trepavica. Nakon stavljanja možete malo popraviti ajlajner, ukoliko za tim bude bilo potrebe.

 

Kako zalepiti veštačke trepavice

Kod trepavica na traci stvari su jednostavnije. Nakon što ste odabrali pravu dužinu i oblik, eventualno odsekli višak i na prirodne trepavice stavili malo maskare, uzmite trepavice iz seta i na njihov rub nanesite malo lepka. Nemojte preterivati sa količinom i obavezno sačekajte da se lepak prosuši, pošto se u suprotnom neće zalepiti. Biće najčešće potrebno da sačekate minut ili minut i po.

Nakon što su se prosušile, trepavice nežno nanesite duž svojih prirodnih trepavica, prstima ili pincetom. Na primer, ako imate duge nokte, onda će vam pinceta biti neophodna. Lepite ih najpre od sredine. Tu ih fiksirajte, a potom ih nežno pristisnite uz kapak ka spoljašnjem i unutrašnjem delu oka.

Ako vam nakon stavljanja trepavica na traci oči zasuze, ili se donje i gornje trepavice zalepe, nemojte paničiti. Sačekajte malo da se lepak prosuši i oči priviknu na trepavice. Ako problemi i dalje budu prisutni, nežno uklonite trepavice i postavite ih ponovo.

Sada je ostalo da uživate u svom novom izgledu, slikate se za Instagram. Obavezno sa nama podelite svoja iskustva stavljanja i nošenja veštačkih trepavica!

Trepavice na traci

 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)