Drama i glamur u vašem pogledu – kako odabrati i staviti veštačke trepavice

Da li ste zadovoljni izgledom svojih prirodnih trepavica, ili biste voleli da budu gušće i duže? Možda želite da ih dodatno naglasite i podarite im dozu glamura? Kakve god bile vaše želje, evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da pravilno izaberete i postavite veštačke trepavice.

Veštačke trepavice
Foto: Freepik

 

Kako odabrati veštačke trepavice

Postoji nekoliko kriterijuma po kojima možete birati veštačke trepavice, a mi vam predstavljamo tri najvažnija. Najbolji efekat ćete postiću ukoliko pravilno iskombinujete odgovarajuće savete za sva tri pravila.

  1. Oblik vaših očiju – ovo je primarni kriterijum za pravilan odabir trepavica za nadogradnju. Birajte one koje najbolje prate prirodnu liniju oka i koje će dodatno naglasiti vaše adute.
  2. Postojanost nadogradnje – birajte trepavice u zavisnosti od toga šta želite da postignete i koliko dugo želite da vam traju veštačke trepavice.
  3. Stil i lični pečat – oblik i dužina trepavica koje ćete koristiti zavisi i od vašeg ukusa, stil i prilika za koju ćete ih nositi.

 

1. Oblik očiju

Što se tiče oblika očiju, „mačkaste” ili oči u obliku badema su najzahvalnije. Ovaj oblik je sam po sebi dovoljno atraktivan i koje god trepavice da izaberete nećete pogrešiti. Bilo koja vrsta, oblik i dužina trepavica će samo naglasiti prirodnu lepotu vašeg oka, a celokupnom licu dati dodatnu dozu elegancije. Ukoliko ste srećnica sa mačkastim očima, u posebnim prilikama možete poneti i potpuno „otkačene” i ekscentrične modele trepavica.

Naš predlog: Ardell Fabulous Lashes Madrid trepavice na traci sa kombinacijom dlačica u bronzanim i zelenim svetlucavim nijansama, za dodatnu dozu glamura.

Za svakodnevne događaje isprobajte Blush 0128 3D trepavice na traci, sa dlačicama različitih dužina. Možete ih kombinovati sa šljokicama za večernje i svečane prilike. Iscrtajte tanku liniju ajlajnerom u zlatnoj boji i vaš pogled će sigurno biti primećen.

Trepavice na traci za zavodljiv pogled
Foto: Freepik

 

Kod sitnih očiju preporučljivo da se volumen pojača sa nekoliko pojedinačnih trepavica, pozicioniranih uz spošljašnju ivicu kapka.

Naš predlog: Ardell Double Up Duralash Medium Black individualne trepavice bez čvorića koje su veoma lagane za nošenje. Uz pravilnu aplikaciju nadogradnja može trajati nedeljama, jer su ove veštačke trepavice čvrste i vodootporne.

Ako iz bilo kog razloga izbegavate individualne trepavica, a imate sitne oči, kako biste ih vizuleno učinili krupnijim možete koristiti i Ardell Edgy 401 trepavice na traci. Imaju dlačice različitih dužina, a spoljašnji uglovi su posebno naglašeni, za dodatni volumen.

Oči okruglog oblika najbolje se slažu sa trepavicama koje su na spoljašnjim ivicama duže.

Naš predlog: Ardell Glamour 119 trepavice na traci koje će oku dati izdužen i prirodan izgled, uz povećanje dužine trepavica.

Krupne oči mogu da „ponesu” velike i guste trepavice, koje će ih definisati i, u zavisnosti od dužine i volumena, dati im dozu elegancije – ili dramatičnosti.

Naš predlog: Blush 0117 3D trepavice na traci sa izuzetno gusto postavljenim dugim, sintetičkim dlačicama svakom makeup izgledu će dati dozu dramatičnosti i glamura.

 

2. Postojanost nadogradnje: pojedinačne ili trepavice na traci

Pojedinačne trepavice birajte onda kad želite da obogatite izgled svojih prirodnih trepavica. Za volumen i trajnost najbolje je koristiti svilene trepavice i Russian Volume metodu nadogradnje. Za trepavice koje ćete skinuti čim se vratite iz provoda, birajte trepavice na traci. One se mogu koristiti nekoliko puta.

 

3. Ukus, stil i lični pečat

Ako u najluđoj noći, ili bilo kojoj drugoj prilici, želite da isprobate trepavice koje će „iskočiti” iz vašeg uobičajenog načina šminkanja, onda to i učinite. Šarene, sa šljokicama, perlama, cirkonima, perjem… Slobodno eksperimentišite.

Glamur u pogledu - veštačke trepavice
Foto: Freepik

 

Ukoliko niste sigurni u odabir trepavica, isprobajte one za koje vam se čini da odgovaraju onome što vam je potrebno. Uvek možete i da se konsultujte sa profesionalnim šminkerom ili prodavcem.

 

Dodatni saveti i trikovi

  • Trepavice na traci se uvek mogu malo skratiti. Odsecite deo koji je suvišan i njihovu dužinu prilagoditi dužini oka.
  • Za njihovu aplikaciju će vam biti potreban lepak koji se kupuje odvojeno od trepavica.
  • Pre stavljanja trepavica, na njih možete naneti malo maskare, kako bi se vaše i veštačke trepavice bolje sjedinile.
  • Senka i ajlajner se, po pravilu, stavljaju pre trepavica. Nakon stavljanja možete malo popraviti ajlajner, ukoliko za tim bude bilo potrebe.

 

Kako zalepiti veštačke trepavice

Sam postupak postavljanja trepavica zavisi od njihove vrste. Za neke, poput individualnih, potrebno je više vremena, veštine i znanja, dok pojedine možete lako i brzo postaviti i sami.

Kod trepavica na traci stvari su jednostavnije. Nakon što ste odabrali pravu dužinu i oblik, eventualno odsekli višak i na prirodne trepavice stavili malo maskare, uzmite trepavice iz seta i na njihov rub nanesite malo lepka. Nemojte preterivati sa količinom i obavezno sačekajte da se lepak prosuši, pošto se u suprotnom neće zalepiti. Najčešće je potrebno da sačekate minut do minut i po.

Nakon što su se prosušile, trepavice nežno postavite duž svojih prirodnih trepavica, prstima ili pincetom. Na primer, ako imate duge nokte, onda će vam pinceta biti neophodna. Lepite ih najpre od sredine. Tu ih fiksirajte, a potom ih nežno pritisnite uz kapak ka spoljašnjem i unutrašnjem delu oka.

Ako vam nakon stavljanja trepavica na traci oči zasuze, ili se donje i gornje trepavice zalepe, nemojte paničiti. Sačekajte malo da se lepak prosuši i oči priviknu na trepavice. Ako problemi i dalje budu prisutni, nežno uklonite trepavice i postavite ih ponovo.

Sada je ostalo da uživate u svom novom izgledu i slikate se za Instagram.

Trepavice na traci

Obavezno sa nama podelite svoja iskustva nanošenja i nošenja veštačkih trepavica. Da li imate trikove koji mogu olakšati ceo postupak? Podelite ih sa nama u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)