Zbogom, krti i slabi nokti

Slabi nokti koji lako pucaju su problem sa kojim se susreću mnoge žene i veliki broj muškaraca. Razlozi za to su brojni, počevši od naslednih faktora, preko loše ishrane, pa sve do nedostatka nege.

Danas postoji mnoštvo rešenja u slučaju da niste zadovoljni svojim noktima. Slabi nokti mogu da se ojačaju tehnikama nadogradnje i izlivanja noktiju. Međutim, za sve one koji još nisu odustali od prirodnih noktiju, stižu dobre vesti. Sada i prirodni nokti mogu da budu jaki, zdravi i lepi.

Slabi nokti
Foto: Freepik

 

Neki od čestih problema sa kojima se suočavaju prirodni nokti su spor rast, listanje i pucanje, kao i nedostatak jačine, elastičnosti, glatkoće i sjaja. Postoje tri najčešća razloga zbog kojih dolazi do oštećenja nokta.

1. Dugotrajna izloženost vodi
Ukoliko su vaše ruke često u vodi, a posebno ako su u vodi prisutne hemikalije, trebalo bi da obratite pažnju. Prilikom obavljanja poslova kao što je pranje sudova, preporučljivo je da nosite rukavice. One će zaštititi kožu i nokte od štetnih hemikalija i prevelike količine vlage.

2. Nedostatak vitamina i minerala
Iako je kvalitet noktiju genetski uslovljen, on može značajno biti poboljšan unošenjem određenih vrsta namirica. Važno je da budu bogate proteinima (riba, meso, jaja, mleko), kalcijumom (zeleno povrće, mlečni proizvodi), esencijalnim masnim kiselinama (orašasti plodovi, semenke) i sumporom (brokoli, karfiol, kupus).

3. Neadekvatna nega noktiju
Proizvodi koje koristite, kao i način na koji sečete i turpijate nokte, i te kako utiču na kvalitet noktiju. Osim upotrebe adekvatnog pribora za manikir, neophodno je da svojim noktima pružite ono što im je potrebno. Pre svega, hranljivu negu koja će ih ojačati i stimulisati njihovu regeneraciju.

 

Nokti kojima ćete biti zadovoljni

Jedan od načina na koji možete ojačati svoje nokte, napadajući sva tri uzroka njihovog nedovoljnog kvaliteta je upotreba preparata sa STRONG NAIL kompleksom. On se nalazi u Revuele Therapy kompleksu za nokte 9u1. Obogaćen je vitaminima, proteinima i uljem argana. Hidrira nokte i daje im snagu, neutrališući štetna dejstva hemikalija koje se koriste u domaćinstvu. Redovnom upotrebom vraća prirodan izgled i sjaj noktima. Može se koristiti i kao baza za manikir, pošto sprečava prodiranje laka u nokatnu ploču.

Zbogom krti i slabi nokti
Foto: Katesbl

 

Ukoliko je nokat, iz bilo kog razloga, oštećen, pre njegove upotrebe potrebno je zaštititi zanoktice uljem ili kremom. Proizvod najpre isprobajte u periodu od dva do tri dana. Tek ukoliko se uverite da na njega nemate alergijsku reakciju, nastavite sa tretmanom. Ukoliko se pojave bol i peckanje, nemojte nastavljati tretman.

Pored pomenutog tretmana, takođe se  možete opredeliti i za IBD RECONSTRUX. Sadrži visoku koncentraciju fitantriola, proteinskog povezivača, koji ojačava prirodni keratin nokatne ploče. Nanosi se dva puta dnevno, u periodu od mesec dana na prirodne nokte (koji mogu biti nalakirani) i zanoktice. Ukoliko su vam ruke često u vodi, možete ga nanositi češće.

Negovani i lepi prirodni nokti
Foto: Freepik

 

Za koju god varijantu tretmana za oporavak noktiju se opredelili, nemojte zaboraviti važnost pravilne neke kože ruku. Redovno mažite ruke hidrantnom kremom, a ukoliko je to ujedno i krema za ruke i nokte, utoliko bolje!

Kakva su vaša iskustva sa negom prirodnih noktiju? Imate li svoje omiljene proizvode?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)