Prolećni nokti – hit boje za 2024. koje pokreću dobro raspoloženje

Proleće je pokretač pozitivne energije, lepih misli, kreativnosti, mašte, novih ideja… Ovo veselo i razigrano godišnje doba donosi sa sobom promene kompletnog stajlinga. Osim garderobe vedrih i živopisnih boja, na scenu stupaju i prolećni nokti. Društvene mreže su preplavljene idejama i predlozima za moderan manikir, kojih, ipak, nikad nije dovoljno. Zato i mi ovog puta predstavljamo naše predloge za najlepše prolećne boje za nokte. 

Prolećni nokti
Foto: Freepik

 

Nežni tonovi za dašak svežine i romantike

Dobro došli prolećni nokti! Nakon zimskih dana i tamnijih, hladnih boja vreme je za potpuno osveženje i vedre, svetle nijanse. 

Jednobojni nokti su uvek dobra opcija, naročito ako pričamo o nežnim, pastelnim nijansama koje su odlične za prolećne dane. S obzirom da je ovo godišnje doba usko povezano sa buđenjem prirode, nežne boje iz prirode su nepogrešiv izbor. Bez obzira da li je u pitanju boja vedrog, plavetnog neba, ili vašeg omiljenog cveća, šta god da izaberete vaši prolećni nokti neće ostati neprimećeni. 

Svetloplava boja odlično pristaje svim dužinama i oblicima nokta, a lepo se slaže i sa svetlim nijansama prolećne garderobe. Naš favorit je Icy Blue nijansa Galaxy Professional trajnog laka, koja se savršeno uklapa u prolećne tonove i boje iz okruženja. Za dodatnu notu svežine birajte sjajan završni sloj, kako bi nokti svetlucali i blistali na suncu.

Ukoliko više volite tople nijanse naš predlog su pastelno žuti tonovi, a među favoritima izdvajamo Surprise! nijansu Galaxy Professional klasičnog laka za nokte. Osim što asocira na sunce i nežne latice narcisa (jednog od vesnika proleća), ova boja budi lepe emocije i veselo raspoloženje.

Kada su prolećni nokti u pitanju jedna od nezaobilaznih nijanasi je svetloljubičasta, odnosno svi pastelni tonovi lila boje. Bez obzira da li više volite jorgovan, zumbul ili lavandu, Happiness nijansa Galaxy Professional trajnog laka će sigurno uneti dozu radosti i izmamiti osmeh. Pored toga, ova prolecna boja laka za nokte je veoma romantična i savršeno se uklapa uz svaki stajling. 

Prolećni nokti plave boje Nokti za proleće Prolećni nokti - Instagram
Foto: Instagram @moskvichka_nails

 

Prolećni nokti u stilu francuskog manikira

Sa dolaskom proleća, uz buđenje prirode oživljava i francuski manikir, koji savršeno pristaje svima, bez obzira na oblik i dužinu nokatne ploče. To je jedan od razloga zašto su frenč nokti popularni već pola veka

Iako su ovakvi nokti uvek u modi, klasični francuski manikir sa belom linijom na vrhovima noktiju je pomalo zastareo. Ukoliko želite da budete u trendu, ovog proleća birajte drugačije boje, oblike i debljine linija, uz netipične detalje. Sve opcije su igri, samo se prepustite svojoj mašti i kreativnosti i sigurno nećete pogrešiti. Inspiraciju za moderan prolećni francuski manikir možete naći svuda oko sebe, a nekoliko naših predloga pogledajte u nastavku.

Nokti za proleće Boja laka za nokte proleće Moderne nijanse lakova za nokte proleće-leto
Francuski manikir sa šljokicama Prolećni nokti u stilu francuskog manikira Prolećni nokti sa cvetnim detaljima
Foto: Instagram @moskvichka_nails; @alyxlippiatt

 

Lepota se krije u detaljima

Tufnice su već nekoliko godina potpuni hit u dizajnu. Ovaj dezen je dominantan ne samo na garderobi, dekorativnim predmetima i nameštaju, već i na noktima. Proleće je idealno godišnje doba za iscrtavanje tačkica i tufnica napravilnog oblika na noktima.

Jedna tačka je sasvim dovoljna da razbije monotoniju i privuče znatiželjne poglede. Za ovakav nail art ne morate uopšte biti umetnik, jer tačkice mogu da budu različite veličine na svakom noktu i još bolje, da ne budu pozicionirane na istom mestu. Asimetrija je u modi i slobodno se prepustiti mašti. Da biste postigli željeni efekat možete koristiti klasične lakove za nokte i kombinovati omiljene boje. Potrebno je prvo da nanesete jednobojnu svetlu podlogu (naš predlog: Self Love nijansa Galaxy Professional laka za nokte). Sačekajte da se dobro osuši. Potom, četkicom nanesite tačkicu intenzivne boje (npr. Galaxy Professional High Heels nijansu), na bilo koji deo nokatne ploče. Ukoliko vam se dopada rezultat, tačkice nacrtajte i na ostalim noktima. Zatim nanesite završni sloj (sjajnog ili mat finiša). Sačekajte da se sve dobro osuši i izađite u šetnju, ponosni na svoje malo remek delo.

Ukoliko više volite dizajn u stilu pegica i tufnica različitih oblika i veličina, slobodno opustite ruku i četkicom iscrtajte željene oblike. Ako nemate vremena da nanosite jednu boju kao podlogu, a drugom crtate šare, postoji jednostavnije rešenje. Naš predlog je da koristite Galaxy Professional trajni lak za nokte koji sadrži crne „ljuspice” različitih veličina. Ovi gel lakovi su dostupni u nekoliko nijansi, a naš favorit za proleće je beličasta Shello nijansa.

Efektni detalji na noktima Nokti sa tufnicama
Foto: Instagram @moskvichka_nails

 

Prolećni nokti u pastelnim šarama

Suptilni detalji na noktima su uvek efektni i naša su preporuka za veseli prolećni manikir. Ukoliko volite neobične, asimetrične linije sada je pravo vreme da njima ukrasite svoje nokte. Za koje god boju da se odlučite, savetujemo da birate nežnije nijanse za proleće, jer će nokti tako izgledati sveže i blistavo. Evo i nekoliko ideja za prolećne nokte u pastelnim tonovima.

Prolećne boje za nokte Šareni nokti
Zeleni detalji na noktima Prolećni nokti sa plavim detaljima
Foto: Instagram @amyle.nails

 

Prolećni nokti sa cvetnim motivima

Cveće je vesnik proleća i prva asocijacija na toplije vreme. Zato su cvetni detalji na noktima neizostavni za savršen prolećni manikir. Neka bele rade, lale i drugi cvetni motivi postanu vaš zaštitni znak. 

Ukoliko ste vešti u iscrtavanju i ukrašavanju noktiju, nacrtajte latice željenih boja na svim noktima, ili samo na nekoliko njih. Poigrajte se bojama i oblicima, kada su detalji u pitanju, ali vodite računa da podloga ne bude napadna. Birajte svedenije, neutralne tonove na kojima će se svi detalji jasno videti. Za ovakav manikir preporučujemo podlogu bež nijanse.

Prolećni nokti sa cvetnim detaljima Prolećni nokti - cveće i frenč
Foto: Instagram @moskvichka_nails; @amyle.nails

 

Ako ste malo nespretniji kada je u pitanju nail art, a želite cvetne šare na noktima, budite bez brige. Postoji jednostavno rešenje, uz koje će prolećni nokti izgledati prelepo. Isprobajte nalepnice za nokte sa cvetnim motivima. Naša preporuka je da izaberte tzv. vodene nalepnice. Veoma lako se koriste i postavljaju na već nalakiran nokat, pre nanošenja završnog (mat ili sjajnog) sloja. Rezultati su fantastični. Toliko su efektni da ćete poželeti da svoje nokte redovno ukrašavate različitim nalepnicama modernog dizajna. Nemojte se ograničiti samo na cvetiće i tipične prolećne motive. Isprobajte zazličite kombinacije i uživajte u svojim kreacijama. Neka ovog proleća vaši nokti zablistaju u punom sjaju.

Ne zaboravite da samo negovani i uredni nokti zaista izgledaju lepo, bez obzira na boju laka. Takođe, redovna nega i hidratacija kože ruku je obavezna da bi prolećni nokti bili tip-top.

Pišite nam u komentarima kako vam se dopadaju naši predlozi i slobodno opišite kako izgledaju vaši savršeni prolećni nokti.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)