Ulje za zanoktice – najbolji saveznik za negu kože oko noktiju

Ako odlazite na manikir tretmane u salone, sigurno ste videli da kozmetičari koriste posebne preparate za negu noktiju i kože oko noktiju. Jedan od najčešće korišćenih proizvoda za tu namenu je ulje za zanoktice, iako nije namenjeno samo za profesionalce. Naprotiv, da biste imali lepe i negovane prste, ali i nokte, potrebno je da redovno (i kod kuće) koristite ulje za zanoktice. 

U nastavku ćemo predstaviti smernice za pravilnu primenu. Naravno, izdvojićemo i nekoliko naših favorita među proizvodima za negu zanoktica.

Ulje za zanoktice
Foto: Freepik

 

Ukoliko želite da vaši nokti budu uvek uredni i lepi i da imate negovane prste, veoma je važno da pravilno i redovno hidrirate kožu oko noktiju. Na taj način ćete sprečiti pojavu suvih, ispucalih i upaljenih zanoktica. Zato u svoje svakodnevne rituale nege obavezno i što pre uvrstite i negu zanoktica. 

Ulje za zanoktice spada u grupu višefunkcionalnih proizvoda, jer ne samo da štiti i neguje zanoktice nego pomaže i noktima da (p)ostanu čvršći i zdraviji. Ovo su glavni benefiti ulja za zanoktice: 

  • sprečava pucanje, listanje i pojavu suvih i grubih zanoktica; 
  • hidrira i omekšava kožu oko noktiju; 
  • olakšava uklanjanje postojećih suvih i tvrdih zanoktica;
  • čini kožu oko noktiju elastičnijom i nežnom;
  • hidrira i hrani nokte; 
  • ostavlja prelep miris na koži.

 

Ako ste među mnogima koji preskaču nanošenje kreme na ruke, pod parolom zaboravio/zaboravila sam, poslužite se malim trikom. Ulje za zanoktice držite na vidnom mestu u kupatilu i svako jutro, nakon tuširanja ili pranja ruku nanesite preparat na zanoktice. Ukoliko ovo budete ponavljali svakog dana, vrlo brzo će postati deo uobičajene rutine. Ovaj posao ne oduzima mnogo vremena, a rezultati će biti vidljivi veoma brzo. 

 

Kako se koristi ulje za zanoktice

Po pravilu, ulje se koristi kao završni korak u manikir tretmanima, a najbolje rezultate daje ukoliko se nanosi svakog dana. Uz redovnu upotrebu, koža će biti hidrirana, mekana i nahranjena, bez suvih, tvrdih zanoktica koje se kidaju. 

Svakodnevno nanesite po nekoliko kapi ulja na kožu oko noktiju i koren nokta i lagano utrljajte. Većina ovih proizvoda se veoma brzo suši, odnosno koža ih brzo upija. Za svega nekoliko minuta nakon nanošenja ulja na zanoktice možete nastaviti vaše uobičajene aktivnosti. Vrlo lako i brzo, zar ne?

Najbolje ulje za zanoktice Nega zanoktica
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Koliko često vi koristite ulje za zanoktice? Pišite nam kako negujete nokte i kožu oko noktiju, a u nastavku pogledajte naše favorite među uljima za zanoktice.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)