Instrumenti za manikir koje morate imati uvek uz sebe

Bez obzira da li redovno odlazite u kozmetički salon na manikir ili taj posao obavljate u kućnim uslovima, pojedini pribor za sređivanje noktiju i zanoktica uvek morate imati kod sebe. Da li se instrumenti za manikir koje koriste profesionalci razlikuju od onih koji su pogodni za upotrebu kod kuće? Kako da izaberete kvalitetan pribor za rad i bez kog alata da ne krećete na putovanja? Odgovore na ova i slična pitanja potražite u nastavku.

Manikir
Foto: Freepik, Alexandar Cosmetics

 

Manikir podrazumeva mnogo više od lepo nalakiranih noktiju. Ceo posao obično počinje skraćivanjem i oblikovanjem nokatne ploče i uklanjanjem zanoktica, a završava se lakiranjem noktiju i negom ruku. Makazice, canglice, turpije, četkice i špatule su obavezan pribor za manikir bez kojeg je ovaj posao nezamisliv. Otkrivamo čemu služi koji alat i kako najlakše da sami uradite besprekoran manikir kod kuće.

 

Profesionalni instrumenti za manikir

Oprema za manikir nail art majstora se razlikuje od one koju koristimo svakodnevno u kućnim uslovima, pre svega u kvalitetu izrade. Profesionalni instrumenti za manikir imaju duži vek trajanja, jači su, izdržljiviji i otporniji na udarce, mogu se lako sterilisati, a tehničarima omogućavaju lak i brz rad. Zbog zadovoljavanja visokih profesionalnih standarda, ovaj alat za manikir je sasvim opravdano i skuplji.

Naravno, ovaj pribor može da se koristi i u kućnim uslovima. Važno je samo voditi računa o tome da se ne posečete, jer su profesionalni alati za manikir oštri, pa ukoliko niste dovoljno vešti, lako može doći do povrede.

 

1. Makazice i cangle 

Ukoliko želite rezultate kao iz salona, a dosada ste koristili samo grickalice za nokte, biće potrebno da savladate nove veštine i nabavite novi pribor za rad. To naravno ne znači da bi trebalo u potpunosti da zaboravite na grickalice za nokte. Ovaj pribor je upravo namenjen za laku, kućnu primenu i brze rezultate. Manikir majstori za skraćivanje noktiju i zanoktica koriste poseban pribor.

Profesionalne makazice i cangle za manikir su napravljenje od metala, odnosno nerđajućeg čelika, ne sadrže plastične i gumene detalje, kako bi se mogle lako sterilisati. Imaju veoma oštra sečiva, što znatno ubrzava posao. Postoji nekoliko vrsta manikir makazica i klešta, a najznačajnija razlika je u njihovoj nameni.

  • Makazice sa ravnim sečivom i debljim vrhom su namenjene za skraćivanje noktiju.
  • Klešta za manikir su namenjena za lako uklanjanje zanoktica sa teško dostupnih delova.
  • Makazice sa tankim, špicastim sečivom se takođe koriste za uklanjanje zanoktica i kože oko noktiju.
  • Cangle za tipse su namenjene skraćivanju nadograđenih noktiju, odnosno tipsi.
Instrumenti za manikir
Foto: Freepik

 

Bez kojih manikir instrumenata vi ne možete? Koji pribor za nokte obavezno nosite sa sobom na putovanja? Podelite sa nama svoje trikove za brz i lak manikir kod kuće.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)