Uradi sama: kako skinuti gel lak sa noktiju

Da, svi volimo lepe i uredne nokte, postojanu boju i dugotrajan efekat koji omogućava trajni, odnosno gel lak za nokte. U zavisnosti od brzine rasta prirodnog nokta, gel lak na noktima izgleda lepo nekoliko nedelja. Nakon toga je potrebno uraditi korekciju ili u potpunosti ukloniti proizvod sa noktiju. Da bi naši nokti u svakom trenutku izgledali uredno, neke stvari možemo da uradimo i sami, u kućnim uslovima. Kako skinuti gel lak  pročitajte u nastavku teksta. 

Kako skinuti gel lak kod kuće
Foto: Freepik

 

Kako skinuti trajni lak kod kuće

Trajni lakovi za nokte su stekli veliku popularnost poslednjih godina i većina žena ih obožava. U mnogim kozmetičkim salonima ovi proizvodi su skoro u potpunosti zamenili klasične lakove za nokte. Zahvaljujući njima efekti manikira traju nekoliko nedelja, a boja ostaje jednako intenzivna kao prvog dana. 

Trenutna situacija primorala nas je da promenimo svoje navike. Najmanje što sad možemo da učinimo jeste da na neko vreme odložimo posete kozmetičkim salonima. Međutim, rast nokta ne možemo da zaustavimo.

Ukoliko ste i vi među obožavaocima trajnog laka, sigurno ste se ovih dana zapitali: „kako skinuti gel lak”. Da biste rešili problem neurednog izgleda noktiju, predstavljamo vam jednostavno uputstvo za skidanje gel laka u nekoliko koraka. Ceo postupak može da traje oko pola sata, ili duže, što zavisi od vaše veštine i efikasnosti proizvoda koje koristite.

 

Kako skinuti gel lak – pravilna priprema

Početak svakog „uradi sam” posla predstavlja priprema materijala i pribora za rad. Za uklanjanje trajnog laka potrebni su: 

  • turpije odgovarajuće granulacije;
  • folije sa sunđerom;
  • sredstvo za uklanjanje trajnog laka;
  • četkica za prašinu i
  • instrument za skidanje trajnog laka.
Kako skinuti gel lak sa noktiju
Foto: Freepik

 

Pre samog početka na sto postavite peškir, da biste na kraju brže i lakše očistili radnu površinu. Neka vam sav materijal i pribor budu lako dostupni prilikom rada. Za početak, dobro operite ruke toplom vodom i sapunom, kako biste uklonili suvišnu masnoću i nečistoće sa nokta.

 

Prvi korak: turpijanje

Prvo što je potrebno da uradite jeste da skratite nokte na željenu dužinu. Kako biste izbegli oštećenje prirodnog nokta, nemojte koristiti makazice i grickalice. Manikir majstori savetuju da nokte skratite turpijom granulacije 180/180, pomerajući je u jednom pravcu. 

Koristeći istu turpiju uklonite i završni sjaj sa površine nokta. Laganim pokretima skinite samo površinski sloj gel laka, vodeći računa da ne oštetite prirodni nokat. Nakon toga, četkicom uklonite prašinu sa noktiju. Turpijanje je obavezan korak kojim se omogućava lakše i brže delovanje sredstva za uklanjanje trajnog laka.

Turpijanje - prvi korak za skidanje tajnog laka
Foto: Freepik

 

Skidanje gel laka – najvažniji korak

Vreme je da pripremite foliju sa sunđerom za uklanjanje trajnog laka. Nanesite odgovarajuće sredstvo za skidanje trajnog laka (remover) na blaznicu na foliji i spustite je na nokat. Obmotajte prst ostatkom folije i lagano je pritisnite sa strana. 

Najbolje je da za ovu namenu koristite posebne folije sa blaznicama, odnosno sunđerima. U nedostatku materijala možete koristiti klasičnu aluminijumsku foliju ili štipaljke za uklanjanje trajnog laka, u kombinaciji sa tuferima za skidanje šminke. Ukoliko nemate remover, u ovu svrhu dobro će poslužiti i aceton za nokte. 

Ostavite prste zamotane u foliji 10-15 minuta, kako biste omogućili sredstvu da deluje. Nakon toga odmotajte foliju i ostatke trajnog laka uklonite odgovarajućim instrumentom za skidanje trajnog laka, odnosno guračem zanoktica ili drvenim štapićem.

Nakon toga je potrebno da „odmastite” nokatnu ploču i pripremite je za sledeći tretman. Koristite buffer turpiju granulacije 220/280 i izmatirajte celu površinu nokta. Na kraju, pomoću četkice uklonite sve ostatke prašine sa nokta, koji su ostali nakon turpijanja.

 

Završni korak: nega i ulepšavanje

Nakon što ste uspešno savladali izazov kako skinuti gel lak sa noktiju, sledi zabavniji i svakoj ženi poznat posao – lakiranje nokta. Pročitajte savete stručnjaka kako bi vam nokti bili lepi i u kućnim uslovima nege. Ne zaboravite da nakon lakiranja, obavezno koristite ulje za zanoktice, koje hrani kožu oko nokta i čini je mekanom, zdravom i hidriranom. Na kraju očistite radnu površinu i dezinfikujte pribor koji ste koristili.

Manikir u kućnim uslovima
Foto: Freepik

 

Ukoliko su vam nokti izuzetno tanki i krti, predlažemo da ovo vreme izolacije iskoristite da ih ojačate tretmanom za rekonstrukciju noktiju. Ovaj proizvod se može koristiti samostalno, tako što se nanosi direktno na nokat, ili ga možete koristiti preko laka za nokte. Da biste videli rezultate, primenjujte tretman svakodnevno, u trajanju od mesec dana. 

U vreme kada je neophodno da promenimo način nege i ulepšavanja, svako od nas može postati svojevrstan manikir majstor. Sigurni smo da sada imate dovoljno slobodnog vremena za to. Važno je da budete strpljivi i pažljivi, kako biste što bolje ovladali osnovnim tehnikama i malim tajnama velikih manikir majstora. Da li ste već probali da sami skinete gel lak s noktiju? 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)