Šta sve mora da sadrži ženska torba za plažu

Ove godine većina nas neće otputovati na omiljenu morsku destinaciju, ali to ne znači da nećemo uživati na plaži. Bez obzira da li volite više reke, jezera ili bazene, gde god da krenete sigurno sa sobom nosite tašnu. Letnja torba je obavezan aksesoar i za duge šetnje i vožnje kroz grad. Kako bi trebalo da izgleda ženska torba za plažu? Šta je poželjno, a šta ne smete zaboraviti da ponesete sa sobom, kada su u pitanju šminka i kozmetika? Pogledajte naše predloge.

Kozmetika i torba za plažu
Foto: Freepik

 

Ženske torbe su za muškarce prava misterija. I mnoge žene se iznenade kako u malu tašnu strpaju tako mnogo stvari. Večiti problem zvani traganje za ključevima se može izbeću, ukoliko uredno složite stvari u torbi i nosite samo ono što vam je potrebno. Ovog pravila se posebno pridržavajte kad je u pitanju torba za plažu.

 

Kako izgleda torba za plažu

Kako će izgledati torba za plažu pre svega zavisi od stila onoga ko je nosi. Najvažnije je da bude lagana za nošenje, ali i da je dovoljno velika kako bismo u nju ubacili što više stvari. Ne postoje striktna pravila kada je reč o materijalima koji se koriste za ove tašne, mada se može reći da jedan dominira. Torba za plažu se uglavnom pravi od platna u različitim bojama i dezenima. Prepoznatljiva je po drškama koje asociraju na klasično mornarsko uže od uvijenog kanapa. Iako se mogu nositi tokom cele godine, to retko ko čini. Specifične ručke, vedre boje i šare nas uvek podsećaju na leto. Upravo to je jedan od razloga zbog kojih ovakve torbe uglavnom nosimo samo na plažu.

Ukoliko ste ljubitelj veselih boja Amika torba sa prepoznatljivim obliphica printom je odličan izbor. Lepo će se uklopiti uz svaki stajling, kao i uz različite modele i boje kupaćih kostima. Unutrašnjost torbe je postavljena platnom sa dizajnom u obliku zebrinih šara. Velike dimenzije omogućavaju da u nju stane sve što nam je potrebno za uživanje na plaži. Poseduje mali džep u unutrašnjosti, koji može dobro poslužiti za odlaganje stvari koje se stalno „gube“ u tašni (ključevi, telefon).

Torba za plažu - amika
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Obavezan sadržaj torbe za plažu

Pored osnovnih stvari, poput peškira za plažu, papuča i kupaćeg kostima, na plažu je neophodno poneti i kozmetiku, četku za kosu, ogledalce, maramice… Tu su i neizostavne naočare za sunce, a što da ne i one za ronjenje, kao i lične stvari: dokumenti, novčanik, telefon, ključevi. Zbog toga torba za plažu mora da bude dovoljno velika. U nastavku pogledajte listu obaveznih proizvoda koje morate nositi u vašoj letnjoj torbi.

 

1. Sredstvo za dezinfekciju

Bez obzira da li idete na plažu, na bazen ili samo u šetnju po gradu, sredstvo za dezinfekciju ruku bi trebalo da bude obavezan sadržaj vaše tašne. Ne samo u letnjim mesecima, ili u sezoni virusa i epidemija, već tokom cele godine.

Higijena ruku je izuzetno važna za zdravlje celog organizma. Sredstva za dezinfekciju ruku bi trebalo da budu vaš obavezan saputnik, prilikom svakog izlaska napolje. Ponuda ovih proizvoda je raznovrsna. Klasični gel za dezinfekcuju je veoma efikasna zamena za čišćenje ruku u svim situacijama kada su nam nedostupni voda i sapun. Vlažne maramice sa alkoholom možete koristiti za različite namene, ne samo za ruke. Njima možete prebrisati i dezinfikovati stolice, ležaljke, obuću i sve stvari sa kojima dolazite u direktan kontakt.

Koje god sredstvo za dezinfekciju da izaberete, najvažnije je da vodite računa o veličini pakovanja. Torba za plažu ne bi trebalo da bude preteška zbog svega što nosite u  njoj.

Torba za plažu
Foto: Freepik

 

2. Kozmetika za sunčanje

Odlazak na plažu je nezamisliv bez kozmetike za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Nanošenje ovih proizvoda na kožu je obavezno, bez obzira na boju vašeg tena. S obzirom na štetno dejstvo UVA i UVB zraka, dermatolozi sve češće preporučuju svakodnevno korišćenje krema i losiona sa zaštitnim faktorom. Ovog pravila bi se trebalo pridržavati svaki put kada izlazimo napolje, bez obzira na godišnje doba.

Kreme za sunčanje su obavezan sadržaj torbe za plažu. Štite nas od štetnog dejstva sunčevih zraka i neophodno ih je nanositi na svaka dva sata tokom boravka napolju. Najvažnije je da izaberete proizvoda sa odgovarajućim SPF faktorom. Birajte mini pakovanja, koja ne zauzimaju mnogo prostora u torbi. Ukoliko je vaša omiljena krema za sunčanje dostupna samo u velikom pakovanju, onda se poslužite malim trikom. Sipajte potrebnu dnevnu količinu u manju ambalažu. Set plastičnih bočica i posudica različitih veličina i oblika sadrži sve što vam je potrebno za nošenje omiljenih kozmetičkih proizvoda na plažu, ili putovanje.

 

Kako se slažu šminka i torba za plažu

Mnoge devojke i žene vole da su doterane u svakom trenutku. To znači da se u njihovoj tašnici uvek nalazi po koji komad šminke i najbolji ženski prijatelj – ogledalce. Ipak, treba biti umeren kada je reč o šminkanju na plaži. Sasvim je dovoljno da na lice nanesete hidratantni prajmer ili kremu sa zaštitnim faktorom, ruž i maskaru.

Šminka za leto
Foto: Freepik

 

Ukoliko se šminkate i kada idete na plažu, makeup i pribor za šminkanje nosite u posebnoj torbici, odnosno neseseru. Neka vam neseser sve vreme bude u torbi, kako biste osetljivu šminku, poput ruževa, dodatno zaštitili od sunca.

Naš predlog je mali i veoma praktičan crni, lakovani Blush Makeup neseser. Ovaj aksesoar je posebno pogodan za nošenje šminke na plažu, zahvaljujući materijalu od kojeg je napravljen. Čak i ukoliko u torbu za plažu uđe po koje zrno peska, možete biti sigurni da će vaša šminka ostati zaštićena u zatvorenom neseseru. Lako se održava i čisti. Kada se vratite kući, prebrišite neseser mekanom i blago vlažnom krpom.

 

Velika ili mala, PVC, pletena ili platnena, svaka torba za plažu ima svoju priču. Često se tu kriju stvarčice koje nam uopšte nisu potrebne, ali volimo da ih ponesemo, „za svaki slučaj“. U nju uvek stane mnogo više stvari nego što mislimo da može.

Kako izgleda vaša torba za plažu? Bez kojih sitnica leti ne izlazite iz kuće?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)