Kako se koriste trake za grudi i koliko su zaista efikasne

Trake za grudi su postale pravi hit na internetu i društvenim mrežama, pogotovu otkada su počele da ih promovišu javne ličnosti. Mnoge dame sa crvenog tepiha ih rado nose baš u tim najglamuroznijim prilikama, kako bi njihov dekolte izgledao savršeno. 

Zašto su omiljene i popularne, pre svega među ženskom populacijom, i kako da ih koristite, pojasnićemo u nastavku. 

Trake za grudi - savršen dekolte
Foto: Freepik

 

Pa, da krenemo redom. Trake za grudi nisu neka velika novost, iako se kod nas ne zna baš mnogo o njima. Dame iz Holivuda ih godinama koriste kako bi u haljinama sa dubokim izrezom na grudima ili leđima i golim ramenima izgledale elegantno i otmeno, bez ocrtavanja bradavica. Pošto se svi mi, bar ponekad, ugledamo na slavne ličnosti, logično je zašto je ovaj proizvod postao popularan među širom populacijom. 

Osim toga, trake za grudi su ispunile očekivanja mnogih žena koje su ih isprobale. Toliko su oduševljene njihovom efikasnošću da ih često nose i u svakodnevnim prilikama kada žele da se osećaju lagodno i samouvereno u svakoj odevnoj kombinaciji. Upravo to je primarni osećaj koji im pružaju. 

 

Ovo su glavne karakteristike traka za grudi, zbog kojih su naročito popularne:

  • Pružaju dodatnu dozu elegancije za različite odevne kombinacije, a posebno za haljine i majice sa dubokim dekolteom, bez bretela, sa otvorima na leđima i slično. 
  • Lako se prilagođavaju različitim oblicima i veličinama grudi i predstavljaju čvrstu podršku za svaki dekolte. 
  • U zavisnosti od toga kako se postave, uz ove trake se može postići i efekat instant podignutih grudi. Zbog elastičnosti, mogu se zategnuti u željenom pravcu kako bi se postigao push-up efekat. 
  • Potpuno su neprimetne i praktično nevidljive ispod odeće. Ne ocrtavaju se i ne oslikavaju bradavice.
  • Veoma su lagane, udobne i prijatne za nošenje. Nemaju bretele, kopče i druge detalje koji mogu dodatno da stežu i stvaraju nelagodnosti. 
  • Trake za grudi sadrže poseban lepak koji čvrsto prianja na kožu, što omogućava da ostanu na željenom mestu (bez pomeranja i odlepljivanja) satima (čak i nakon đuskanja).

 

Kako se postavljaju trake za grudi

Postavljanje trake prvi put može delovati komplikovano, pa savetujemo da pogledate uputstvo i/ili video tutoriale i da se dobro pripremite. Već sledeće put ćete trake brzo i lako postaviti bez greške.
Trake za grudi se lepe na čistu i suvu kožu. Nakon tuširanja lagano peškirom pokupite vodu. Nemojte nanositi kreme, losione i ulja za negu tela na regiju oko grudi, kako koža ne bi bila masna i vlažna, jer to može otežati lepljenje trake i skratiti vreme nošenja. 

Pre lepljenja trake preporučuje se postavljanje nalepnica za bradavice. Njihova primarna uloga je da zaštite ovaj osetljivi deo tela i olakšaju kasnije uklanjanje trake (bez čupanja i iritacija). 

Makazama isecite trake željene dužine, vodeći računa da ne budu prekratke. Dodatni savet je da trake budu za nijansu kraće od površine koju bi trebalo da prekriju, jer su elastične i blago rastegljive. Veoma je važno da sigurno znate kakvu odeću želite da nosite i da u skladu sa oblikom majice, odnosno haljine iskrojite trake. Nekoliko primera i predloga pogledajte na našem grafikonu.

Instant trake za podizanje grudi - iskustva
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Kako biste postigli željeni izgled, najbolje je da stanete ispred ogledala prilikom postavljanja traka. Lagano i polako skidajte zaštitnu foliju sa lepljive strane trake, počevši od jednog kraja, dok je postavljate na kožu. Vodite računa da lepak ne dodirujete prstima i da ravnomerno skidate foliju, neposredno pre lepljenja. 

Ukoliko je potrebno, jednom rukom pridržavajte grudi, a drugom rukom lepite i blago zatežite traku, kako biste postigli push-up efekat. 

Nakon postavljanje trake, laganim pokretima pređite preko cele površine, kako biste izravnali eventualne nabore i dodatno pričvrstili traku za kožu. 

I to je ceo postupak. Slobodno obucite vašu omiljenu haljinu i uživajte uz veću dozu samopouzdanja. Preporučuje se nošenje trake najviše 9 sati.

 

Kako bezbolno ukloniti trake

Da bi stajale čvrsto, bez pomeranja više sati, trake za grudi sadrže lepak koji prianja na kožu. U zavisnosti od tipa i stanja vaše kože, kao i od dužine nošenja trake, može se desiti da skidanje izazove crvenilo, bol ili neprijatnost prilikom odlepljivanja trake sa kože. 

Ali budite bez brige, jer postoji proveren trik koji olakšava skidanje i čini ga manje bolnim ili čak potpuno bezbolnim. Za lako skidanje trake savetuje se korišćenje ulja, koje će omekšati traku i odvojiti lepak od kože. Uljem obilno natopite traku, sačekajte nekoliko minuta, kako bi se lepak odvojio od kože i lagano povucite traku. 

Ukoliko nakon skidanja na koži ostanu tragovi lepka, možete ih jednostavno ukloniti pomoću alkohola i tupfera. Blago crvenilo na koži je uobičajena pojava. Nakon skidanja trake možete naneti hidratantnu kremu sa umirujućim efektom. Obično su ovakvi proizvodi obogaćeni alojom, koja je poznata po umirujućem dejstvu. Dobra opcija su i losioni sa pantenolom i kamilicom, ili bilo koja krema koja prija vašoj koži. 

 

Za koga su namenjene trake za grudi

Ako vidljivost grudnjaka ispod haljine sa tankim bretelama i otvorenim leđima kvari vašu sliku o idelanom izgledu večenje toalete, trake za grudi su savršeno rešenje. 

Ukoliko vam je neprijatno da nosite haljine sa dubokim dekolteom bez grudnjaka, jer se tako ocrtavaju bradavice, trake su odlična, neprimetna alternativa.

I znate šta, ne koriste ih samo žene. Muškarci, takođe, često žele da prikriju vidljivost bradavica, naročito kada nose uske majice ili prozirne košulje. Ove trake su super opcija i za takve situacije. Jedino što se savetuje da grudi budu izdepilirane, zbog lakšeg i bezbolnijeg uklanjanja trake nakon nošenja. 

Dakle, može se reći da su samolepljive trake za grudi namenjene svima, uz malu dozu opreza. Zbog lepka koji sadrže trake, osobe koje imaju izuzetno osetljivu kožu i sklonost ka iritacijama, trebalo bi da budu obazrive. Pre primene, savetuje se sprovođenje tzv. testa osetljivosti. Mali komad trake je potrebno zalepiti na grudi ili u neposrednoj blizini dela tela gde se planira postavljanje traka. Ukoliko u naredna 24 sata ne dođe do neželjenih reakcija u vidu ekstremnog crvenila, peckanja, svraba i sl. trake se mogu bezbedno koristiti. 

Majica sa tankim bretelama Samolepljiva traka za grudi Majica bez grudnjaka
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Šta vi mislite o ovoj neprimetnoj, ali čvrstoj zameni za grudnjak? Da li ste već isprobali trake i nalepnice za grudi i kakva su vaša iskustva? Podelite ih sa nama u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)