Zbogom, krti i slabi nokti!

Danas postoji mnoštvo rešenja u slučaju da niste zadovoljni svojim noktima. Međutim, za sve one koji još uvek nisu odustali od prirodnih noktiju, stižu dobre vesti – sada je moguće da imate zdrave i jake prirodne nokte!

Neki od najčešćih problema sa kojima se suočavaju prirodni nokti su spor rast, listanje, lomljenje, kao i nedostatak jačine, glatkoće, mekoće, sjaja i gustine. Postoje tri najčešća razloga zbog kojih dolazi do toga. To su:

  1. Dugotrajna izloženost vodi. Ukoliko su vaše ruke često u vodi, a posebno ako su u vodi prisutne hemikalije, preporučljivo je da nosite rukavice koje će štititi kožu i nokte;
  2. Nedostatak vitamina i minerala. Iako je kvalitet noktiju genetski uslovljen, on može značajno biti poboljšan unošenjem određenih vrsta namirica, koje su bogate proteinima (riba, meso, jaja, mleko), kalcijumom (zeleno povrće, mlečni proizvodi), esencijalnim masnim kiselinama (orašasti plodovi, semenke) i sumporom (brokoli, karfiol, kupus);
  3. Neadekvatna nega noktiju. Proizvodi koje koristite, kao i način na koji sečete i turpijate nokte, i te kako utiču na kvalitet noktiju. Osim upotrebe adekvatnog pribora za manikir, potrebno je da svojim noktima pružite ono što im je potrebno – hranljivu negu koja će ih ojačati i stimulisati njihovu regeneraciju.

Nokti kojima ćete biti zadovoljni

Jedan od načina na koji možete ojačati svoje nokte napadajući sva tri uzroka njihovog nedovoljnog kvaliteta je upotreba preparata sa STRONG NAIL kompleksom. On se nalazi u Revuele Therapy kompleksu za nokte 9u1. Obogaćen je vitaminima, proteinima i uljem argana. Hidrira nokte i daje im snagu, neutrališući štetna dejstva hemikalija koje se koriste u domaćinstvu. Redovnom upotrebom vraća prirodan izgled i sjaj noktima, a može se koristiti i kao baza za manikir, pošto sprečava prodiranje laka u nokatnu ploču.

 

Ukoliko je nokat, iz bilo kog razloga, oštećen,  pre njegove upotrebe potrebno je zaštititi zanoktice uljem ili kremom. Proizvod najpre isprobajte u periodu od dva do tri dana, a tek ukoliko se uverite da na njega nemate alergijsku reakciju, nastavite sa tretmanom. Ukoliko se pojave bol i peckanje, nemojte nastavljati tretman.

Pored pomenutog tretmana, takođe se  možete opredeliti i za IBD RECONSTRUX, sa visokom koncentracijom fitantriola, proteinskog povezivača, koji ojačava prirodni keratin nokatne ploče. Nanosi se dva puta dnevno u periodu od mesec dana na prirodne nokte (koji mogu biti nalakirani) i zanoktice. Ukoliko su vam ruke često u vodi, možete ga nanositi češće.

 

 

Za koju god varijantu tretmana za oporavak noktiju se opredelili, nemojte zaboraviti važnost pravilne neke kože ruku. Redovno mažite ruke hidrantnom kremom, a ukoliko je to ujedno i krema za ruke i nokte, utoliko bolje!

Kakva su vaša iskustva sa negom prirodnih noktiju? Imate li svoje omiljene proizvode?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)