Video vodič: kako se koriste pečati za nokte

Voleli biste da ukrasite svoje nokte poput pravog nail art majstora? Ako nemate dovoljno strpljenja i veštine, pečati za nokte su jednostavno, brzo i efikasno rešenje.

Ukoliko se do sada niste uverili u prednosti „pečatiranja” noktiju, krajnje je vreme da naučite kako se koriste šabloni i pečati za nokte.

Kreirajte zanimljiv dizajn na noktima
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Tehnika ukrašavanja noktiju pomoću pečata pruža neograničen broj mogućnosti, a rezultat su lepi nokti koje će svi primetiti. Sam postupak nije komplikovan, ali je potrebno malo vežbe. Nakon prvog puta možda nećete biti oduševljeni efektom, zato pokušajte ponovo, sve dok u potpunosti ne usavršite tehniku pečatiranja. Za pečatiranje se koriste lakovi za nokte visoke pigmentacije i poseban pribor.

 

Šta je potrebno za pečatiranje 

  • Podloga (lak, gel ili trajni lak);
  • Šablon željenog dizajna;
  • Lak odgovarajuće boje za šare;
  • Grebač;
  • Pečat;
  • Završni sloj (top coat);
  • Skidač laka.

 

Dobar izbor osnove 

Pečati se nikada ne nanose direktno na nokat. Da bi nokti bili lepši, najpre je potrebno uraditi klasičan manikir: pripremiti nokatnu ploču, ukloniti zanoktice i naneti bazu za lakiranje. Nakon toga izaberite odgovarajuću nijansu osnovnog laka, gela ili trajnog laka i nalakirajte nokte na uobičajen način.

Vodite računa da se boja osnove dobro slaže sa bojom koju ćete koristiti za ukrašavanje. Sačekajte da se lak u potpunosti osuši. Tek onda dolaze na red pečati za nokte.

Ukoliko želite možete koristiti tečni lateks za zanoktice, koji će ih zaštititi prilikom primene tehnike pečatiranja. Sredstvo nanesite oko celog nokta i sačekajte da se osuši. Potom pređite na sledeći korak.

Kako se koristi tečni lateks
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Šabloni za pečate pomeraju granice kreativnosti

Šabloni za pečate su metalne pločice na kojima su ugravirane šare najrazličitijeg dizajna. Veličina i oblik samog šablona ne utiče na krajnji rezultat, za razliku od tehnologije graviranja motiva na pločicama.

Kod MOYOU šablona za pečate šare su laserski ugravirane, što omogućava bolju preciznost prilikom prenošenja dizajna na nokat. Postoji bezbroj mogućnosti da imate jedinstven i kreativan dizajn na noktima. Izaberite najdražu kolekciju i kombinujte omiljene motive.

Šabloni za pečate za nokte
Foto: Instagram @moyou_london

 

Lakovi za pečate 

Za pečatiranje noktiju, radi postizanja najboljeg efekta, preporučuje se upotreba posebnih lakova koji su kreirani za tu namenu. Naša preporuka je da na početku koristite MOYOU lak za pečate, kako biste postigli preciznu vidljivost svakog dela šare. Kada savladate ovu tehniku, možete koristiti i druge lakove za nokte. Važno je da lak bude gušće strukture i da poseduje visoku pigmentaciju.

Kreativni nokti
Foto: Instagram @moyou_london

 

Grebači i pečati za nokte

Pečati i grebači su neizostavan pribor za prenošenje šara sa šablona na nokte. Mogu biti različitih veličina i boja. Kod pečata je najvažnije da jastučić ne bude previše gladak, da bi motivi mogli pravilno da se zalepe. Za dugotrajniju upotrebu šablona za pečate, savetuje se korišćenje plastičnih grebača, jer oni ne oštećuju pločice.

 

Kako se koriste pečati za nokte

Najpre uklonite zaštitnu foliju sa šablona, a potom pratite sledeće korake. Kada ste naneli osnovnu boju na nokte, sačekajte da se dobro osuši, pa nakon toga možete pristupiti pečatiranju. Najvažnije je da pravite brze poteze kako se lak ne bi osušio pre nanošenja na nokat.

 

Postupak:

1. Lak za nokte: Izaberite omiljeni lak i nanesite ga na šablon sa željenim dizajnom.

2. Grebač: Uklonite višak laka grebačem, najbolje pod uglom od 45 stepeni.

3. Pečat: Prislonite pečat na obojeni dizajn, kako biste zalepili motiv za jastučić.

4. Završni korak: Pečat sa aplikacijom prenesite na nalakirani nokat.

Kako se koriste pečati za nokte
Foto: Moyou

 

Ne zaboravite završni sloj

Da bi šare na noktima bile postojane, nakon nanošenja laka potrebno je naneti i završni sloj, sa mat ili sjajnim efektom. Galaxy Top Coat je formulisan tako da omogući postojanost boje na noktima. Pruža dodatnu zaštitu i sjaj.

Ukoliko ste koristili tečni lateks, sada je vreme da ga uklonite. Ako ste preskočili ovaj korak, lak na zanokticama uklonite na uobičajen način.

 

Skidač laka je neophodan za čišćenje i održavanje pribora

Nakon svake upotrebe neophodno je očistiti pribor koji ste koristili. Za to su vam potrebni skidač laka bez acetona i ulja, kao i tuferi za manikir. Očistite šablone što preciznije, kako suvišan lak ne bi ostao u šarama na dezenu.

Pogledajte video koji detaljno objašnjava kako da pravilno koristite i čistite pečate za nokte.

 

Što više vežbate, pre ćete usavršiti tehniku pečatiranja. Kombinujte različite motive i boje lakova. Pečati za nokte su najbolji način da pokažete svoju kreativnost.

Mi ćemo rado objaviti vaše fotografije na društvenim mrežama. Podelite svoje iskustvo sa nama.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)