Čemu služi koja pinceta

Pinceta je mali, praktičan, višenamenski pribor koji svi imamo. Obično je koristimo za čupanje neželjenih dlačica, a najčešće za oblikovanje obrva. Za upotrebu ovog pribora nije potrebna velika veština, ali je važna preciznost.   

Pinceta sa kosim vrhom
Foto: Freepik

 

Pincete mogu imati različite oblike i namene. Mogu biti sa ravnim, kosim ili špicastim vrhom; velike i male; ravne i zakrivljene…  Znamo li čemu služi koja pinceta? 

 

Pinceta za obrve

Svima je dobro poznata namena pincete. Važno je da znate da nije svaka pinceta pogodna za oblikovanje obrva. Samo jedna pinceta najčešće nije dovoljna za postizanje preciznog i željenog oblika. Pogledajte čemu koja služi i prilikom kupovine birajte pincete prema njihovoj nameni. Tek nakon toga posvetite pažnju dizajnu i boji alata. 

Stilizovane obrve
Foto: Freepik

 

Ravan vrh

Pinceta sa ravnim vrhom je predviđena za čupanje neželjenih dlačica sa lako dostupnih delova kože, kao i za uklanjanje dužih dlaka. Zbog ravnog vrha, ovom pincetom se obično zahvati više dlačica odjednom. Zato ne bi trebalo da je koristite za fino oblikovanje obrva, jer ćete ih nejednako počupati. Ravnu pincetu koristite za čupanje dlačica na regiji između obrva. Na taj način ćete ukloniti više dlačica odjednom i ubrzati ovaj proces. Takođe je možete koristi i za uklanjanje suvišnih dlačica sa gornjeg ruba obrva. 

Pinceta sa ravnim vrhom
Foto: Freepik

 

Kosi vrh

Ovakav vrh omogućava precizno čupkanje i definisanje donje linije obrva. Kosa pinceta je must have proizvod u neseseru svake žene, ali i muškarca. Predviđena je za stilizovanje obrva i oblikovanje finih kontura. Zbog toga možemo reći da je ona najbolja pinceta za čupanje obrva i zato je uvek dobar izbor za poklon. 

Kiepe pincete za obrve sa kosim vrhom su dostupne u više boja. Elegantno pakovanje sa futrolom čini ovu pincetu poklonom koji će svako voleti. 

Kiepe pinceta sa kosim vrhom

 

Kod pincete sa zakošenim vrhom krajevi se spajaju pod određenim uglom. Zahvaljujući tome, olakšan je rad na teško dostupnim mestima, jer možemo da vidimo koje dlačice smo uhvatili. Pinceta sa zakošenim vrhom se koristi i za čupkanje tankih i svetlih dlačica, koje su teže uočljive. 

 

Pinceta za trepavice

Prilikom postupka nadogradnje trepavica, bez obzira na tehniku, potrebno je koristiti posebno dizajniranu pincetu za precizan rad. Pincete za nadogradnju trepavica su po pravilu duže od onih koje se koriste za čupanje obrva i imaju drugačiji oblik, koji je prilagođen za postavljanje i nameštanje trepavica za aplikaciju.

Pinceta za trepavice
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Špicasti vrh

Pincete sa špicastim vrhom kreirane su, pre svega, za primenu prilikom nadogradnje trepavica. Oštar vrh omogućava dobro razdvajanje prirodnih trepavica prilikom tretmana. Za rukovanje je potrebno imati „mirnu ruku”, kako biste izbegli povrede oka.  

Zakrivljeni oblik pincete za aplikaciju trepavica olakšava postupak nadogradnje, omogućava precizan zahvat individualnih trepavica i potpunu kontrolu njihovog postavljanja. 

Pincete za nadogradnju trepavica
Foto: Freepik

 

Uz veliku veštinu prilikom rukovanja, pincete sa špicastim vrhom se mogu koristiti i za čupanje izuzetno tankih i kratkih dlačica, kao i za precizno čupanje predugačkih dlaka.

Sa problemom uraslih dlaka susreli su se mnogi od nas. U potrazi za brzim rešenjem često se dešava da napravimo dodatnu štetu na našoj koži, jer obično koristimo pogrešan pribor. Problem uraslih dlaka najbolje rešava špicasta pinceta, čiji vrh omogućava precizno čupanje.

 

Pincete za manikir

Pinceta je pribor čija upotreba gotovo da nema granice. Duge kontra pincete sa ravnim vrhom koriste se za pojedine manikir tehnike. Upotrebljavaju se za pinčovanje nokta, odnosno oblikovanje C krive prilikom nadogradnje. 

U mnogim nail art tehnikama možete koristiti i špicaste pincete. One omogućavaju precizno postavljanje sitnih kristala, cirkona i drugih ukrasa za nokte. 

Čemu služi koja pinceta
Foto: Freepik

 

Dakle, kada birate pincetu, obratite pažnju na njen vrh. Od toga zavisi koliko vešto ćete uspeti da uklonite neželjene dlačice.

Pišite nam koje pincete vi koristite.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)