Opadanje kose više ne mora da bude Vaša briga

Jedan od najvećih problema koji možemo imati sa kosom je njeno opadanje. S obzirom na to da može da ukazuje na brojna, čak i ozbiljna zdravstvena stanja, ili je u pitanju sezonsko opadanje,  ono po pravilu izaziva zabrinutost.

Uzroci opadanja kose mogu biti razni – od zdravstvenih razloga kao što su hormonske promene (koje su, recimo, u trudnoći očekivane), različitih zdravstvenih stanja, pa do uticaja toplote tokom stilizovanja, odnosno farbanja kose, promena koje su neminovan deo procesa starenja, te onih koje su povezane sa ishranom.

Postoji još nekoliko interesantnih činjenica u vezi sa opadanjem kose. Na primer, ta da je čak 70 odsto žena zabrinuto zbog opadanja kose. Isto tako, 50 odsto žena koje su učestvovale u ovoj anketi, ima vidljive tragove gubitka kose do svoje pedesete godine.

Da li to onda znači da, kada napunimo 50 godina, možemo da zaboravimo na zdravu i lepu kosu?

Srećom, ne! Sada je tu Eprouvage – brend koji je prvi uspeo da spoji nauku koja stoji iza naprednih matičnih biljnih ćelija i obnavljanje kose. Zahvaljujući tome, moguće je ne samo rešiti, već i preventivno delovati na problem opadanja kose. To znači da ne morate sa strepnjom čekati da se problem javi, već ga efikasno možete sprečiti.

Šta Eprouvage može da učini za Vašu kosu?

Ono što Eprouvage izdvaja od drugih brendova u oblasti nege kose, odnosno sprečavanja i tretmana njenog opadanja, jeste činjenica da se njihovi proizvodi baziraju na klinički testiranom sistemu aktivnih sastojaka, od kojih je jedan egipatski plavi ljiljan. Reč je o biljci koja poseduje svojstva usporavanja procesa starenja, tako što uspostavlja ravnotežu kože glave.

Drugi važan sastojak Eprouvage proizvoda je Redensyl, koji dokazano utiče na smanjenje pojave opadanja kose do 17 odsto, uz istovremeno povećavanje gustine kose za neverovatnih 214 odsto, o čemu se detaljnije možete informisati u nastavku.

Iako iza ovih klinički potvrđeno efikasnih proizvoda stoji nauka, oni su ipak u dodiru sa prirodom i u tom duhu, nemaju gluten, parabene niti sulfate.

Kad znamo šta ispitivanja kažu o efektima Eprouvage proizvoda, sledeće pitanje je – šta on može učiniti za Vas? U zavisnosti od potreba Vaše kose, ovo su proizvodi koji mogu da Vam pomognu u tome da Vaša kosa bude podmlađena i snažnija:

  • Šampon za ojačavanje kose hrani tretiranu, suvu i oštećenu kosu, tako što obnavlja izmorene vlasi. Time kosa postaje jača, zdravija i lakša za održavanje. Može se koristiti i na normalnoj kosi, radi efekta njenog podmlađivanja. Uz njega ide i balzam za ojačavanje kose, koji zatvara folikule i sprečava buduće lomljenje i starenje kose.
  • Maska za tretman obnavljanja prodire duboko u kožu glave i folikule, pa na taj način kosu hrani iznutra. Namenjena je svim tipovima kose, jer olakšava raščešljavanje i ograničava lučenje masti od samog temena glave. Nanosi se nakon šampona, na području temena ili tri centimetra od korena, a zatim ostavlja da deluje tri do pet minuta, nakon čega se ispira. Preporučljivo je koristiti je jednom do dva puta nedeljno.

  • Balzam bez ispiranja se može koristiti svakodnevno, a njegova osnovna funkcija je jačanje oslabljenih delova vlasi. Ima snažno antioksidativno dejstvo i neutrališe naelektrisanje izazvano atmosferskim uticajima. Nanosi se nakon pranja kose šamponom i blagog prosušivanja peškirom.
  • Serum za oporavljanje kože glave izrazito je bogat Redensylom, matičnim ćelijama egipatskog plavog ljiljana, ekstraktom francuskog hrasta i delotvornim biljnim proteinima. Aktivno umiruje nadraženo teme i čini ga zdravijim, čime se stvara anti-age efekat te kosa postaje bujnija. Tretman je namenjen profesionalnoj upotrebi, dok se za ličnu upotrebu koristi u formi ampule sa regulisanom dozom (što znači da jedna ampula služi za jednu upotrebu). Ne ispira se i može da se koristi na dnevnoj bazi. Kako bi prvi efekti korišćenja Eprouvage tretmana bili vidljivi, potrebno je koristiti ih u kontinuitetu u periodu od 72 dana.

Da li ste probali neki od Eprouvage proizvoda? Kakva su Vaša iskustva? Podelite sa nama u komentarima!

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)