Ulje za rast kose o kojem svi pričaju

Ništa nije u poslednje vreme izazvalo toliko pažnje na društvenim mrežama kao ulje za rast kose. O ovom proizvodu bruji cela zajednica beauty influensera, da zaista poželite da vam kosa poraste preko noći. 

Najbolje ulje za rast kose
Foto: Freepik

 

Da li znate onaj osećaj kada se o nečemu toliko priča i piše da vam je prosto neprijatno što ne znate sve detalje, pa sami krenete da istražujete? Mi smo se ovoga puta upustili baš u jednu takvu avanturu. Saznali smo mnogo toga o uljima koja pospešuju rast kose i različitim mogućnostima njihove primene. Pojasnićemo vam kako se koriste ovi proizvodi, koji su najbolji i koliko zaista deluju. 

Iako smo ranije pisali na temu ulja za kosu, ovoga puta, podstaknuti Instagram objavama o jednom specifičnom proizvodu, odlučili smo da se detaljno posvetimo onima koja pospešuju rast kose. Za početak, osvrnućemo se na proizvod o kojem svi pričaju ovih dana.

 

Difeel tretman za rast kose – ulje ruzmarina i mente

Ruzmarinovo ulje za rast kose

 

Difeel tretman – ulje za rast kose sa ruzmarinom i mentom ima veoma laganu formulu, koja intenzivno deluje na zdraviji izgled kose. U pitanju je veganski proizvod koji je namenjen za sve tipove kose, uključujući i farbanu, jer ne utiče na promenu boje.

Tretman predstavlja mešavinu hranljivih ulja, biljnih ekstrakata i drugih korisnih sastojaka koji hidriraju kožu glave i podstiču cirkulaciju. Na taj način se stimuliše koren kose, što pospešuje njen rast. Među sastojcima dominira ulje ruzmarina, koje ima brojne benefite za kosu.

Ruzmarinovo ulje je bogato vitaminima i mineralima, a ima antimikrobna i umirujuća dejstva. Snabdeva koren dlake hranljivim sastojcima, podstičući na taj način rast zdrave kose. Ujedno hidrira vlasi, sprečava pojavu peruti i daje kosi sjaj i mekoću. U kombinaciji sa biotinom, kojim je obogaćen ovaj proizvod, uz redovnu primenu, kosa postaje jača i gušća, jer biotin daje volumen i bujnost kosi. 

Ovaj tretman se vrlo lako koristi, kao i većina uljanih proizvoda. Za najbolje i najbrže rezultate preporučuje se svakodnevna primena. Može se koristiti ujutru ili uveče, jer ne sadrži  fotosenzitivne sastojke.

Nanosi se direktno na teme. Najbolje je da se primenjuje na vlažnoj, tj. peškirom prosušenoj kosi. Uljani tretman je potrebno utrljati, odnosno lagano umasirati u kožu glave. Ne treba ga ispirati, već pustiti da se upije. Nakon nanošenja ovog ulja za rast kose potrebno je stilizovati kosu na željeni način.

Devojke koje su isprobale ovaj tretman u kombinaciji sa Infinity četkom za šamponiranje i masažu skalpa, tvrde da zaista deluje. Četka zahvaljujući mekanim i fleksibilnim silikonskim iglicama nežno masira teme, što dodatno podstiče cirkulaciju i omogućava da koža bolje i brže apsorbuje ulje. 

Što se nas tiče, ovaj viralni proizvod je u potpunosti opravdao očekivanja. Rezultati, naravno, ne dolaze preko noći, ali su i te kako vidljivi. Nakon sedam dana kosa postaje sjajnija i bujnija. 

 

Ricinusovo ulje za rast kose

Skoro da ne postoji osoba koja nije čula da ricinusovo ulje podstiče rast kose. I zaista, ovo jeste jedna od primarnih uloga ovog ulja u tretmanima nege kose. O tome koje sve probleme rešava ricinusovo ulje, pisali smo i u ranijim postovima. Ipak, nije na odmet prisetiti se najvažnijih detalja.

Ricinusovo ulje obiluje vitaminom E, omega 6 i 9 esencijalnim masnim kiselinama i ricinoleinskom kiselinom. Zahvaljujući tome ima sposobnost da podstakne cirkulaciju, ubrza rast dlake i spreči oštećenja vlasi. Takođe, ima antibakterijska i antifungalna svojstva, koja pomažu uspostavljanju i održavanju prirodne ravnoteže lučenja sebuma i čine kožu glave zdravijom.

Za postizanje najboljeg efekta u pogledu nege kose i ubrzavanja njenog rasta, naša preporuka je Revox B77 100% čisto ricinusovo ulje. Ovaj proizvod se može koristiti na više načina i za više namena (za negu lica, kose, trepavica, noktiju…). Za negu kose se preporučuje redovno umasiravanje nekoliko kapi ulja u kožu glave (više puta nedeljno). Ulje se može nanositi i na celu dužinu kose, kako bi bila dodatno hidrirana, sjajna i zaštićena od negativnih spoljašnjih uticaja.

Kako da kosa brže poraste
Foto: Freepik

 

Da li biste i vi želeli da ubrzate rast kose? Jeste li već preduzeli nešto po tom pitanju? Podelite sa nama svoje utiske o uljima za brži rast kose i pišite nam ukoliko imate neke nedoumice.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)