Naučite čemu služi i kako da sami koristite dermaroler

Ukoliko pratite dešavanja u kozmetičkom svetu i vodite računa o svom izgledu, sigurno ste čuli za dermarolere. Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, brzo se šire informacije o njihovoj efikasnosti. Dermaroler je proizvod o kojem svi pričaju u poslednje vreme i postao je neizostavan pribor u mnogim kozmetičkim salonima. Sve češće se koristi i u kućnim ritualima nege. Ukoliko niste sigurni kako, a voleli biste da se i sami uverite u njihovu efikasnost, pročitajte tekst do kraja.

Dermaroler za lice
Foto: Freepik

 

Za početak, predstavljamo najvažnije prednosti pravilne i redovne upotrebe dermarolera:

  • Blistaviji ten,
  • Zategnutija i elastičnija koža,
  • Smanjene pore,
  • Ublažene sitne bore i linije,
  • Manje izraženi tragovi hiperpigmentacije,
  • Vidljivo smanjene strije i celulit.

 

Šta je dermaroler

Dermaroler je mali kozmetički alat, koji ima dršku i roler prekriven metalnim iglicama. Koristi se za tretmane lica i tela, kako bi se poboljšao izgled i zdravlje kože. Iako se najpre pojavio kao revolucionaran proizvod za estetske tretmane u kozmetičkim salonima, dermaroler je danas lako dostupan svima. Za njegovu primenu nisu potrebne posebne veštine i znanja, što ga čini veoma pogodnim i za kućnu upotrebu. Male dimenzije i ergonomski dizajn takođe doprinose njegovoj popularnosti.

Tretman dermarolerima je sličan tretmanu mezoterapije sa iglicama. Manje je invazivan i, za razliku od mezoterapije, može se primenjivati samostalno u kućnim uslovima. Kada se koristi pravilno, uz adekvatne kozmetičke proizvode, postižu se jednako efikasni rezultati kao i nakon tretmana mezoterapije. Kako i koliko često smete sami da koristite ove male sprave, otkrijte u nastavku.

Dermaroler za lice i telo
Foto: Freepik

 

Dermaroler za kućnu upotrebu

Pre nego što se odlučite za primenu dermarolera u kućnim uslovima, važno je da znate nekoliko napomena.

  • Prva se odnosi na jednu od najvažnijih zabrana, kada je reč o dermarolerima. Nemojte deliti ovaj pribor sa drugim ukućanima. Jedan dermaroler ne smeju da koriste dve osobe. U suprotnom sebe i druge izlažete riziku od pojave infekcija, iritacija i ozbiljnijih posledica na izgled i zdravlje kože, pa i celog organizma.
  • Druga važna napomena: dermaroler se mora dezinfikovati pre i nakon svake upotrebe. Za tu namenu koristite alkohol (70%). Nakon upotrebe proizvod potopite u alkohol na nekoliko minuta, a potom ga ostavite da se osuši na čistom papirnom ubrusu, bez brisanja.
  • Treća napomena se odnosi na skladištenje proizvoda. Čuvajte dermaroler u originalnom pakovanju, odnosno plastičnoj kutijici.
kako se koristi dermaroler
Foto: Freepik

 

Sam tretman dermarolerom nije bolan, ukoliko se pravilno primenjuje. Kao prateću pojavu možete osetiti blagu nelagodnost ili peckanje na koži, koje prolazi po završetku tretmana.
Nakon primene, lice ili druge tretirane regije obično ostaju blago crveni. Ovo je uobičajena reakcija, s obzirom na to da se iglicama vrše mikroubodi na koži, a time se ujedno podstiče i cirkulacija. Zbog toga je preporuka da se tretman radi uveče, pred spavanje, kako bi se koža regenerisala tokom noći.
Po završetku tretmana nanesite umirujuću, hidratantnu kremu na lice i/ili telo. Rezultati će biti vidljivi već nakon prve primene. Ujutru, nakon što se povuče crvenilo, koža ostaje elastična, blistava i nežna na dodir.
Preporuka je da se 12 sati nakon upotrebe dermarolera ne koristi šminka.

 

Zašto je važna dužina iglica

Kao što smo već rekli, dermaroleri su prekriveni sitnim, oštrim iglicama, koje bockaju kožu prevlačenjem pribora po željenim regijama. Na taj način iglice prodiru ispod površinskog sloja i pokreću prirodne procese obnavljanja ćelija kože. Time se podstiče proizvodnja kolagena i pospešuje cirkulacija. Povećana proizvodnja kolagena je deo potpuno prirodne reakcije, tokom koje se pokreću odbrambeni mehanizmi kože. Zahvaljujući ovom tretmanu, hranljivi sastojci krema i seruma se brže i bolje apsorbuju u kožu. Zbog toga, proizvodi koji se koriste neposredno nakon tretmana dermarolerom daju mnogo bolje rezultate.

Od dužine iglica zavisi koliko duboko će aktivni sastojci prodreti u kožu i koliko brzo će se pokrenuti proces regeneracije ćelija. Ipak, to ne znači, da bi trebalo odmah da koristite dermaroler sa najdužim iglicama.

Kad je reč o tretmanima lica, za kućnu upotrebu se ne preporučuje korišćenje dermarolera čija dužina iglica je veća od 0,5 mm. U slučaju da tretmane rade stručne osobe, dužina iglica može biti i veća. Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu, preporuka je da koristite pribor sa iglicama dužine 0,25 mm. Za tretmane regija na kojima je koža deblja, poput butina ili gluteusa, preporučuje se primena dermarolera sa iglicama dužine 1,5-2,5 mm.

Dermaroleri sa različitim dužinama iglica
Foto: Freepik

 

Kako izabrati odgovarajuću veličinu

Blush dermaroler sa iglicama dužine 0,25 mm pravi mikrokanale u površinskom sloju kože i mikrorane koje pokreću stvaranje kolagena. Nakon njegove upotrebe, apsorpcija hranljivih materija i aktivnih sastojaka iz proizvoda za negu kože se povećava i do 40 odsto. Ovaj dermaroler se preporučuje za primenu na osetljivim regijama, odnosno za tretmane lica, vrata i dekoltea za osetljivu kožu. Efikasno deluje na smanjenje proširenih pora, regeneriše kožu, ublažava tragove hiperpigmentacije i daje koži zdrav sjaj.

Za kožu koja nije izuzetno tanka i osetljiva koristite Blush dermaroler za sve tipove kože sa iglicama dužine 0,5 mm. On takođe pravi mikropovrede na koži, na malo dubljem nivou, pa su i efekti primene intenzivniji i brže vidljivi. Osim što pospešuje apsorpciju hranljivih sastojaka iz preparata za negu, ovaj proizvod se koristi i za izjednačavanje neravnina i sitnih bora, ublažavanje tragova hiperpigmentacije i ožiljaka od akni, kao i za sužavanje pora.

Blush dermaroler sa iglicama dužine 1,5 mm se koristi za intenzivnije tretmane i ublažavanje ožiljaka. Prodire dublje u kožu, čime se stimuliše brža proizvodnja kolagena i regeneracija kože. Može se koristiti kao pomoćno sredstvo za anticelulit tretmane i ublažavanje strija na telu, u kombinaciji sa adekvatnim kozmetičkim preparatima.

Blush dermaroler sa iglicima dužine 2,5 mm ima širi valjak i mnogo više iglica, što omogućava lakšu primenu na većim površinama kože. Ovaj proizvod je poznat i kao dermaroler za strije. Koristi se za tretmane tela u cilju uklanjanja celulita, masnih naslaga i strija u predelu stomaka, butina i gluteusa. Pravilnom i redovnom primenom u kombinaciji sa adekvatnom kozmetikom brzo daje odlične rezultate. Ublažava vidljivost dubokih ožiljaka i zateže kožu, čineći je elastičnom i nežnom na dodir.

 

Kako se koristi dermaroler

Dermaroler se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa kozmetičkim proizvodima za negu kože pre i posle tretmana. Opšta preporuka je da se tretman radi prema sledećem rasporedu: prvog meseca jednom nedeljno, drugog jednom u dve nedelje, a potom jednom mesečno. Dermatolozi savetuju da se nakon šest meseci ovakve primene dermaroler zameni novim.

Sama primena dermarolera je veoma jednostavna i odvija se u tri koraka.

1. Priprema kože

Poželjno je dan-dva pre tretmana uraditi piling lica ili tela, odnosno regije na kojoj se koristi dermaroler. Pre same upotrebe potrebno je dezinfikovati pribor i temeljno očistiti kožu. Važno je da za čišćenje koristite proizvode koji nisu na uljanoj bazi, kako se ne bi zapušile pore.

Naš predlog je Quret Egg Bubble pena za čišćenje kože na vodenoj osnovi sa prirodnim ekstraktima, koja dubinski čisti pore.

2. Pravilna primena

Laganim pokretima prevlačite roler u različitim pravcima 3-10 puta po željenoj regiji lica, vrata, dekoltea ili tela. Veoma je važno da ne prelazite rolerom preko iste površine više od 10 puta. Koliko snažan pritisak bi trebalo da bude prilikom tretmana, potpuno je individualno. Tačnije, zavisi od toga kako izgleda vaša koža, koliko je osetljiva i kog je tipa. Suštinski, sam tretman dermarolerom ne bi trebalo da bude agresivan i bolan. Snažnim pritiskom nećete postići jači efekat. Naprotiv, tako možete izazvati neželjene reakcije, povrede i rane na koži.

3. Dodatna nega

Nakon tretmana na lice nanesite odgovarajuću kremu, serum ili sheet masku, kako biste nahranili ćelije, umirili kožu i ublažili crvenilo.

Naš predlog: Quret Skin Barrier Cica serum za lice koji hidrira i umiruje osetljivu kožu. Zahvaljujući visokoj koncentraciji ulja centele (cice) poboljšava sintezu kolagena, što doprinosi povećanju elastičnosti kože.

Ukoliko dermaroler koristite kao anticelulit, ili tretman za ublažavanje strija, po završetku procesa rolanja, nanesite na tretirane regije anticelulit kremu.

Naša preporuka: Revuele Slim&Detox anticelulit masažna krema sa kofeinom, koja poboljšava elastičnost kože, pomaže u razgradnji masnih naslaga u potkožnim slojevima i uspešno eliminiše izgled „narandžine kore“.

Na kraju, roler isperite vodom, a potom obavezno dezinfikujte alkoholom. Kada se osuši odložite ga u kutiju i čuvajte do sledećeg tretmana.

Kako se koristi dermaroler
Foto: Freepik

 

Iskustva korisnika, kozmetičara i dermatologa koji su koristili dermarolere za različite tretmane estetske prirode su veoma pozitivna. Zbog toga je sve veća popularnost ovih proizvoda sasvim opravdana.

Da li biste ih i vi probali? Ako znate nekoga ko bi želeo na prirodan način da ubrza proizvodnju kolagena, ublaži neravnine i sitne ožiljke na koži, podelite ovaj post sa njim.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)