Sheet maske za lice – zašto su tako popularne

Sheet maske za lice su već godinama najprodavaniji proizvod za kućnu negu. Veliku popularnost duguju pre svega lakoj i brzoj primeni, koja daje trenutne i efektne rezultate.

Sheet maske
Foto: Freepik

 

Upotreba ovog tipa maske predstavlja sedmi korak u čuvenoj korejskoj rutini nege lica. Poznate su i pod nazivom korejske (sheet) maske, s obzirom na to da je ovakav vid nege lica i izum tzv. papirnih maski došao iz Južne Koreje. Samo ime proizvoda potiče od engleske reči sheet, što znači list (papira), što upućuje na izgled i tehnologiju izrade maske.

Sheet maske su napravljene od tankog parčeta tkanine, specijalnog papira, mikrofibera ili nekog drugog materijala. Ovaj „list” je natopljen bogatom esencijom visokokvalitetnih hranljivih sastojaka koji efikasno deluju na ublažavanje određenih izazova sa kojima se susreće naša koža svakodnevno. Maske imaju otvore za oči, usta i nos, kako bi mogle lako i pravilno da se postave na lice.

Korejske sheet maske
Foto: Freepik

 

Domaće i svetsko tržište je preplavljeno ovim proizvodima. Zahvaljujući njihovoj velikoj popularnosti, danas brojne kompanije sa dugogodišnjom tradicijom proizvodnje klasičnih kozmetičkih proizvoda, kreiraju svoje sheet maske. Što je izbor veći, sve nam je teže da se opredelimo za jedan proizvod, odnosno da izaberemo najbolji. Zato vam u nastavku predstavljamo nekoliko naših favorita. Pre toga, podsetimo se najznačajnijih prednosti ovih maski za lice. 

 

Zašto su sheet maske toliko popularne

Otkada su se pojavile u komercijalnoj prodaji, zahvaljujući deljenju informacija o njihovoj efikasnosti preko društvenih mreža, ove maske su prvo osvojile mlađu populaciju. Danas ne postoji osoba koja prati kozmetičke trendove, a da nije bar nekoliko puta koristila sheet maske. Izdvojili smo nekoliko najznačajnijih razloga njihove velike popularnosti.

 

1. Laka primena

Ove maske se veoma lako koriste i namenjene su za jednokratnu upotrebu. Zahvaljujući otvorima za oči, nos i usta mogu se jednostavno postaviti na lice. Maska se drži na licu 15-20 minuta, zatim skida i baca, a serum koji ostaje na licu se nežno utapka u kožu. Glavna prednost ovakvog tretmana je što dok negujete lice, ujedno možete da uživate u gledanju omiljene serije, čitanju knjige, ispijanju kafe ili čaja i u drugim kućnim aktivnostima.

Osim primarne funkcije koja podrazumeva negu kože, sheet maske imaju veoma značajnu ulogu u tzv. kućnim spa tretmanim. Odlične su za večernje rituale opuštanja, nakon napornog dana. Pre spavanja, dva-tri puta nedeljno, počastite sebe malim trenucima uživanja. Postavite masku, udobno se smestite na krevet, zažmurite i prepustite se dvadesetominutnom uživanju. 

Sheet maske za blistavost lica
Foto: Freepik

 

2. Efikasni i brzi rezultati

Sheet maske veliku popularnost duguju instant rezultatima. Već posle prve primene, nakon skidanja maske sa lica, primetni su efekti hidratacije. Koža postaje glatka, nežna i blistava. Kontinuiranom primenom ovih proizvoda (najmanje jednom ili dva puta nedeljno) vidno se mogu korigovati određeni problemi na koži.

 

3. Sheet maske su namenje svima

Iako je primarna uloga ovih maski hidratacija kože, na tržištu su dostupne sheet maske za sve tipove kože i različite namene. Mogu ih koristiti i žene i muškarci, bez obzira na starosnu dob. Važno je izabrati onu koja odgovara vašim potrebama.

Sheet maske se najčešće koriste za:

  • hidrataciju lica;
  • oporavak i revitalizaciju kože;
  • vraćanje blistavosti, vitalnosti i svežine;
  • ublažavanje tragova umora na licu;
  • posvetljivanje tamnije kože;
  • čišćenje i detoksikaciju kože (tzv. bubble maske);
  • ublažavanje crvenila i iritacija;
  • podmlađivanje i zatezanje kože lica; 
  • ujednačavanje tena i poboljšavanje teksture kože…
Penušave (bubble) sheet maske za lice
Foto: 7days

 

Kako se koriste sheet maske za lice

Iako je primena ovog proizvoda veoma laka, postoji nekoliko sitnica na koje bi trebalo obratiti pažnju.

  1. Maska se nanosi (postavlja) na čisto lice. Obavezno pre korišćenja sheet maske očistite lice i uklonite ostatke šminke.
  2. Koristite (nosite) masku tačno predviđeno vreme, koje je naznačno na deklaraciji. Obično je to period od 10 do 30 minuta. Ukoliko predugo držite masku na licu, može doći do pojave iritacija i stvaranja kontra efekta.
  3. Sve sheet maske za lice su namenjene za jednokratnu upotrebu. Nakon što skinete masku, obavezno je bacite.
  4. Ukoliko koristite masku pre izlaska napolje, na dnevno svetlo, obavezno koristite kremu sa UV zaštitnim faktorom.
  5. Za dodatni efekat osveženja, sheet masku možete pre upotrebe blago ohladiti u frižideru, u trajanju do 5 minuta.
Kako se koriste sheet maske za lice
Foto: Freepik

 

Da li ste i vi ljubitelj sheet maski za lice? Koliko često ih koristite? Pišite nam koje maske su vaši favoriti i zašto. 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)