Kako odabrati pravi puder za lice

Večito pitanje – kako izabrati puder i odgovarajuću nijansu, uvek može da se postavlja iznova. Ako znate male trikove, uvek ćete znati i tačan odgovor.

Pravilan izbor pudera počinje od odabira odgovarajuće teksture. Najpre pročitajte tekst „Najbolji puder i korektor za tvoj tip kože” da biste znali kako da izaberete puder koji vama odgovara. Tek potom krenite u odabir prave nijanse.

Kako izabrati nijansu za tečni puder
Foto: Freepik

 

Tečni puder je jedan od najčešće korišćenih makeup proizvoda. Upotrebljavamo ga kako bismo prekrili sitne nedostatke na koži i dobili ujednačen ten. Međutim, pogrešan odabir nijanse može da stvori kontra efekat. Zato pre kupovine pudera, obavezno testirajte nijansu.

 

Pravilno testiranje nijanse tečnog pudera

Koža ima ton i podton, koji utiču na odabir nijanse pudera. Upravo zbog toga je nezahvalno kupovati puder za poklon osobi koju ne poznajete dovoljno dobro.

Sigurno ste više puta čuli da je najbolja nijansa ona koja je najsličnija boji vašeg tena. Često, ovo nije dovoljna smernica, jer mnoge žene pogrešno testiraju nijansu pudera. Najčešće probaju puder na spoljašnjem delu dlana ili podlaktici, što nije pouzdan pokazatelj kompatibilnosti. Tekstura i boja kože na licu i na rukama se razlikuju. Zbog toga ovakav način odabira nijanse nije odgovarajući.

Tečni puder - sve nijanse
Foto: Revolutionbeauty

 

Takođe, pogrešno je birati puder nanoseći ga na već našminkano lice. Na taj način nećete dobiti realnu nijansu, pošto na licu već imate podlogu koja može da utiče na promenu boje tena. Poklapanje nijanse pudera i tena nećete moći dovoljno dobro da procenite ni nanošenjem pudera samo na čelo, ili obraze.

Najpravilniji način za testiranje jeste da malu količinu proizvoda nanesete na čisto lice, na liniju brade, uz uši i vrat. Zatim je potrebno proizvod utapkati četkicom za tečni puder. Nijansa koja se u potpunosti stapa s bojom vašeg lica i ne razlikuje se od boje vrata – prava je nijansa vašeg tečnog pudera.

Puder za lice
Foto: Freepik

 

Ovo je kratko uputstvo za pravilno testiranje nijanse. Međutim, nekada nije ni to dovoljno, jer pojedini puderi nisu dostupni u svim nijansama. U tom slučaju je bolje izabrati svetliju nego tamniju nijansu, jer u postupku konturisanja lica možete da nadogradite boju.

Takođe, za dobijanje nijanse koja perfektno odgovara vašem tenu, možete da pomešate dva pudera različitih tonova, što često primenjuju i profesionalni šminkeri. Lepa vest je da postoji i jednostavnije rešenje u obliku tonera.

 

Toneri za puder za postizanje prave nijanse

Svake godine, na kraju leta obično dolazi i kraj preplanulom tenu. Tamna boja kože, koju smo dobili nakon sunčanja, polako iščezava. Ako ne posećujete redovno solarijum i ne koristite kreme za potamnjivanje kože, imaćete svetliji ten, koji zahteva promenu nijanse pudera.

Ukoliko ste baš nedavno kupili novi puder koji u potpunosti odgovara vašem tipu kože, ali je tamnije nijanse od boje vašeg tena, ne brinite, jer postoji jednostavno rešenje. Moći ćete i dalje da koristite omiljeni puder, uz malu korekciju nijanse. Upravo tome – kreiranju željene nijanse, služe toneri za tečni puder. Oni ne menjaju strukturu, gustinu, niti pokrivnu moć pudera, već samo njihovu boju. Toneri za tečni puder su najbolje rešenje u prelaznim godišnjim dobima.

Revolution tečni puderi
Foto: Revolutionbeauty

 

Ukoliko je potrebno da posvetlite nijansu vašeg pudera preporučujemo vam Revolution Pro Foundation Mixer Lightening toner. Ovaj proizvod se može kombinovati sa bilo kojim tečnim puderom. Željenu nijansu ćete lako postići, dodavanjem određene količine tonera vašem puderu, odnosno mešanjem ova dva proizvoda. Pored ovog proizvoda Revolution Pro Foundation linija sadrži i tečni puder, koji je dostupan u nekoliko nijansi, i toner za iluminaciju lica.

Toner za tečni puder

 

Makeup Obsession Mixer možete koristiti za potamnjivanje i posvetljivanje tečnog pudera, kako biste dobili boju koja je najsličnija vašem tenu. Ovaj proizvod je dostupan u tri različite nijanse. Za razliku od klasičnih tonera, pojedine nijanse Makeup Obsession Mixer-a možete koristiti za kreiranje šimer finiša tečnog pudera, odnosno za „strobing tehniku”. Npr. ukoliko želite da promenite mat finiš tečnog pudera u satenski, naš predlog je da izaberete Champagne Glow nijansu.

Prava nijansa pudera
Foto: Freepik

 

Uz tonere za tečni puder večiti problem oko izbora prave nijanse postaje prošlost. Zaboravite na izgovore kojima opravdavate korišćenje pudera pogrešnih tonova. Da li ste već probali ovaj mali trik? Pišite nam kako vi birate nijansu tečnog pudera.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)