Pet koraka za odabir prave palete senki

Palete senki za oči spadaju u jedan od najprivlačnijih makeup proizvoda. Sve te boje, finiši i mogućnosti… Nemoguće je ostati ravnodušan, čak i kad znate da kupujete svih 16 nijansi, a realno vam se dopadaju samo dve.

palete senki za oči
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Kako to više ne bi bio slučaj, to jest kako biste uspeli da pronađete paletu senki koju ćete zaista i koristiti, evo nekoliko smernica o stvarima na koje je pritom dobro obratiti pažnju.

 

1. Palete senki treba da budu praktične

Ideja koja stoji iza kupovine palete senki za oči je da imate veći izbor po pitanju nijansi i finiša. Tako u jednom proizvodu imamo više mogućnosti za pravljenje različitih kombinacija. Nije pametno kupovati paletu zato što su vam se u njoj svidele samo jedna ili dve nijanse. Paleta treba da bude praktična u smislu da ima kombinaciju boja i finiša koje se međusobno slažu, odnosno prate vaš stil šminkanja. Biće vam najverovatnije potrebne i svetle i tamne nijanse, u zavisnosti od prilike, pa birajte pažljivo.

Foto: Alexandar Cosmetics

 

2. Ne zaboravite na osnove boje

Osim ukoliko se ne bavite profesionalnim šminkanjem, najverovatnije će vam mnogo korisnija biti paleta koja ima neutralne ili nijanse potrebne za smoky eyes efekat, nego egzotične zlatne nijanse. Najčešće korišćene palete su upravo one koje nude neutralan, nude ili smoky eyes izgled , a najtraženije nijanse su braon, bež, boja šampanjca, odnosno crna i nijanse sive. Ako birate svoju prvu paletu, vodite računa da ona ima nijanse koje ćete sigurno koristiti.

 

3. Više nije uvek bolje

Palete variraju po tome koliko senki sadrže, a raspon je od dve pa do stotinak! Ako ste profesionalni šminker ili zaljubljenik u šminku, paleta sa mnogo nijansi može vam biti korisna. Ali ako nemate tako izraženu potrebu za mnoštvom nijansi, onda se opredelite za one za koje ste sigurni da ćete koristiti.

palete senki
Foto: Alexandar Cosmetics

 

4. Kako koristiti baš sve boje

Odgovor je – nikako. To jest, najverovatnije nećete koristiti sve boje redovno, pa će neki delovi palete biti netaknuti onda kad drugim delovima dođe vreme za dopunu.

Međutim, palete su i osmišljene sa idejom da se mnoge nijanse mešaju. Zato eksperimentišite, ali birajte paletu shodno bojama koje ćete sigurno, a ne možda koristiti. Boje koje spadaju u „možda” kategoriju su odličan prostor za eksperimentisanje, ali ne bi trebalo da većina nijansi budu u istoj kategoriji.

 

5. Birajte paletu shodno…

…boji svojih očiju? Svom budžetu? Stilu oblačenja? Godišnjem dobu? Bojama i teksturama koje se međusobno najbolje kombinuju? Svi odgovori su potencijalno tačni. Razmislite o tome kakve su vaše potrebe, kako se najčešće šminkate i koje sopstvene kriterijume treba uzeti u obzir pri odabiru palete. Ostala šminka koju koristite takođe može da vam olakša izbor.

Foto: Alexandar Cosmetics

 

REVOLUTION MAKEUP i I ♥ REVOLUTION i nude bogat izbor paleta koje mogu zadovoljiti najrazličitije potrebe i ukuse, pa vam upravo njihove palete mogu poslužiti kao polazna osnova za odabir.

 

Kako birate nijanse senki za oči koje koristite? Da li imate palete senki? Šta vam je najvažnije pri tom izboru? Podelite sa nama svoja iskustva!

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)