Kako izabrati četkice za puder

Četkice za puder su jedan od najlepših i omiljenih pribora svake žene. Obavezan su sadržaj kozmetičkih torbica, jer zahvaljući njima svako od nas se pretvara u jedinstvenog slikara.

Četkice za puder - kako izabrati pravu
Foto: Freepik

 

Četkice za puder olakšavaju šminkanje, omogućavaju ravnomerno nanošenje proizvoda na kožu i doprinose postizanju ujednačenog tena. Izbor ovih četkica na tržištu je ogroman i nekada je teško, među svim tim čarobnim štapićima, izabrati pravi. Predstavljamo vam osnovne smernice, nakon kojih ćete moći spremno da zakoračite u narednu kupovinu.

 

Prvo promenite loše navike

Mnoge žene tečni puder nanose prstima. Ovakav način nanošenja proizvoda na lice se ne preporučuje iz higijenskih razloga. Na prstima, a naročito na predelu ispod noktiju, zadržavaju se bakterije i nečistoće, koje šminkanjem možete preneti na lice. Nanošenje pudera prstima je naročito problematično za osobe koje imaju osetljivu kožu, koja je sklona iritacijama. Ako koristite odgovarajući pribor i redovno, nakon svake upotrebe, čistite četkice, nećete se susresti sa ovim neprijatnostima.

Da biste izbegli početničke greške prilikom odabira makeup četkica, prvo pročitajte čemu služi koja četkica, jer svaka od njih ima svoju namenu.

Ukoliko ne koristite četkice za puder, nećete moći ravnomerno da nanesete proizvod. Na taj način rizikujete da vaš ten bude neujednačen, a samim tim se umanjuje efekat i krajnji rezultat šminkanja.

"<yoastmark

 

Sve vrste četkica za puder

Četkice za puder se razlikuju po mnogim karakteristikama, a osnovna je njihova primena. Jedne se koriste samo za tečne proizvode, druge za praškaste, a postoje i kombinovane (univerzalne) četkice za puder. O tome bi posebno trebalo da vodite računa prilikom odabira.

 

Četkica za tečni puder

Ova četkica se razlikuje od one za nanošenje pudera u kamenu, iako obe imaju mekanu dlaku. Četkica za tečni puder je uža i ima gušći raspored dlačica.

Za nanošenje kremastih i tečnih proizvoda, kao što su prajmer, puder i korektor, najbolje je da koristite pljosnate četkice. Njihov gust raspored dlačica omogućava ravnomerno nanošenje proizvoda i pravilno prianjanje četkice na koži, bez izvijanja i lomljenja vlasi.

Za nanošenje tečnog pudera važno je da birate kvalitetne četkice, koje ne ostavljaju dlačice na licu. Naš predlog: četkica za bazu i tečni puder Blush 6 .

Blush četkica za tečni puder

 

Četkica za kameni puder

Za kompletan makeup često je potrebno setovati šminku. To se postiže upotrebom pudera u kamenu i prahu. Njih obavezno nanesite širom, mekanom četkicom, kako biste dobili besprekoran završni izgled. Četkice za kompaktni i puder u prahu su obično veće i pufnastije, čime se obezbeđuje pravilno nanošenje ovih proizvoda.

Naš predlog: četkica za puder i rumenilo Blush 7C.

Najbolje četkice za nanošenje pudera u kamenu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Univerzalne četkice za puder

Četkice za puder često imaju više funkcija. Mnoge od njih se mogu koristiti za aplikaciju tečnih proizvoda: prajmera, pudera i korektora, ali i za nanošenje pudera u kamenu, bronzera i rumenila. Ukoliko tražite multifunkcionalnu četkicu za lice, koju možete koristiti za različite namene, naš predlog je Blush 32 četkica za puder od sintetičke dlake.

Blush 32 četkica za šminkanje

 

Prirodna ili sintetička dlaka

Sve makeup četkice su dostupne u različitim veličinama i oblicima, a izrađuju se od prirodne i sintetičke dlake, kao i od njihove kombinacije.

Uopšteno posmatrano, glavna prednost četkica za šminkanje od prirodne dlake je to što su dugotrajnije. Međutim, to ne znači da ćete četku od sintetičkog vlakna moći da bacite nakon dva-tri korišćenja. Naprotiv, kvalitetne četkice od sintetičke dlake, koje se redovno i pravilno održavaju, mogu da traju godinama. Prednost ovakvih četkica je niža cena i lakše čišćenje.

Za nanošenje tečnog pudera, stručnjaci prepuručuju četkice sa sintetičkom dlakom, jer one apsorbuju optimalnu količinu tečnih i kremastih proizvoda. Profesionalni šminkeri koriste četkice sa prirodnom dlakom za lako i precizno nanošenje šminke u prahu.

 

Setovi četkica za šminkanje – najlepši poklon

Ukoliko tražite najlepši poklon za devojku, suprugu, prijateljicu, majku ili ćerku makeup četkice su poklon „bez greške”. Sve žene koje se šminkaju ih vole i sigurno će se obradovati. Setovi četkica su dostupni u različitim pakovanjima i kombinacijama pribora za šminkanje.

Makeup četkica
Foto: Freepik

 

Dodatni savet: nemojte da štedite prilikom kupovine četkice za puder. Naročito ako ove proizvode koristite svakodnevno.

Kako vi nanosite puder? Da li su i vama četkice za šminkanje omiljeni detalj u kutku za ulepšavanje?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)