Kako izabrati četkice za puder

Četkice za puder su jedan od najlepših i omiljenih pribora ljubitelja šminkanja. Obavezan su sadržaj kozmetičkih torbica i nesesera, jer zahvaljući njima svako od nas se pretvara u jedinstvenog slikara. One olakšavaju šminkanje, omogućavaju ravnomerno nanošenje proizvoda na kožu i doprinose postizanju ujednačenog tena.

Četkice za puder - kako izabrati pravu
Foto: Freepik

 

Izbor četkica za šminkanje lica je ogroman i nekada je teško, među svim tim čarobnim štapićima, izabrati pravi. Da biste izbegli početničke greške prilikom odabira makeup četkica, prvo pročitajte čemu služi koja četkica, jer svaka od njih ima svoju namenu.

U nastavku vam predstavljamo osnovne smernice, nakon kojih ćete moći spremno da zakoračite u narednu kupovinu četkice za puder. I ne samo to. Posavetovaćemo vas i kako da izbegnete najčešće pogrešne poteze prilikom nanošenja pudera.

 

Prvo promenite loše navike

Mnogi od nas za nanošenje tečnog pudera, umesto četkice, koriste prste. Ovakav način nanošenja proizvoda na lice se ne preporučuje, pre svega, iz higijenskih razloga. Na prstima, a naročito u delu ispod noktiju, zadržavaju se bakterije i nečistoće, koje šminkanjem možete preneti na lice. Nanošenje pudera prstima je posebno problematično za osobe koje imaju osetljivu kožu, koja je sklona iritacijama i pojavi bubuljica. Kako biste izbegli ove neprijatnosti, za šminkanje uvek koristite odgovarajući pribor i redovno čistite četkice za lice.

Čim počnete da koristite četkicu umesto prstiju primetićete ogromnu razliku u izgledu nanete šminke. Postići ćete mnogo bolju pokrivnu moć, ten će biti besprekoran, a šminka postojanija. Ukoliko ne koristite četkice za puder, nećete moći ravnomerno i precizno da nanesete proizvod. Na taj način rizikujete da vaš ten bude neujednačen, a samim tim se umanjuje efekat i krajnji rezultat šminkanja.

"<yoastmark

 

Sve vrste četkica za puder

Četkice za puder se razlikuju po mnogim karakteristikama, počevši od veličine, oblika i vrste dlačica (prirodne, sintetičke ili njihove kombinacije). U zavisnosti od toga definiše se i njihova primena. Jedne se koriste samo za tečne (i kremaste) proizvode, druge za praškaste, a postoje i tzv. univerzalne četkice. O tome bi posebno trebalo da vodite računa prilikom kupovine i da četkicu birate na osnovu toga za šta ćete je koristiti.

 

Četkice za tečni puder

Najbolje četkice za nanošenje tečnog pudera su napravljene od sintetičkih dlačica, jer one apsorbuju optimalnu količinu proizvoda. Tako na lice nećete naneti previše pudera koji kasnije neće moći da se ravnomerno rasporedi. Takođe, korišćenjem ovakve četkice trošićete manje količine proizvoda, pa ćete malo ređe kupovati nove tečne pudere.

Za nanošenje tečnog pudera važno je da birate kvalitetne četkice, koje ne ostavljaju dlačice na licu. Osim toga, veoma je bitno da ove četkice imaju guste i mekane dlačice, koje su nežne prema koži i omogućavaju lako i ujednačeno nanošenje pudera. Njihov gust raspored dlačica garantuje ravnomerno nanošenje proizvoda i pravilno prianjanje četkice na kožu, bez izvijanja i lomljenja dlačica. Ove četkice se mogu koristiti i za nanošenje drugih tečnih, odnosno kremastih makeup proizvoda, poput prajmera i korektora.

Što se tiče samog oblika, odnosno načina sečenja dlačica, ove četkice mogu biti: pljosnate, ravne, zaobljene ili koso sečene. Za što preciznije šminkanje, profesionalci savetuju korišćenje više različitih četkica. Npr. za nanošenje tečnog pudera na veće regije lica (obraze, čelo) šminkeri koriste šire oble ili ravne četkice. Za šminkanje manjih i teže dostupnih površina (pedela oko očiju, usta, nosa) koriste koso sečene ili pljosnate četkice.

 

Evo i dva naša predloga:

1. Zaobljena četkica za tečni puder Blush 34A omogućava ujednačeno nanošenje tečnog prajmera i pudera na lice. Napravljena je od mekanih, gusto raspoređenih, sintetičkih dlačica. Zahvaljujući svom obliku omogućava lako šminkanje celog lica, a prvenstveno većih površina (obrazi, čelo, brada). Poseduje drvenu dršku i metalnu ferulu, što je čini izdržljivijom. Ovo je ujedno dodatni razlog zbog koje je obožavaju i profesionalni šminkeri.

Četkice za puder sa sintetičkim dlačicama

 

2. Pljosnata četkica za bazu i tečni puder Blush 6, napravljena je od kvalitetnih, mekanih sintetičkih dlačica, koje su gusto zbijene. Zahvaljujući obliku sečenja i veličini dlačica ova četkica omogućava precizno nanošenje tečnog prajmera, pudera i korektora i na predeo oko očiju, usana i nosa. Kao i prethodna, i ova četkica ima laganu drvenu dršku i metalnu ferulu, zbog čega je otpornija i izdržljivija.

Blush četkica za tečni puder

 

Četkice za puder u kamenu

Za kompletan i duže postojan makeup često je potrebno setovati šminku. To se postiže upotrebom pudera u kamenu ili prahu, čija je glavna uloga da fiksiraju šminku i matiraju lice. Kako biste dobili besprekoran završni izgled, ove proizvode obavezno nanosite mekanom četkicom, laganim pokretima. Za nanošenje praškastih proizvoda (uključujući i pudere za setovanje lica) mogu se koristiti četkice sa prirodnim ili sintetičkim dlačicama.

Četkice za puder u prahu ili kamenu su obično šire, veće i pufnastije od onih za tečni puder, čime se obezbeđuje pravilno nanošenje ovih proizvoda preko celog lica. Najvažnije je da dlačice ne budu gusto zbijene i da nisu grube, kako ne bi „zagrebale” naneti tečni puder. Prilikom setovanja šminke koristite tapkajuće pokrete, jer za razliku od tečnog, puder u prahu ne treba da se utrljava.

Naš predlog: četkica za puder i rumenilo Blush 7C.

Najbolje četkice za nanošenje pudera u kamenu

 

Univerzalne četkice za puder

Četkice za puder često imaju više funkcija. Mnoge od njih se mogu koristiti za aplikaciju tečnih proizvoda: prajmera, pudera i korektora, ali i za nanošenje pudera u kamenu, bronzera i rumenila.

Ukoliko tražite multifunkcionalnu četkicu za lice, koju možete koristiti za različite namene, naš predlog je četkica za puder Blush 32 od sintetičkih dlačica. Ima izuzetno kvalitetne i mekane dlačice, zahvaljujući kojima se ravnomerno nanosi puder.

Blush 32 četkica za šminkanje

 

Četkice za puder sa prirodnim ili sintetičkim dlačicama – šta izabrati

Zapamtite, za nanošenje tečnog pudera, stručnjaci preporučuju četkice sa sintetičkim dlačicama, jer one upijaju malu količinu tečnih i kremastih proizvoda. Profesionalni šminkeri koriste četkice sa prirodnom dlakom za lako i precizno nanošenje šminke u prahu.

Uopšteno posmatrano, glavna prednost četkica za šminkanje od prirodne dlake je to što su dugotrajnije. Međutim, to ne znači da ćete četkicu od sintetičkih dlačica moći da bacite nakon dva-tri korišćenja. Naprotiv, kvalitetne četkice od sintetičkih dlačica, koje se redovno i pravilno održavaju, mogu da traju godinama. Prednost ovakvih četkica je niža cena i lakše čišćenje.

Dodatni savet: nemojte da štedite prilikom kupovine četkice za puder. Naročito ako ove proizvode koristite svakodnevno.

 

Setovi četkica za šminkanje – najlepši poklon

Ukoliko tražite najlepši poklon za dragu osobe koje vole da se šminkaju, makeup četkice su poklon „bez greške” i sigurno će ih obradovati. Setovi četkica su dostupni u različitim pakovanjima i kombinacijama pribora za šminkanje. U većini slučajeva, pored osnovnih četkica za šminkanje lica i nanošenje pudera u setovima se nalaze i manje četkice za nanošenje senki za oči.

Naš favorit među ovim proizvodima je set četkica za šminkanje lica Blush 399, koji sadrži tri četkice sa mekanim, sintetičkim dlačicama.

Makeup četkice

 

Kako vi nanosite puder? Da li su i vama četkice za šminkanje omiljeni detalj u kutku za ulepšavanje? Podelite sa nama svoje utiske i ukoliko imate neka pitanja slobodno ih pišite u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)