Najbolji puder i korektor za tvoj tip kože

Teško je dati univerzalan odgovor na pitanje koji je najbolji puder i korektor. Za postizanje blistavog i ujednačenog tena nije dovoljno odabrati samo određeni brend i boju, već i proizvod koji je odgovarajući za tvoj tip kože.

Puder i korektor za lice u velikoj meri utiču na krajnji rezultat šminkanja. S obzirom da svaka koža zahteva specifičnu negu, važno je obratiti pažnju i na odabir ovih makeup proizvoda. Evo nekoliko saveta.   

Puder i korektor
Foto: Pexels

 

Najbolji puder za lice

Najbolji puder za lice je onaj koji odgovara tvom tipu kože i boji tena. Najčešće to nije samo jedna „čarobna bočica” kojom ćeš rešiti sve probleme.

Prava nijansa je ona koja je najsličnija boji tvoje kože. Ponekad je za potpuno izjednačavanje tena potrebno pomešati dve nijanse pudera, savetuju profesionalni šminkeri.    

Nije svaka tekstura pudera pogodna za svaku kožu. Pročitaj kako jednostavno da odrediš koji je tvoj tip kože

 

Puder za normalnu kožu

Ukoliko imaš normalnu ili mešovitu kožu, možeš koristiti gotovo sve pudere za lice. U tvom slučaju je najvažnije da izabereš odgovarajuću nijansu i da se pridržavaš osnovnih pravila šminkanja.

Tečni puder Revolution Pro

Tečni puder REVOLUTION PRO Foundation Drops

 

Naša preporuka je tečni puder REVOLUTION PRO Foundation Drops koji je dostupan u više nijansi. Osim što po teksturi odgovara normalnoj i mešovitoj koži ovaj puder se lako prilagođava i svakoj boji tena. Proizvod je u staklenoj ambalaži sa pipetom za aplikaciju. Nanosi se u kapima što omogućava potpunu kontrolu pokrivne moći. Lagana formula ovog pudera dozvoljava svakodnevno korišćenje, za pokrivanje svih nesavršenosti na koži. 

 

Puder za masnu kožu

Tečni puder REVOLUTION MAKEUP Conceal & Define Foundation je zbog svog sastava i svilenkastog mat efekta odličan za osobe koje imaju masnu kožu, jer ne sadrži mineralna ulja. Brzo se suši nakon nanošenja, ostavljajući ujednačen ten. 

Najbolji puder i korektor
Tečni puder REVOLUTION MAKEUP Conceal & Define Foundation

 

Dovoljno je koristiti male količine pudera, što omogućava specijalno dizajniran aplikator. Ima izuzetno veliku moć pokrivanja i celodnevnu postojanost.    

 

Puder za suvu kožu

Suva koža je najosetljivija i zahteva posebnu negu. Ako imaš ovaj tip kože ne bi trebalo da koristiš pudere koji će je dodatno isušiti, poput pudera u prahu. Za suvu kožu se preporučuju tečni i kremasti puderi lagane teksture, koji će hidrirati kožu.  

Kremasta struktura REVOLUTION MAKEUP Fast Base Stick Foundation pudera pruža osećaj svežine na licu, sa satenskim finišom. Lako se nanosi i može se koristiti na celoj površini lica, jer ne stvara osećaj težine na koži.  

Puder
Kremasti puder u stiku REVOLUTION MAKEUP Fast Base Stick Foundation

 

Koža sa ožiljcima i izraženim nepravilnostima

Za potpuno pokrivanje svih nepravilnosti na koži profesionalni šminkeri koriste tečni puder REVOLUTION PRO Full Cover Camouflage. Ovaj proizvod ima snažnu moć prekrivanja, da će čak i tetovaže učiniti nevidljivim.

Tečni puderi
Foto: Instagram @revolutionpro

 

Osobe koje imaju izuzetno oštećenu i suvu kožu ne bi trebalo svakodnevno da koriste ovaj puder. Kod masne kože, za izbegavanje prekomernog sjaja, pre pudera neophodno je naneti mat prajmer.

Dovoljno je istisnuti malu količinu ovog pudera i naneti ga odgovarajućom četkicom na lice. Puder i korektor iz ove kolekcije su veoma postojani i imaju polumat završnicu, što doprinosi prirodnom izgledu kože. 

 

Najbolji korektor za lice

Iako je korektor najpoznatiji kao sredstvo za prikrivanje tamnih područja ispod očiju, danas se upotrebljava u različite svrhe. Za kamufliranje sitnih nepravilnosti na koži, poput bubuljica, flekica ili ožiljaka, korektor je must have proizvod, jer ima gušću teksturu i veću moć pokrivanja od pudera. Važno je da se ne nanosi u debelom sloju, jer može da izazove kontraefekat.

Pravilan izbor korektora za lice je ključan za uspešan makeup. Korektor bi trebalo da bude za nijansu svetliji od pudera.  

Osim po boji, korektori se razlikuju i po drugim karakteristikama. Postoje tečni korektori, korektori u stiku, u prahu, u formi kreme i olovke. Iako svi imaju sposobnost da prekriju nedostatke na koži, nisu svi jednako učinkoviti za pokrivanje svih problema na licu.

Puderi i korektori za lice
Foto: Instagram @revolutionpro

 

Korektor za masnu kožu

Ukoliko imaš masnu kožu, najbolje je da koristiš tečne korektore za ispravljanje nepravilnosti na licu. Kremasti i korektori u stiku imaju čvršću strukturu i neće moći dobro da se prilagode masnoj i koži sa proširenim porama. Za ovaj tip kože najbolji su mat korektori.

Tečni korektor iz kolekcije REVOLUTION MAKEUP Conceal & Define ima dugotrajan mat efekat i dostupan je u 12 nijansi, koje se najbolje kombinuju sa puderom iz iste kolekcije.

korektor

Tečni korektor REVOLUTION MAKEUP Conceal & Define

 

Korektor za suvu kožu

Oštećena i suva koža zahteva korišćenje proizvoda koji će je dodatno hidrirati. Suvi korektori nisu preporučljivi za ovaj tip kože. Zato izaberi tečni korektor odgovarajuće nijanse, koji će ukloniti sitne nepravilnosti koje nije prikrio tečni puder.  

 

Korektor za podočnjake

S obzirom da je koža oko očiju tanka i osetljiva, za prekrivanje tamnih kolutova ispod očiju biraj korektor koji neće dodatno isušiti kožu. Osim toga, ovaj deo lica je izuzetno pokretan, pa je za podočnjake najbolje koristiti tečni korektor, lagane teksture, koji neće dodatno isticati sitne bore i linije ispod očiju.

 

Problematična koža sa aknama

Suvi korektori gušće strukture su se dobro pokazali kao rešenje za prekrivanje bubuljica. Korektor u stiku se koristi za pokrivanje većih nepravilnosti, dok je za sitnija područja najbolji korektor u olovci. Mogu se direktno nanositi na lice, a potom lagano utapkati malim sunđerom ili tankom četkicom, kako bi se krajevi „stopili” sa bojom podloge.

Važno je da boja korektora bude približna nijansi pudera, kako se nepravilnosti ne bi dodatno isticale u obliku tamnih fleka.

Crvene bubuljice najbolje će zamaskirati zeleni korektor, koji dolazi u paleti boja korektora za color correcting.

 

Color correcting

Pravilno šminkanje podrazumeva kombinovanje više različitih tehnika, i traženje rešenja za svaki problem pojedinačno. Korektori za lice u bojama sve više se koriste, jer bojenje lica daje dobre završne rezultate. Color correcting se zasniva na principu komplementarnog slaganja boja, koje se međusobno neutrališu.   

korektor
Paleta korektora NYX Professional Makeup Color Correcting

 

Paleta NYX Professional Makeup korektora kremaste strukture sadrži odgovarajuće nijanse za ispravljanje neujednačene boje i prekrivanje nesavršenosti.

  • Žuti korektor: za prikrivanje plavih i ljubičastih boja (modrice, izražene vene…) i ujednačavanje boje tena.
  • Zeleni korektor: za eliminisanje crvenila na koži (upaljene bubuljice, opekotine, herpes…).
  • Ljubičasti korektor: za korekciju žutih fleka i neutralizaciju žućkastog odsjaja (fleke od sunčanja ili pegice).
  • Narandžasti korektor: za tamne kolutove oko očiju i plavičaste tragove na koži.
  • Korektor boje kože: za prekrivanje ožiljaka i blagih podočnjaka. 

 

Puder za setovanje

Da bi tečni puder i korektor bili što postojaniji, potrebno je fiksirati ih odgovarajućim kamenim puderom ili puderom u prahu. Puderi za setovanje će ujednačiti ten, ukloniti prekomerni sjaj i obezbediti duže trajanje tečnog pudera. Nanose se u tankom sloju, laganim pokretima pufnaste četkice. 

Najbolji puder i korektor za tvoj tip kože
Foto: Pexels

 

Dakle, za besprekoran izgled, najvažnije je da izabereš proizvod koji najviše odgovara tvom tipu i boji kože. Ponuda pudera i korektora za lice je velika, a uz prethodno opisane savete sigurno ćeš lakše moći da izabereš pravi.

Piši nam u komentarima da li su ti ovi saveti bili korisni i koje pudere i korektore upotrebljavaš. 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)