Njegovo visočanstvo – crveni ruž za usne

Apsolutni favorit i najpopularniji deo šminke je crveni ruž za usne. On je dominantan i večiti simbol ženstvenosti, seksipila i elegancije. Skoro da ne postoji žena koja bar jednom nije poželela da nanese crveni karmin.

Crveni ruž za usne
Foto: Freepik

 

Bojenje usana u crveno je poznato od davnina i datira još iz perioda pre nove ere. Nekada je crveni karmin bio rezervisan samo za kraljice i holivudske glumice, a danas je svima dostupan. Najveću popularnost postigao je upravo zahvaljujući filmskim divama poput Grete Garbo, Marlen Ditrih i Merilin Monro.

Prvi karmin za usne je bio crvene boje, a do polovine XX veka skoro da i nije postojala druga nijansa. U prilog tome svedoči i ustaljeni naziv za karmin u našem govornom području – ruž, koji potiče od francuske reči rouge koja označava crvenu boju. Sintagma crveni ruž zapravo predstavlja pleonazam i pravilnije bi bilo reći crveni karmin, iako se u našem jeziku ustalio i prvi pojam.

 

Kome najbolje stoji crveni karmin

Jednostavno rečeno – svima. Svaka žena može da ga nosi, bez obzira na njene godine, boju tena, kose ili očiju. Mlade devojke koriste crveni ruž da bi izgledale ženstvenije i ozbiljnije, a starije žene da bi izgledale mlađe. Dakle, i jedne i druge kako bi bile zavodljivije i privlačnije.

Crveni karmin je sam po sebi dovoljno upadljiv i efektan, tako da je važno da vodite računa o pravilnoj kombinaciji garderobe. Može se dobro kombinovati uz svaki stajling, ali je potrebno da obratite pažnju na pravilno slaganje boja. Crveni ruž na usnama se lepo slaže sa crnom haljinom, belim odelom, farmerkama i odećom sa animal printom.

 

Crveni ruž i sve njegove nijanse

Žene koje nose crveni karmin privlače pažnju gde god da se pojave. Ruževi za usne najbolje ističe boju zuba i lepotu osmeha. Zbog toga je važno pažljivo birati crvenu nijansu. Ukoliko imate biserno bele zube možete koristiti sve nijanse ove boje, ali ako su vam zubi žućkasti izbegavajte crvenu sa narandžastim pigmentom. U tom slučaju birajte crveni karmin sa plavim podtonom.

Uopšteno govoreći, crveni ruž dobro stoji svima, ali prilikom odabira prave nijanse vodite računa o boji vašeg tena. Osobe koje imaju svetliji ten trebalo bi da koriste crveni karmin sa roze pigmentom. Revolution Pro kremasti ruž za usne ima bogatu pigmentaciju i intenzivnu boju koja će dobro istaći usne u svakoj prilici. Takođe, jarko crvene boje, kao što je Classic nijansa Revolution Makeup kremastog ruža za usne, lepo stoje osobama svetlije puti. Oni koji imaju žućkasti podton kože trebalo bi da koriste crveni ruž sa narandžastim pigmentom. Naš predlog je Ardell Beauty tečni mat ruž koralne nijanse, lagane i visokopigmentovane formule koja omogućava dugotrajnu postojanost. Ukoliko imate tamniji ten birajte crveni karmin sa plavim podtonom, poput NYX Professional Makeup tečni gliter ruža sa šljokicama.

Crveni ruž - odraz stila i seksipila
Foto: Freepik

 

Tamnocrveni ruž za usne, kao i onaj bordo nijanse najbolje stoji osobama koje imaju punije usne. Osobe koje imaju tanje usne trebalo bi da biraju sjajne ruževe sa šljokicama, ili da omiljeni mat ruž kombinuju sa Revolution Makeup Precious Stone toperom za usne u crvenoj boji.

 

Šminka uz crveni ruž za usne

Crveni karmin je toliko efektan da može da se nosi i samostalno, bez kombinovanja sa ostalom šminkom. Sasvim je dovoljno je da oči naglasite ajlajnerom i nanesete maskaru za veći volumen i dužinu trepavica. Ukoliko ste ljubitelj rumenila i hajlajtera budite oprezni prilikom kombinovanja nijansi sa crvenim karminom

Za nošenje crvenog ruža potrebna je velika preciznost, a greške se ne tolerišu. Zato je potrebno koristiti olovke za usne odgovarajuće nijanse. Pre nanošenja ruža iscrtajte konture usana olovkom iste nijanse. Ukoliko ne možete da pronađete olovku za usne koja je iste boje kao i omiljeni crveni ruž, birajte onu koja je za nijansu svetlija ili onu čija je boja identična prirodnoj boji vaših usana. Upotrebom olovke za usne sprečićete neuredan izgled i razmazivanje ruža izvan okvira usana.

Crveni karmin
Foto: Freepik

 

Crvena boja na usnama je odraz stila, odvažnosti i samopouzdanja. Mnoge žene bi volele da je nose, ali im ponekad za to nedostaje hrabrosti. Da li ste vi među njima? Koliko često koristite crveni ruž za usne? Kako birate nijansu i kako kombinujete ovaj karmin sa ostalom šminkom? Pišite nam vaše impresije o kralju seksipila i večitom klasiku među ruževima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)