Nega stopala u nekoliko jednostavnih koraka

Nega stopala, kao sastavni deo svakog pedikir tretmana, podrazumeva mnogo više od pravilne higijene. Jednako je važna kao i nega i higijena ruku i ne smete je zapostaviti tokom zime (pod izgovorom da tada niko ne vidi vaša stopala).

Pravilna nega stopala ne počinje pred sezonu japanki i sandala, kada su naše pete najviše izložene znatiželjnim pogledima, već traje tokom cele godine. Da bi stopala bila lepa, uredna i nežna na dodir, jednom nedeljno uradite kućni pedikir. Ukoliko imate kurje oko, bradavice, urasle nokte i slične promene na stopalima, nemojte pokušavati da ih sami uklonite. Ovakve promene, pored pravilne nege, zahtevaju i lečenje. Konsultujte se sa dermatologom i zakažite medicinski pedikir kod profesionalnog kozmetičara.

Nega stopala
Foto: Freepik

 

Istraživanja pokazuju da čak 60 odsto žena skriva svoja stopala, jer nisu zadovoljne njihovim izgledom. Jedne zbog nedostatka samopouzdanja, a druge zbog nedostatka adekvatne nege. Istraživanja takođe pokazuju da muškarci izuzetno vole negovana i lepa ženska stopala. Čak 47 odsto njih ima neki fetiš koji je povezan sa stopalima.

Da li i vi skrivate svoja stopala zbog ispucalih peta i suve kože? Da bi koža bila mekana i glatka potrebna joj je stalna hidratacija. Uz nekoliko jednostavnih koraka i savete profesionalnih pedikir majstora, vaša stopala mogu postati nežna.

 

Redovna i pravilna higijena – prvi korak

Za lep i zdrav izgled stopala veoma je važna svakodnevna higijena i pranje nogu. Pravilna nega podrazumevaju izbegavanje vrele vode i agresivnih sapuna i kupki. Izbor kozmetike za pedikir je jednako važan kao i odabir kozmetike za negu lica. Birajte proizvode koji odgovaraju vašoj koži.

Nakon svakog tuširanja i pranja nogu, obavezno dobro osušite stopala. Laganim pokretima peškira obrišite svu vodu, a posebno obratite pažnju na prostor između prstiju. Vlažna sredina je područje u kom se najlakše razvijaju i razmnožavaju gljivice i bakterije, što je čest uzrok infekcija i neprijatnog mirisa stopala. Obavezno nakon pedikira, ili kupanja temeljno obrišite stopala pre nego što uskočite u omiljene cipele.

 

Nega stopala na nedeljnom nivou

Redovan pedikir je najbolji put do nežnih stopala i što pre počnete da primenjujete ovaj tretman jednom nedeljno, pre ćete primetiti promenu. Pedikir je pogodan i za opuštanje celog organizam i ublažavanje umora i napetosti nakon stresnog i napornog dana. Nije vam potrebno znanje kozmetičara, niti posebna oprema da biste uživali u kućnim SPA tretmanima.

Nega stopala - pedikir turpija
Foto: Freepik

 

1. Napravite toplu kupku

U duboku posudu ili pedikir kadicu naspite toplu vodu i kupku za stopala. Za potpuni efekat uživanja i opuštanja dodajte i manju količinu pedikir soli, pa potopite stopala na nekoliko minuta. Na taj način ćete omekšati kožu, olakšati dalji tretman i uklanjanje zadebljanja sa tabana.

Naš predlog: Spa Natural kupka za stopala sa ureom i uljem lavande. Temeljno čisti i dezinfikuje stopala, uz negujući efekat. Urea omekšava i hidrira kožu, dok ulje lavande deluje opuštajuće i umirujuće.

 

2. Uradite piling stopala

Nakon primene kupke, koža ostaje meka i spremna za uklanjanje odumrlih ćelija i tvrdih zadebljanja. U tome vam može pomoći piling i odgovarajuća turpija.

Naš predlog: Spa Natural piling za stopla sa kristalima soli, koji se primenjuje kod pedikir tretmana za uklanjanje izumrlih ćelija i ublažavanje hrapavosti. Sadrži čestice praha kokosove ljuske, koje stimulišu cirkulaciju, podstiču oporavak i regeneraciju kože, ostavljajući stopala svilenkasto glatkim. Piling nanesite na vlažna stopala i lagano umasirajte. Potom turpijom za pedikir uklonite sve ostatke kože i temeljno isperite stopala čistom vodom.

 

3. Ne zaboravite negu nakon pedikira

Nakon pilinga, na stopala obavezno nanesite hidratantnu kremu. Na taj način ćete dubinski nahraniti ćelije kože i zaštiti je od isušivanja i pucanja.

Naš predlog: Spa Natural krema za stopla sa velikim procentom uree (15%), koja ima antibakterijsko i umirujuće dejstvo na kožu. Krema je obogaćena i lanolinom koji pospešuje hidrataciju suve kože, podstiče njen oporavak i čini je nežnom i glatkom. Možete je koristiti svakodnevno nakon tuširanja, kako biste pojačali efekat hidratacije kože. Nanesite odgovarajuću količinu proizvoda na čista i suva stopala i nežno umasirajte.

Nega stopala
Foto: Freepik

 

Svakodnevna briga o izgledu i zdravlju podrazumeva mnogo više od lepog, blistavog i zategnutog lica. Negovana stopala i uredni nokti na nogama mnogo više govore o vašem karakteru i odnosu prema sopstvenom zdravlju, od lepo našminkanog lica. Negujte svoja stopala jednako dobro kao što negujete lice, jer ona nas nose i vode kroz život.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan, podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Možda i njima može pomoći.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)