Korejska kozmetika – hit u Srbiji

Korejska kozmetika postoji vekovima unazad, ali je u poslednjih nekoliko godina postala pravi hit ne samo na našem tržištu, već i širom sveta. U čemu je tajna sve veće zastupljenosti korejske kozmetike? – Jednostavno rečeno: kvalitet koji je dostupan po povoljnim cenama.

Ono što je specifično za ovu kozmetiku jeste jedinstvena formulacija koja podrazumeva veće prisustvo aktivnih sastojaka u svakom pojedinačnom proizvodu. Interesantna pakovanja takođe doprinose njenoj popularnosti.

Korejska kozmetika za lice
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Korejska kozmetika obuhvata veoma širok spektar proizvoda, a ovog puta fokusiraćemo se samo na proizvode za negu lica.

Kultura nege kože lica nije jednako razvijena i zastupljena u svim delovima sveta. Mi veću pažnju posvećujemo završnom rezultatu i prikrivanju nedostataka na licu. Stanovnici Azije mnogo više računa vode o samoj nezi i otklanjanju uzroka problema. Zato korejska kozmetika postaje sve cenjenija širom sveta. Zbog razvijenog pristupa rutini nege i svakodnevnoj brizi o čišćenju, hidrataciji i zaštiti lica, žene sa Istoka uglavnom imaju nežno, negovano lice i lep, ujednačen ten.

 

Šta su korejske sheet maske za lice

Ljubitelji kozmetike širom planete oduševljeni su korejskim maskama za lice. Sheet ili papirne maske za lice proizvode se u Koreji, a vrlo brzo su, zbog pristupačne cene, jednostavne upotrebe i efikasnih rezultata, osvojile domaće tržište. Nisu agresivne i mogu se koristiti svakodnevno.

Papirne (sheet) maske za lice
Foto: Freepik

 

Jedna od prednosti sheet maske jeste upravo papirni sloj, odnosno platno od prirodnih materijala koje je natopljeno hranljivim sastojcima. Ovaj sloj služi kao barijera koja sprečava brzo isparavanje aktivnih sastojaka. Zahvaljujući njemu, maska stvara efekat saune i na taj način se svi hranljivi sastojci zadržavaju na koži i prodiru dublje u njenu strukturu. Rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana, a redovnom primenom koža postaje nežna i glatka.

Sheet maske su predviđene za jednokratnu upotrebu. Trebalo bi da ih probate jer su lagane, ne izazivaju peckanje ni iritacije, a veoma jednostavno se koriste i možete ih uvrstiti u redovnu rutinu nege i hidratacije kože lica.

 

Kako se koriste sheet maske

Najpre dobro očistite i prosušite lice. Pakovanje lagano utapkajte između dlanova kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili i blago zagrejali.

Zatim otvorite kesicu, izvadite masku i odmotajte je, pa je lagano postavite preko lica. Ostavite da deluje 15-20 minuta, odnosno onoliko vremena koliko je predviđeno prema uputstvu. Nakon toga uklonite masku, počevši od ivica.

Kako se koristi korejska kozmetika
Foto: Freepik

 

Posle upotrebe sheet maske nije potrebno ispirati lice. Laganim i kružnim pokretima ostatke seruma umasirajte u kožu lica i vrata.

Sheet maske su veoma praktične za korišćenje. Jedino o čemu bi trebalo da vodite računa, jeste da prilikom upotrebe izbegavate kontakt s očima.

 

Korejska kozmetika za lice: kako izabrati pravu masku

Isto kao i prilikom odabira drugih kozmetičkih proizvoda i ovde bi trebalo da vodite računa o potrebama i tipu vaše kože. U našoj ponudi pronaći ćete sheet maske za lice, koje zadovoljavaju potrebe svih tipova kože i mogu efikasno da ublaže probleme sa kojima se susreće vaša koža.

Preporuka je da ove maske za lice koristite barem jednom do dva puta nedeljno, a možete ih upotrebljavati i svakodnevno. Ukoliko ste pronašli onu koja zadovoljava sve potrebe vaše kože, nemojte je menjati. U slučaju da imate više različitih „problema” na koži lica, onda možete da pravite kombinacije i da svaki put birate drugu sheet masku. Na primer, jedan dan koristite masku za ublažavanje bore, drugi put za umirivanje kože, a potom izaberite onu koja će dodatno hidrirati kožu.

Korejska kozmetika je postala hit u Srbiji
Foto: Instagram @calaproducts

 

Korejska kozmetika – sve što je potrebno suvoj koži

Za suvu kožu se preporučuje maska sa ekstraktom zelenog čaja i breze koja hidrira i osvežava kožu. Voda, glicerin i ekstrakti lekovitih biljaka vraćaju vlažnost i sjaj koži.

Ukoliko imate suvu i upaljenu kožu probajte korejsku masku sa ekstraktom aloje koja hidrira i oporavlja iritiranu kožu lica i pruža joj mladalački izgled.

Korejska sheet maska za suvu kožu lica Maska za lice
Korejska sheet maska sa ekstraktom zelenog čaja Korejska sheet maska sa ekstraktom aloje

 

 

Masna koža zahteva dodatno čišćenje

Sheet maska sa ekstraktom zelenog čaja tonira kožu lica. Osim toga, dobra je za detoksikaciju i masnu kožu lica. Sadrži vitamin E koji je dobar antioksidant i omogućava zadržavanje prirodne vlažnosti kože.

Povremeno priuštite vašoj koži temeljno čišćenje. Crna sheet maska je namenjena za detoksikaciju i hidrataciju kože lica. Bogata je kolagenom, vitaminom E i prahom aktivnog uglja. Ima antioksidantno dejstvo i štiti lice od slobodnih radikala. Uklanja nečistoće i toksične čestice u površinskim slojevima kože i umanjuje tragove umora na licu. Pogodna je za sve tipove kože.

 

Korejska kozmetika za sve tipove kože

Ako nemate problematičnu kožu lica, barem jednom mesečno podarite svom licu dodatnu negu. Preporuka je da izaberete masku koja će hidrirati kožu i osvežiti ten. Bez obzira na tip i stanje kože, hidratacija lica je svima potrebna. Korejska sheet maska za lice sa ekstraktom krastavca osvežava kožu, dajući licu blistav izgled. Sadrži vitamin E koji dodatno hidrira kožu i kolagen koji poboljšava elastičnost. Maska je namenjena svim tipovima kože i ima efekat hlađenja.

 

Maske koje ujednačavaju ten i obnavljaju kožu

Maska sa vitaminom C za revitalizaciju lica umanjuje dejstvo slobodnih radikala i upala, posvetljuje kožu lica i pospešuje ujednačavanje tena. Dodatno hidrira kožu i vraća joj elastičnost i sjaj. Ne preporučuje se upotreba ove maske ukoliko kožu direktno izlažete sunčevim zracima. Zato je jesen pravo vreme da je isprobate i da korigujete sitne depigmentacije na licu.

Korejska maska sa vitaminom C
Foto: Instagram @calaproducts

 

Ukoliko je vašem licu potrebno dodatno osveženje, isprobajte papirnu masku za regeneraciju kože lica. Ovaj proizvod je bogat ekstraktima crvenog voća i povrća koji čine kožu blistavom i nežnom na dodir. Aktivni sastojci deluju kao snažan antioksidant koji pomaže ćelijama kože da se zaštite od negativnih spoljašnjih uticaja. Voćne AHA kiseline takođe pomažu u otklanjanju tamnih fleka sa kože i ujednačavanju tena.

 

Maska za problematičnu kožu lica

Problematična koža lica zahteva posebnu negu. Ukoliko je vaša koža sklona pojavi crvenila, akni i bubuljica, pored redovnog čišćenja potrebna joj je i dodatna nega. Vaš novi saveznik u borbi sa problematičnom kožom može biti korejska sheet maska za hidrataciju i čišćenje lica Detoskin. Obogaćena je ekstraktima peršuna i limuna, zbog čega se posebno preporučuje za osetljivu i problematičnu kožu. Limun ima antibakterijska i antigljivična svojstva, koja pomažu kod problema s aknama i miteserima. Peršun, kao snažan antioksidantima, štiti od slobodnih radikala i prevremenog starenja. Bogat je vitaminima B i C koji poboljšavaju proces obnavljanja kože. Smanjuje vidljivost podočnjaka, popucalih kapilara i fleka na licu, ujednačavajući ten i umirujući crvenilo i upalne procese.

 

Korejska kozmetika za umirivanje iziritirane kože

Detoskin Kale korejska sheet maska neguje i umiruje kožu, zahvaljujući ekstraktima kelja i čajevca koji imaju antibakterijska svojstva. Kelj je bogat vitaminima C i B1. Sadrži beta-karoten i druge minerale koji su neophodni koži za zdrav izgled. Čajevac ima umirujuće dejstvo, pomaže u uklanjanju bakterija i ublažavanju akni. Maska je prvenstveno namenjena osetljivoj i iziritiranoj koži. Nežno uklanja nečistoće sa lica, hrani, umiruje i hidrira kožu. Za najbolje rezultate, preporučuje se korišćenje maske dva puta nedeljno, uveče, pred spavanje. Po potrebi se može koristiti i češće.

 

Maska za zrelu kožu lica

Već nakon 25. godine života trebalo bi da počnemo da vodimo računa o pojavi prvih znakova starenja, u vidu sitnih linija i bora na licu. Za podmlađivanje kože, najbolje je da koristite korejsku sheet masku sa ekstraktom borovnice. Bogata je vitaminima A i C, magnezijumom, prirodnim vlaknima, oligo i mikroelementima, što je čini super hranom za kožu. Zahvaljujući njenim aktivnim sastojcima, kontinuiranom upotrebom umanjuje se razlaganje hijaluronske kiseline, održava vlažnost kože i sprečava prevremena pojava bora. Nakon upotrebe koža izgleda sveže i hidrirano.

Korejska kozmetika - super hrana za kožu lica
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Iako je maska namenjena podmlađivanju kože, nemojte očekivati čudo nakon jedne upotrebe. Za efikasno usporavanje i zaustavljanje starenja kože potrebna je redovna nega kože.

 

Maska za umorne oči

S obzirom da sve sheet maske imaju otvor za oči, vreme koje provedete u nezi kože lica možete iskoristi i za dodatnu negu regije oko očiju. Tuferi za umirivanje predela oko očiju će umanjiti nadutost i osvežiti izgled vašeg lica. Sadrže ekstrakte voća i aloje, sa dodatkom vitamina E koji obezbeđuje dodatnu hidrataciju. Pre upotrebe, očistite lice i ruke i nanesite po jedan tufer na oko, ostavite da deluje 10-30 minuta i potom ih lagano uklonite.

Sheet maska za lice
Foto: Freepik

 

Ukoliko ste i dalje neodlučni koju masku da izaberete, isprobajte onu koja najviše prija vašem čulu mirisa. Korisna informacija je da sa korejskim maskama ne možete pogrešiti.

Javite nam vaše mišljenje i opišite vaše iskustvo sa sheet (papirnim) maskama. Da li je i vas oduševila korejska kozmetika?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)