Karmin koji ističe najlepše crte lica

Karmin je kroz istoriju prošao različite transformacije u pogledu sastojaka od kojih se pravi, načina nanošenja i nošenja, boja, tekstura i završnog efekta. Ako se pitate zašto je godinama jedan od najprodavanijih makeup proizvoda, odgovor je vrlo jednostavan. Daje licu svežinu i čini usne punijim i zavodljivim. Ipak, ne izgleda svaki karmin jednako efektno na svačijem licu. Kako onda izabrati pravi? E, tu smo mi da vam pomognemo.

Najbolji karmini za usne
Foto: Freepik

 

Mnoge žene obožavaju ruževe za usne i bez karmina na usnama ne izlaze iz kuće. Ovo je sasvim razumljivo, jer šminkanje nije potpuno ako ne nanesete ruž. Bez obzira na priliku za koju se doterujete, postoje trikovi uz koje ćete lako moći da izaberete nijanse koje najbolje pristaju vašim crtama lica. U nastavku vam otkrivamo nekoliko caka za pravilan odabir boje, finiša i teksture karmina.

 

Kako izabrati boju

Tržište kozmetičke industije raste iz dana u dan, pa je i broj nijansi ruževa i sjajeva za usne skoro beskonačan. Mnogim damama je teško da se odluče samo za jednu, pa u svojoj kolekciji imaju raskošnu paletu boja. Svaka od njih ima svoju čar i ako se dobro ukombinuje deluje veoma efektno.

Boju ruža možete kombinovati sa senkama za oči, garderobom, lakom za nokte i celokupnim stajlingom. Ili jednostavno birati onu koja vam dobro stoji, bez obzira na outfit.

 

Nude karmin

Pre nekoliko godina nude nijanse su bile u centru pažnje i, zahvaljujući činjenici da svima lepo stoje, stekle su veliku popularnost. Naravno, paleta ovih boja je veoma široka i teško je odoleti samo jednoj nijansi, a pravo umeće je izabrati odgovarajuću. Naš savet je da uvek koristite onu koja je za nekoliko nijansi tamnija od boje vašeg tena, kako bi usne došle do punog izražaja. Ova boja karmina je prikladna za svaku situaciju: od dnevnih šetnji, preko poslovnih sastanaka, pa sve do svečanih događaja.

Karmin - nude nijanse
Foto: Freepik

 

Crveni karmin

Moda se menja iz godine u godinu, ali neke boje karmina će ostati večiti klasici. Definitivno, jedna od njih je crvena. Do polovine prošlog veka skoro da nije postojala nijedna druga nijansa karmina. Zato je crveni ruž za usne i danas kralj među ruževima. Koristi se u svim prilikama i situacijama kada želite da budete primećene: dnevnim, večernjim, svečanim ili poslovnim. Kompletnom izgledu daje posebnu dozu elegancije, naglašava ženstvenost i, bez sumnje, usmerava sve znatiželjne poglede ka osobi koja nosi crveni ruž.

 

Ružičaste nijanse

Karmini u roze nijansama lepo stoje skoro svima. Fantastično se slažu uz svetao ten, ali efektno izgledaju i na preplanuloj koži. Ova boja ruža je veoma zahvalna za kombinovanje, daje licu svežinu, mladalački izgled i dozu nežnosti.

Roze karmin
Foto: Freepik

 

Mat ili sjajan karmin

Paleta karmina se ne razlikuje samo po boji, već i po teksturi i završnom efektu. Danas skoro svaka nijansa postoji u sjajnoj i mat varijanti, a odabir prave zavisi od više kriterijuma. Evo nekoliko najvažnijih smernica:

  • Mat ruževi su postojaniji i preporučuju se za prilike u kojima želite dugo da imate postojanu boju koja se ne razmazuje.
  • Ruževi koji imaju mat efekat lepo stoje samo na negovanim i hidriranim usnama. Ukoliko su vaše usne suve i ispucale, pre nanošenja ruža prvo uradite piling. Potom nanesite hidratantnu kremu, balzam ili sjaj za usne, pa tek nakon nekoliko minuta mat ruž.
  • Sjajni ruževi su efektniji i blistaviji. Bolje ističu belinu zuba i naglašavaju lepotu osmeha.
  • Karmini sa sjajem su odličan izbor za svečane prilike i romantične devojke i žene.
Karmin
Foto: Freepik

 

Na koji način vi birate svoj ruž? Koliko ih imate u kolekciji i koje nijanse su vam najdraže? Podelite svoje mišljenje sa nama u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)