Kako napraviti preliv za kosu protiv žutila

Većina plavuša se susrela sa problemom neželjenih žutih tonova na kosi. Jedno od rešenja jeste preliv za kosu protiv žutila. Saznajte kako da ga sami napravite.  

preliv za kosu protiv žutila
Foto: Freepik

 

Zašto se javljaju neželjeni žuti tonovi

Bez obzira da li sami farbate kosu u plavo, ili taj posao prepuštate profesionalcima, na kosi se mogu pojaviti neželjeni žuti tonovi. Obično se to dešava odmah nakon farbanja ili nakon nekoliko pranja. 

Kako biste izbegli ovu pojavu i dobijanje tamnije nijanse od željene, pre promene boje obratite pažnju na vašu prirodnu kosu. Koje je ona boje, kakav ima pigment i odsjaj? Da se ne biste neprijatno iznenadili rezultatima nakon farbanja, važno je da budete svesni karakteristika svoje kose. 

Koliko će kosa biti plava nakon farbanja zavisi od mnogih faktora. Prvi i veoma značajan jeste pigment vaše kose. Ukoliko ne možete precizno da ga odredite, konsultujte se sa svojim frizerom. U zavisnosti od pigmenta, za neke kose će biti potreban i blanš, jer sama farba nije dovoljna da „izvuče boju”. Za dobijanje prelepe plave kose, najproblematičniji je crveni pigment. Upravo takav najčešće imaju ljudi sa našeg podneblja.  

protiv zutila
Foto: Freepik

 

Drugi bitan faktor jeste boja kose. Vaša prirodna boja postupak farbanja može mnogo da olakša ili oteža. Što je kosa svetlija, dobićete svetliju i lepšu nijansu plave, dok je postupak farbanja u plavo znatno teži kod prirodno crne kose. Prirodnim plavušama je dovoljna samo kvalitetna farba sa platinastom nijansom kako bi dobile željeni ton. Za posvetljivanje tamne kose neophodno je najpre koristiti blanš. Međutim, kod prirodno tamne kose, a naročito one sa crvenim pigmentom, postoji mogućnost dobijanja neželjenih žutih tonova. Zato tu na scenu stupa preliv za kosu protiv žutila.

Treća, takođe veoma bitna karakteristika, jeste stanje i kvalitet kose. Farbanje zdrave kose daje najbolje rezultate, a da bi vaša kosa bila zdrava, potrebna joj je redovna i pravilna nega

 

Postoji li način da se spreči pojava neželjenih tonova 

Ukoliko se farbate kod kuće, birajte kvalitetnije farbe, koje imaju bolju moć pokrivanja. Ako bojenje kose prepuštate frizerima, proverite koje farbe oni koriste. Ukoliko niste sigurni u njihov izbor, a niste dovoljno vešti da se sami ofarbate, proverite da li je u tom salonu dozvoljeno da donesete svoju farbu. 

preliv za plavu kosu
Foto: Freepik

 

Kod odabira farbe za kosu, važno je da vodite računa o nekoliko stvari. Svaka boja ima svoju nijansu i ton. Nijansa određuje boju, odnosno, koliko će ona biti tamna ili svetla, dok ton definiše kakav će odsjaj imati kosa. Prilikom kupovine farbe posebno obratite pažnju na ton, jer on je od krucijalnog značaja kada se farbate u plavo. Pročitajte tekst „Kako odabrati pravu farbu za kosu” i pri kupovini manje pažnje posvetite samom dizajnu pakovanja, a više sastavu i brojevima koji definišu boju. 

Prvi broj koji se nalazi na pakovanju (ispred tačke ili crte) označava nijansu, dok drugi broj (iza tačke, odnosno crte) označava ton. Šta konkretno koji broj predstavlja pogledajte u tabeli.  

 

boje za farbe

 

Ponekad odabir prave farbe za kosu nije dovoljan. Zato postoje aditivi koji se koriste kao korektori i toneri za neutralisanje neželjenog odsjaja. Oni mogu i da poboljšaju intenzitet i sjaj boje, te da obezbede bolje pokrivanje sedih. Ovi preparati se dodaju direktno u boju, kako bi se izbegla pojava neželjenih tonova prilikom farbanja. Mogu se mešati sa svim bojama za kosu. Za primenu ovih proizvoda nije potrebno dodatno umeće i znanje. Dovoljno je da sadržaj kesice pomešate sa farbom (i hidrogenom).  

 

Šta je preliv za kosu

Čak i ako izaberete dobru farbu, ukoliko imate izuzetno jak crveni ili narandžasti pigment, može se desiti da umesto bisernoplave, dobijete žutu kosu. Preliv za kosu je prva pomoć u otklanjanju neželjenih tonova nakon farbanja. On ne može da posvetli nijansu kose, već samo da promeni i koriguje ton boje, neutrališući žute i narandžaste tonove na kosi. Može da koriguje manje nepravilnosti u boji, te da osveži i obnovi boju kose između dva farbanja. 

plava kosa bez zutila
Foto: Pexels

 

Brinete i crnokose preliv često koriste za obnavljanje boje na celoj dužini. Na taj način se osvežava boja, a kosa izgleda prirodnije i ostaje sjajna do sledećeg redovnog farbanja. Takođe, preliv može da se koristi i za farbanje izrastka, ukoliko ne menjate nijansu za više od jednog tona i nemate sede vlasi. Ukoliko koristite šampone za farbanu kosu, rezultati farbanja pomoću preliva mogu da traju i do četiri nedelje.   

Na izblajhanoj plavoj kosi, preliv se može koristiti za dobijanje pepeljaste, pink ili ljubičaste kose. Preliv za kosu protiv žutila je namenjen za neutralisanje neželjenih žutih tonova. Za tu namenu se koriste pepeljaste, biserne i ljubičaste nijanse preliva. 

Na tržištu su prelivi dostupni kao gotov proizvod, na bazi amonijaka, ali vrlo jednostavno možete da ih napravite sami kod kuće i prilagodite željenom tonu. 

 

Kako napraviti preliv za kosu od farbe

Iako postoje kao zasebni proizvodi, prelivi zbog svog sastava nisu pogodni za čestu upotrebu. Zato predlažemo da ih sami napravite uz pomoć farbe. Postoji nekoliko načina. Predstavljamo dva najbrža i najjednostavnija za pravljenje i primenu. 

 

Preliv za mokru kosu

Za ovaj preliv vam je potrebno:

 • Farba za kosu;
 • Hidrogen 6%;
 • Šampon;
 • Voda u maloj količini (oko 10 ml).

Pomešajte jednake količine prva tri sastojka i dodajte malo vode, da smesa ne bi bila pregusta. Ovaj preliv se nanosi i utrljava na mokru kosu, koju ste prethodno oprali šamponom, kako bi se otvorila kutikula dlake. Potrebno je ostaviti ga da deluje neko vreme (5-30 minuta, u zavisnosti od boje kose i rezultata koji želite da postignete). 

preliv za kosu
Foto: Freepik

 

Preliv za mokru ili suvu kosu

Ovaj preliv se pravi na sličan način kao i prethodni, s tim što se može koristiti i na suvoj kosi. Potrebno je pomešati jednake količine:

 • Farbe za kosu i
 • Hidrogena 3%. 

Ovaj preliv za kosu se ne razređuje vodom niti šamponom. Nanosi se na celu dužinu kose ili samo na izrastak i ostavi da deluje. Optimalno vreme je 15-20 minuta, a po potrebi je dozvoljeno ostaviti da deluje duže ili kraće od toga. Npr. za pokrivanje izrastka prirodnim plavušama je često dovoljno 5-10 minuta, dok brinete i crnokose mogu da „drže” preliv i do 30 minuta. 

 

Preliv za kosu protiv žutila 

Sivi preliv za kosu može da neutrališe i koriguje ton bez daljeg posvetljivanja. Osim što uklanja žute tonove, poboljšava sjaj i izgled kose. 

Preliv za kosu protiv žutila se pravi na isti način kao i bilo koji drugi. Važno je da vodite računa o nijansi i tonu farbe koju koristite. Da bi rezultati bili uspešni potrebno je osnovno znanje o zakonima boja i tome kako se one međusobno neutrališu. Najbolja neutralizacija tonova se postiže korišćenjem suprotne boje. Prisetite se spektra boja u obliku kruga: nasuprot žutoj nalazi se ljubičasta. Dakle, za suprotan efekat od žutog, koristite ljubičasti preliv za kosu

ljubicasti preliv za kosu
Foto: Freepik

 

Ukoliko želite da neutrališete narandžasto-riđe i crvenkaste tonove, birajte zelenkasti ili plavičasti preliv. Za uklanjanje žutila birajte farbe sa ljubičastim, pepeljastim i bisernim odsjajem, jer će one vašoj kosi dati hladan ton.   

 

Proizvodi za neutralisanje žutih tonova

Preliv za kosu protiv žutila je samo jedan metod za uklanjanje neželjenih tonova na plavoj kosi. Danas postoje i drugi, jednostavniji načini. Ukoliko već niste koristili prelive sam postupak pripreme i način primene, te vreme koje je potrebno da bi se dobili rezultati – može da deluje odbojno. 

bez zutila
Foto: Freepik

 

Najjednostavnija opcija je da koristite gotove anti-yellow proizvode za negu kose. Šamponi, maske, balzami i drugi preparati koji neutrališu neželjene tonove nakon farbanja, postaju sve popularniji. Lako se koriste, a daju efektne rezultate. Nemojte da vas iznenadi njihova boja, jer upravo u tome i jeste trik. Ljubičasti pigment u ovim proizvodima neutrališe žute nijanse na plavoj, sedoj i kosi sa pramenovima. 

 

Naša preporuka je da isprobate celu OSMO Silverising kolekciju… 

šampon za kosu protiv žutila balzam za kosu protiv žutila
Anti-Yellow šampon Balzam protiv žutih tonova
maska za kosu protiv žutila sprej za kosu protiv žutila
Violet maska za kosu Sprej za zaštitu i eliminaciju žutih tonova

 

… i da podelite sa nama vaša iskustva. 

 

Da li koristite proizvode za neutralizaciju neželjenih tonova ili sami pravite preliv za kosu?

 • Ostavite komentar
 • |
 • 75 komentar(a)

Komentari

 • Kristina
  23.11.2021. 17:53

  Pozdrav dali mi mozete reci koju farbu da kupim kod vas u radnji da mi ubije zuto i narandzasto?Probala sam infinty 21/12 ili 12/21 tako nesto ona u sebi ima ljubicasti sastojak.Dali ima neka bolja i koja hvalaaa puno na odg

 • Alexandar Cosmetics
  24.11.2021. 08:39

  Poštovana Kristina,
  Hvala na interesovanju za naše proizvode.
  S obzirom da ne znamo dodatne informacije o Vašoj kosi (koja je njena prirodna boja, koje je boje njen pigment, kakva je podloga na koju ste nanosili farbu i na koji način, kao i kakvo je opšte stanje i izgled Vaše kose), ne možemo Vam dati 100% pouzdan odgovor. Žutu nijansu možete pokušati da neutrališete bojom sa pepeljastim podtonom, poput Infinity farbe za kosu 12/11, koju bi trebalo da pomešate sa hidrogenom od 9%.
  Ukoliko nemate dovoljno iskustva sa farbanjem kose, savetujemo da ovaj posao ipak prepustite profesionalnim frizerima. Na taj način ćete izbeći pojavu neželjenih rezultata i eventualnih oštećenja kose. Iskusni frizeri znaju sve „tajne zanata” i u konsultaciji sa Vama lako će postići tačno ono što želite.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Marina
  19.10.2021. 17:52

  Hvala na odgovoru,pokusacu tako.Pozdrav!

 • Marina
  16.10.2021. 12:05

  Kako da neutralisem sivi ton sa kose,farbam se u plavu,zlatno plavu,ali uvek ta siva nijansa izbija.Imam dosta sede kose,koju farba pokrije,ali mi smeta ta neka sivkasta koja izbija.

 • Alexandar Cosmetics
  18.10.2021. 15:51

  Poštovana Marina,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  S obzirom da imate sedu kosu, da biste postigli željenu nijansu za farbanje je potrebno da kombinujete dve boje. Kao osnovnu nijansu koristite farbu sa okruglim brojem, npr. 9.0. Ukoliko želite da postignete zlatni odsjaj, osnovnu nijansu kobinujte sa bojom kojoj decimalni broj počinje trojkom, npr. 9.33.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Andjela
  05.10.2021. 02:55

  Postovani,
  Imam prirodno plavu kosu pepeljastu. Htela sam samo prednje pramenove oko lica da posvetlim ali pri korenu je zuto a na krajevima, belo kako sam htela. Kod frizera sam radila ali nije bas uspelo,stavljali su mi blans. Sad se bojim sama nesto da radim jer sam stavljala violet sampon ali on je bele krajeve posiveo a zuti deo je ostao zut. Imate li neki savet? Unapred hvala! Srdacan pozdrav

 • Alexandar Cosmetics
  05.10.2021. 09:50

  Poštovana Anđela,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  S obzirom da je Vaša kosa već tretirana blanšom, ali da niste postigli željeni rezultat, ne preporučujemo Vam da sami ponovo koristite blanš, ukoliko nemate dovoljno iskustva u tom poslu (jer možete oštetiti kosu). Takođe, nezahvalno je i da Vam preporučimo nijansu farbe za preliv, jer to u velikoj meri zavisi od trenutne nijanse, ali i vremena kada ste farbali kosu, pošto se sve boje nakon određenog perioda ispiraju i menjaju svoj intenzitet.
  Najbolje je da odete kod drugog frizera koji će videti kako izgleda Vaša kosa i kojem ćete detaljno objasniti šta je prethodno rađeno. Profesionalac će na osnovu toga moći da proceni šta je najbolje da uradi(te) kako biste postigli nijansu koju želite.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Ana
  18.09.2021. 17:50

  Postovani,
  s obzirom da imam veoma tamno braon kosu, a htela sam plavu, morala sam dva puta da koristim blans da bih dobila dovoljno svetlu boju. Koliko dugo preporucujete da sacekam pre nego sto upotrebim preliv? Za sad mi kosa i dalje izgleda zdravo i nije suva, pa ne bih nesto nepotrebno da rizikujem i da zurim.

 • Alexandar Cosmetics
  18.09.2021. 21:00

  Poštovana Ana,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  S obzirom da ste uspeli da postignete željenu nijansu i da je ta boja i dalje postojana, ukoliko ste zadovoljni izgledom svoje kose, savetujemo da ne žurite sa prelivom, sve dok ne primetite promenu boje. Preliv Vam može pomoći da osvežite boju i korigujete nijansu, između dva tretmana redovnog farbanja kose.
  Naš predlog je da u međuvremenu koristite tzv. ljubičaste šampone za plavuše, koji koriguju nijansu i neutrališu neželjene žute tonove. Samo vodite računa da ih ne koristite prečesto i ne „držite” predugo na kosi. Više o ovim proizvodima i pravilnom načinu njihove upotrebe čitajte u našem tekstu „Ljubičasti šampon – tajna zavodljivih plavuša”.

  Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Vjera
  19.08.2021. 13:09

  Poštovani,
  Imam smeđu kosu prošaranu sijedim vlasima, htjela sam da ujednačim boju da sijede ne budu baš izražene i ofarbala sa se Loreal farbom broj reference cool blonde 7.1 i napravila glupost. Dobila sam neke narandžasre tonove koje mrzim. Šta sada da uradim čime da ponovo ofarbam kosu ?Htjela sam da to budu pepeljaste nijanse. Kad mogu ponovo farbati kosu?Inače ne farbam kosu. Please,help..

 • Alexandar Cosmetics
  19.08.2021. 15:02

  Poštovana Vjera,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  Pojava narandžastih tonova je čest rezultat u ovakvim slučajevima, s obzirom da imate prirodno smeđu boju kose (verovatno sa dominantnim crvenim pigmentom) i da se ranije niste farbali, odnosno da nemate iskustva u tom poslu. Svetle i pepeljaste tonove je teško postići direktnim nanošenjem farbe na kosu. Obično je prethodno potrebno koristiti blanš, pa tek onda željenu boju. Takođe, farbanje sede kose zahteva posebne veštine kako bi se postigli željeni rezultati. Za prekrivanje sedih vlasi najčešće je potrebno kombinovati dve nijanse, a kao osnovni ton se koriste boje koje su označene celim brojevima, odnosno farbe koje iza tačke u nazivu imaju oznaku nula. Osnovna boja se dalje pomeša sa drugom koja ima željeni odsjaj, odnosno ton koji želite postići. Pepeljaste nijanse počinju jedinicom u delu broja iza tačke.
  S obzirom da ne volite narandžaste tonove, dobra vest je da ih možete ublažiti bez novog farbanja, i to pomoću tzv. ljubičastog šampona za kosu. Naša preporuka je KYO Anti-Yellow šampon protiv neželjenih žutih tonova na kosi. Više o ovim proizvodima i načinu njihove primene čitajte na blogu: „Ljubičasti šampon – tajna zavodljivih plavuša”. Takođe, koju god boju da ste dobili nakon farbanja, budite sigurni da će nakon nekoliko pranja kose nijansa biti blaža, jer je normalno da se boja ispira.
  Što se tiče pitanja o ponovnom farbanju to u velikoj meri zavisi od stanja i kvaliteta Vaše kose, kao i od samog načina na koji ste farbali kosu i jačine hidrogena koji ste koristili. Ukoliko sada prefarbate kosu tamnijom nijansom, boja će se vrlo brzo isprati i opet će se pojaviti neželjeni tonovi. S druge strane, za posvetljivanje će verovatno biti neophodno da koristite blanš, pa je bolje da taj posao prepustite profesionalnim frizerima. Ono što u Vašem slučaju može biti dobra opcija je da prvo koristiti skidač farbe sa kose i najpre uklonite neželjenu boju, pa tek onda ponovo ofarbate kosu u željenu nijansu. Naša preporuka je COLOURLESS Max Effect skidač farbe bez blanša koji efikasno uklanja crne, crvene, braon i tamnoplave tonove sa kose. Nakon njegove primene kosu možete odmah ofarbati u željenu nijansu. Više o ovim proizvodima čitajte na blogu: „Prelazak iz tamnijih nijansi kose u svetlije nikada nije bio brži i bezbolniji”.
  Takođe, možete pokušati da napravite preliv za mokru kosu (prema opisanom uputstvu u tekstu). Ukoliko želite pepeljaste tonove naša preporuka je da koristite Infinity 9/11 ili 10/11 nijansu.
  Ukoliko ipak želite neželjenu nijansu da prekrijete farbanjem, predlažemo da se detaljno posavetujete sa frizerom, koji će na osnovu Vaše trenutne boje znati šta je potrebno dalje da uradi kako biste dobili željenu nijansu.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Jasmina
  08.07.2021. 18:57

  Postovani, koristim Vase farbe limix i zadovoljna sam.Zadnji put sam stavila farbu 8.3 sa 9% hidrogena i mnogo sam zuta ispala. Volela bih da imam plavu prirodnu boju i sutra kuoocu Vas preliv u spreju.
  Procitala sam gore navedeno i ova tabela boja je mnogo bitna za nas potrosace ali trebaju i Vasi prodavcu vise da nas upute.
  Jer tonovi su najbitniji u farbi.
  Zelela bih da pravim sama da pravim preliv za mokru kosu volela bih da mi kazete koju farbu da kupim ?

  Pozdrav

 • Alexandar Cosmetics
  09.07.2021. 08:44

  Poštovana Jasmina,
  Hvala na javljanju i što koristite naše proizvode.
  Dominantna žuta boja je rezultat farbanja kose farbom sa zlatnim tonovima (broj 3 posle tačke). Preliv može samo da koriguje i ublaži neželjene žute nijanse (za šta je najbolje da koristite pepeljaste tonove), ali nije garancija da ćete dobiti željenu boju kose nakon upotrebe preliva.
  Da biste dobili „prirodno plavu” nijansu, predlažemo da sačekate da se trenutna boja koju imate malo ispere, pa da se ofarbate farbom koja sadrži pepeljaste tonove (broj 1 posle tačke). Naša preporuka je Freelimix 10.1 farba za kosu. Krajnji rezultat u velikoj meri zavisi od same podloge (trenutne boje, Vaše prirodne boje kose i pigmenata, kao i toga da li imate sede vlasi), ali i od kvaliteta kose. Ukoliko je Vaša prirodna boja izuzetno tamna sa dominantnim crvenim pigmentom, postoji verovatnoća da će pre farbanja biti potrebno prvo da posvetlite kosu. Zato Vam savetujemo da se detaljno konsultujete sa profesionalnim frizerom.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • slađana cucić
  05.07.2021. 14:36

  Poštovani, farbala sam se 10-ak godina vašom bojom Free limix 8.43 i bila prezadovoljna i prešla u narandžasti ton 9.43. Sada sam kupila 7.44 i mislim da mešam sa ovom 9.43. i 6% hidrogen, da mi ne bi bila tako „drečkava“ pri temenu. Da li sam pogrešila i u kojoj srazmeri da to uradim, ako ne grešim…
  poz

 • Alexandar Cosmetics
  05.07.2021. 15:29

  Poštovana Slađana,
  Hvala na javljanju i što koristite naše proizvode.
  U FreeLimix kolekciji boja za kosu (trenutno) ne postoji nijansa 8.43, ali pretpostavljamo da je u pitanju svetla bakarnoplava nijansa.
  S obzirom da ne želite da imate „drečave” tonove, kombinacija ove dve boje koje ste izabrali nije dobro rešenje. Obe nijanse su veoma intenzivne i nećete postići željeni rezultat, bez obzira na to u kojoj srazmeri ih pomešate.
  Nezahvalno je da Vam dajemo precizan odgovor, s obzirom da nemamo detaljne informacije o izgledu, boji i kvalitetu Vaše kose. Krajnji rezultat zavisi i od same podloge, kao i toga da li imate sede vlasi, pa Vam savetujemo da se detaljno konsultujete sa frizerom. Da biste ublažili intenzivne narandžaste tonove

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Branislava Radulovic
  03.06.2021. 17:42

  Postovani, koristila sam vase Farbe. Ali sam pustila moju sedu kosu 5,6 cm a ostatak sto mi je ofarban ssam izblajhala. Koji mogu sad preliv da stavim da bih ujednacila Sa mojom sedom kosom. Dali Neki pepeljasti preliv da ujednacim Sa mojom sedom kosom. Hvala unapred
  Spostovanjem
  Brana

 • Alexandar Cosmetics
  04.06.2021. 10:40

  Poštovana Branislava,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  S obzirom da imate sedi izrastak, pomoću preliva nećete moći da dobijete ujednačenu nijansu celom dužinom kose, jer preliv neće delovati na sede vlasi. Najpre je potrebno da ofarbate celu kosu u željenu nijansu. U zavisnosti od dobijenih rezultata, kako biste korigovali boju, tek nakon farbanja možete koristiti preliv. Ukoliko želite pepeljaste tonove, u zavisnosti od boje podloge, možete izabrati Infinity 9/11 ili 10/11 nijansu.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Mira
  26.05.2021. 20:40

  Postovani, dugo sam koristila Vasu farbu Genius 11.10 i imala predivnu boju kose. Na moju veliku zalost vise je nemate u ponudi. Pokusavam sa Infinity 10.11 dobiti istu boju ali nisam zadovoljna. Mozete li mi preporuciti nesto iz Vase ponude da je blizu Geniusu.
  Hvala, pozdrav.

 • Alexandar Cosmetics
  27.05.2021. 10:45

  Poštovana Miro,
  Hvala što koristite naše proizvode i interesujete se za njih.
  Teško je naći identičnu nijansu, a najsličnija boja onoj koju ste koristili je Infinity 11.01, jer je u pitanju ista familija boja (intenzivno svetle nijanse, čija oznaka počinje brojem 11). Da biste postigli što sličniju boju, možda će biti potrebno da kombinujete dve farbe. U tom slučaju predlažemo da kao osnovnu boju koristite Infinity 11.01, a kao dodatnu Infinity 12.11.
  Da biste što preciznije izabrali željenu nijansu, uvek možete posetiti naš prodajni objekat kako biste uporedili različite nijanse iz kataloga boja farbi za kosu.
  Kao što verovatno i sami znate, krajnji rezultat farbanja zavisi i od boje podloge odnosno same pripreme. Najbolji efekat i najsličnije nijanse onima iz kataloga postižu se na prethodno izbeljenoj kosi, o čemu je najbolje da se konsultujete sa frizerima.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Miljana Jovanovic
  22.05.2021. 10:16

  Postovani,veoma koristiđ Vase farbe i proizvode,tacnije sve sam ih isprobala. Naime,izvukla sam pramenove na svetlo smedju kosu(8 freelimix),ali su oni ispali zuti,uradila sam preliv sa 12.11 ali i dalje sam zuta. Molim Vas,da li možete da mi pomognete u odabiru preliva? Samo da uklonim zutilo,a da i dalje imam svoju 8 na glavi (i koji hidrogen da koristim za preliv) HVALA PUNO!

 • Alexandar Cosmetics
  24.05.2021. 08:55

  Poštovana Miljana,
  Hvala što koristite naše proizvode.
  Prelazak iz smeđe u plavu kosu, često rezultira žutim nijansama, naročito kod osoba koje imaju crveni pigment. Zato se preporučuje da ovu promenu obavljaju profesionalni frizeri. Da biste dobili željene rezultate najčešće je prvo potrebno koristiti blanš, kako bi se posvetlela kosa, pa tek potom sledi farbanje.
  S obzirom da ste Vi već obojili kosu, ono što dodatno možete da učinite je da napravite preliv od kombinacije Free Limix farbi za kosu 12.89 i 12.11, kako biste ublažili žute tonove, a potom za održavanje boje i dodatno neutralisanje neželjenih žutih i narandžastih nijansi obavezno koristite anti-yellow šampon za kosu. Ljubičasti pigment u ovim proizvodima uspešno neutrališe žute nijanse na farbanoj kosi, a više o ovim šamponima čitajte na našem blogu.
  Naravno, o promeni boje kose i odabiru odgovarajuće nijanse, najbolje je da se prvo detaljno konsultujete sa svojim frizerom.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Brana
  16.04.2021. 09:27

  Prirodnja boja kose mi je tamno smedja, izrastak je 2 cm, imam plave pramenove, zelim da budem malo tamnija, bež, da li da uradim preliv i koji je najbolji da ne budem bela? Imam narandzasti pigment

 • Alexandar Cosmetics
  16.04.2021. 10:16

  Poštovana Brano,
  Hvala na javljanju.
  S obzirom da imate prirodnu tamnosmeđu kosu, svetle pramenove i dominantan narandžasti pigment, najbolje je da se o ovoj promeni boje kose detaljnije konsultujete sa frizerom koji će moći uživo da vidi boju i stanje Vaše kose. Za ovakvu vrstu promene, preliv verovatno neće biti dovoljan, jer biste dobili neujednačenu boju kose. Potrebno je prvo da koristite blanš, pa tek onda da se ofarbate u željenu nijansu. Profesionalni frizeri u ovakvim slučajevima najčešće mešaju nekoliko boja farbi za kosu, kako bi postigli željeni efekat, pa Vam predlažemo da se posavetujete sa svojim frizerom.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Brana
  16.04.2021. 09:24

  Ima plave pramenove, skoro da sam ceo plava, izrastak mi je oko 2 cm, zelim da budem bež, ne jako plava, da li da uradim preliv i koji je najbolji? Pigment mi je narandzasti pa moram da pazim

 • Alexandar Cosmetics
  16.04.2021. 10:09

  Poštovana Brano,
  Hvala na interesovanju.
  S obzirom da imate plave pramenove i „izrastak” u prirodnoj boji kose, samim prelivom ne biste dobili ujednačenu nijansu i željeni efekat. Potrebno je najpre da posvetlite koren kose, pa tek onda da se ofarbate. S obzirom da je ovo zahtevan posao, ukoliko nemate dovoljno iskustva u korišćenju blanša, savetujemo Vam da se konsultujete sa frizerom kako ne biste oštetili kosu.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Goca
  09.04.2021. 06:12

  Sta koristiti za neutralizaciju zutih tonova na smedje farbanoj kosi?koristim 6.1 ali se ispere na zuto.

 • Alexandar Cosmetics
  09.04.2021. 13:54

  Poštovana Goco,
  Hvala na javljanju.
  Do opisanog problema u Vašem slučaju najverovatnije dolazi zbog toga što imate dominantan crveni pigment, jer farbe sa podtonom koji počinje brojem 1 tokom ispiranja boje mogu dati ovakav rezultat.
  Preporučujemo Vam da za sledeće farbanje pomešate pomenutu nijansu u određenoj srazmeri sa osnovnom bojom – farbom 7.0 (ukoliko želite svetliju nijansu) ili 6.0 (za tamniju nijansu). Za farbanje koristite hidrogen 6%.
  Takođe, savetujemo Vam da se detaljno konsultujete sa frizerom, koji će uživo videti Vašu kosu i moći da da najpouzdanije informacije.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558

 • Goca
  07.04.2021. 07:20

  Mozeze li mi reci koji preliv da stavim na smedje farbanu kosu koja ima zute odsjajegocs

 • Alexandar Cosmetics
  07.04.2021. 13:56

  Poštovana Goco,
  Hvala na javljanju i interesovanju.
  S obzirom da ne znamo tačnu boju vaše kose, kao ni koje proizvode ste prethodno koristili za farbanje, najbolje je da se detaljno konsultujete sa frizerom.
  U svakom slučaju, naš predlog je da koristite preliv za mokru kosu, prema uputstvu koje je opisano u tekstu. Za ublažavanje žutog odsjaja preporučujemo Infinity 9/21 farbu za kosu, o kojoj imamo samo pozitivne povratne informacije.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Marija
  05.04.2021. 10:26

  U koje farbe je preporucljivo staviti ljubicastu kesicu onog dodatka za uklanjanje zutih i crvenih tonova?

 • Alexandar Cosmetics
  05.04.2021. 14:23

  Poštovana Marija,
  Hvala na javljanju i interesovanju za naše proizvode.
  Dodatak farbama Ardell Color Solutions Red Gold Corrector Plus se može kombinovati sa svim farbama za kosu. Preporuka je da se meša sa bojama čokoladnih, bakarnih i plavih nijansi, kako bi neutralisao neželjene bakarne i zlatne tonove.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Marija
  05.04.2021. 10:09

  Postovani, mozete li mi dati savet s kojom vasom bojom bi mogla jos malo da posvetlim kosu? Smedja sam i imam pramenove, ali sam bila znatizeljna pa umesto preliva sam ofarbala celu duzinu sa 9/21? Ne znam da li opet sa tom ilo nekom drugom nijansom plave da predjem koren?

 • Alexandar Cosmetics
  05.04.2021. 12:19

  Poštovana Marija,
  Hvala na javljanju i što koristite i interesujete se za naše proizvode.
  S obzirom da ne znamo tačnu nijansu Vaše prirodne kose, kao ni nijansu koju ste trenutno dobili, ne možemo dati 100% precizan odgovor na Vaše pitanje. Zato predlažemo da se detaljno konsultujete sa frizerom koji dobro poznaje Vašu kosu, kako biste bili sigurni da ćete dobiti željeni rezultat.
  U svakom slučaju, možete pokušati da ponovo koristite istu nijansu, ali imajte u vidu da verovatno nećete dobiti ujednačenu boju kose. Ukoliko ste pre izvlačenja pramenova koristili blanš, na tim mestima ćete dobiti svetliji ton u odnosu na koren koji prethodno nije farban. Zbog toga Vam predlažemo da samo koren kose ofarbate željenom bojom, a da na ostatak kose stavite preliv a ne farbu, kako biste ujednačili boju.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Duska
  19.03.2021. 00:08

  Postovani,
  trebao bi mi savet od vas.Imam plavu kosu (i sede) i dugo godina se sama farbam sa Wella-Koleston 9/00 kosa je prilicno svetla i brzo se ispere.
  Imam 57 godina i smatram da bih sad trebala neki tamniji ton odnosno zelela bih zlatan ili karamel ton, samo nesigurna sam koji broj farbe od Wella-Koleston bi to tacno bio. Zivim u Nemackoj i poznajem samo farbe koje mogu ovde da se nabave..

  Unapred hvala za vasu pomoc Duska

 • Alexandar Cosmetics
  19.03.2021. 13:34

  Poštovana Duška,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  Pomenute farbe za kosu nemamo u našoj ponudi, tako da Vam o njima ne možemo dati dodatne informacije.
  Opšte pravilo je da nijanse sa zlatnim tonovima u drugom delu cifre (iza tačke ili crte) počinju brojem 3, kao što je objašnjeno u tabelarnom prikazu u ovom tekstu. Kako biste postigli tamniju plavu boju, a ujedno i prekrili sede vlasi, naša preporuka je da za farbanje pomešate dve nijanse.
  Ukoliko ste zainteresovani za neke od naših proizvoda, možete ih poručiti online. Rok isporuke za zemlje Evropske unije je 10-20 radnih dana. Naša preporuka su KYO farbe za kosu, jer ne sadrže amonijak i besprekorno prekrivaju sede vlasi. Predlažemo da, kao osnovnu boju koristite KYO 8.0 u manjem procentu i pomešajte je sa KYO 10.3 farbom za kosu, kako biste postigli zlatni odsjaj. U tom slučaju ne bi trebalo da koristite hidrogen veći od 9%.
  Za koje god farbe da se odlučite, najbolje je da prvo testirate boju na jednom pramenu kose, da biste što lakše odredili nijansu koju želite da postignete.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Marija
  15.03.2021. 18:14

  Postovani vidim da ste napisali da je najbolje ljubicastu nijansu koristiti za prelivanje plavih pramenova, zanima me da li farba 9/21 ima taj ljubicasti ton u sebi jer bi htela da napravim preliv koji nije pepeljast za plavi balajaz da bi ga osvezila? Inace sve pohvale za savetw kako lepo objasnjavate.

 • Alexandar Cosmetics
  16.03.2021. 09:20

  Poštovana Marija,
  Hvala na komentaru i interesovanju za naše proizvode.
  Ljubičasti pigmenti imaju sposobnost da neutrališu i ublaže intenzivne žute i narandžaste tonove, pa se zbog toga preporučuju za korišćenje u prelivima za plavu kosu. Trebalo bi pažljivo koristiti ove nijanse za preliv, jer ako se upotrebljavaju u velikoj količini mogu dovesti do sivih ili ljubičastih tonova na kosi.
  Što se tiče Infinity farbe za kosu, nijansa 9/21 ima ljubičasti ton sa pepeljastim podtonom, a od korisnika imamo samo pozitivne povratne informacije o ovoj farbi.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Stevanovic Natasa
  12.03.2021. 10:05

  Želimo da probamo pramenove kod kuće, prirodna kosa je tamno braon, s tim što podton vuče na crvenkasto/bakarno, pa me zanima kako da napravimo preliv posle farbanja? Koje farbe da koristimo, hvala unapred na odgovoru.

 • Alexandar Cosmetics
  12.03.2021. 11:52

  Poštovana Nataša,
  Hvala na javljanju.
  Pretpostavljamo da želite da dobijete svetlije (plave) pramenove. S obzirom da imate tamnobraon kosu sa crvenim pigmentom, kako biste postigli željenu nijansu, verovatno će biti neophodno da prvo koristite blanš. Tek potom sledi farbanje i eventualno korišćenje preliva za kosu. Ukoliko nemate dovoljno iskustva u farbanju kose, ovaj posao može biti komplikovan, pa Vam savetujemo da se ipak konsultujete sa frizerom.
  Što se tiče samog pravljenja i korišćenja preliva, pridržavajte se opisanog uputstva u ovom tekstu. Odabir nijanse farbe za kosu zavisi od rezultata koji dobijete nakon „izvlačenja pramenova” i efekta koji želite da postignete. Naš predlog (ako želite svetloplavu nijansu): Infinity farba za kosu sa ekstraktima arganovog i lanenog semena, nijansa 9/21.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Milos
  07.03.2021. 14:42

  Muškarac sam i imam neku braon kosu i želim da se farbam da budem beo kao da je kosa osedela i tome slično mnoge drugarice su me farbale ali ne ispadne to kako treba. Neke pričaju samo dva puta blanš pa posle se opere kosa sa ljubicastim samponom tu metodu nisam probao nego sam isao blanš pa posle blanša farba koja je bela i nije imalo efekta.
  Koji su vasi saveti za dobijanje bele kose?

 • Alexandar Cosmetics
  08.03.2021. 11:50

  Poštovani Miloše,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  Prelazak iz tamne nijanse u izuzetno svetlu je najzahtevniji, naročito ukoliko imate prirodno crveni pigment kose. U tom slučaju je obavezno korišćenje blanša, pre farbanja kose.
  Krajnji rezultat zavisi od više faktora, tako da ista boja za kosu može dati potpuno različite efekte kod dve osobe, pa Vam preporučujemo da se detaljno konsultujete sa iskusnim frizerom. Za postizanje željene boje frizeri najčešće mešaju dve ili više boja, u zavisnosti od toga kakva je Vaša prirodna nijansa i koju boju želite da dobijete.
  Naš predlog je da, nakon blanša koristite KYO farbu za kosu 11.1 u kombinaciji sa neutralnim korektorom boje. Nekoliko dana posle farbanja (nakon što se boja malo ispere), možda će biti potrebno da koristite i preliv za kosu, prema opisanom uputstvu u ovom tekstu.
  Što se tiče ljubičastih šampona, oni se koriste za neutralisanje neželjenih žutih i narandžastih tonova na prethodno ofarbanoj plavoj kosi. Da bi ljubičasti pigment delovao mora se „vezati” za boju, pa je nakon primene blanša neophodno ofarbati kosu. Ovi šamponi se takođe koriste i za održavanje boje između dva tretmana farbanja kose. Više o njima pročitajte u tekstu: „Ljubičasti šampon – tajna zavodljivih plavuša”.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Sladjana
  06.03.2021. 09:57

  Ofarbala sam kosu u plavo, prvo sam blansirala pa onda farbala bojom nijanse za intenzivno pepeljasto svetlo plava (boja mi je ispala bela) a htela bi da budem sivkasta-pepeljasta. Pa me interesuje da li bi to mogla postici i sa kojom nijansom infinity boje u prelivu?
  Hvala

 • Alexandar Cosmetics
  08.03.2021. 10:48

  Poštovana Slađana,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  S obzirom da ste dobili belu podlogu, trebalo bi da sada možete lako postići željeni efekat odgovarajućim prelivom. U zavisnosti od toga koji intenzitet sive boje biste voleli da dobijete, za preliv možete koristiti Infinity farbu za kosu 9/11, ili Infinity sivi korektor za farbu.
  Takođe, možete probati i Crazy Color polutrajnu pastelnu boju u spreju, Graphite nijanse. Ove boje ne sadrže amonijak i hidrogen i ispiraju se sa kose nakon tri pranja.
  Ukoliko želite da izbegnete farbanje, predlažemo Vam da isprobate Osmo Colour Revive Steel Grey balzam za kosu u boji. Ovaj proizvod možete koristiti i nakon farbanja kose, kako biste pojačali i zadržali željeni intenzitet boje između dva farbanja.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Zina
  25.02.2021. 23:58

  Ja koristim ljubicaste sampone ali od toga mi je kosa uvek siva..Posivi na svetlijim nijansama a ona mesta gde je sveze zuta (nastala nakon blansiranja) ta mesta i dalje ostaju zuta te mi je kosa na nekim mestima zuta na nekim siva. Da li znate o cemu je rec? I sta bih mogla uraditi da bi posvetlila te tonove a ne da dobijem sivu nijansu.Hvala 🙂

 • Alexandar Cosmetics
  26.02.2021. 11:33

  Poštovana Zina,
  Hvala na javljanju.
  Ukoliko nakon primena blanša niste koristili farbu za kosu, teško da će ljubičasti šampon delovati na te pramenove. Za početak, neophodno je da „sveže žute” pramenove, koje ste dobili nakon upotrebe blanša, ofarbate odgovarajućom nijansom. Ljubičasti šamponi su kreirani tako da se njihov pigment vezuje za boju i deluju na farbanoj plavoj kosi, tako što neutrališu i ublažavaju žuti odsjaj.
  Pojava sivkastih tonova nakon primene anti-yellow šampona je česta reakcija, posebno ukoliko se oni upotrebljavaju prečesto i predugo „drže” na kosi. Zato bi trebalo da ih pažljivo koristite i strogo se pridržavate propisanog uputstva. Takođe, pokušajte da šampon nanesete samo na žute pramenove, ne na celu kosu. Više o ovim proizvodima i pravilnom načinu njihove primene čitajte u postu „Ljubičasti šampon – tajna zavodljivih plavuša”.
  Kako biste dobili ujednačenu nijansu i dodatno posvetleli kosu, najbolje je da se detaljno posavetujete sa frizerom i da koristite odgovarajući preliv za kosu.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Ivana
  22.02.2021. 21:56

  Postovanje.Ako moze mala pomoc.Imam izrazito dugu crnu kosu..Farbam se vec dugih 10god u crno..sada sam odlucila da promenim boju u neku lepu boju cokolade.Imam crveni pigment kose..pa mi treba savet sta bi bilo pametno koristiti a da ne stetim kosu..I koji mi skidac preporucujete.

 • Alexandar Cosmetics
  23.02.2021. 08:52

  Poštovana Ivana,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  Kao što znate, prelazak iz tamne boje kose u svetliju nijansu je izuzetno zahtevan posao. S obzirom da imate crveni pigment, da ne biste dobili neželjene crvene i narandžaste tonove, o ovakvoj vrsti promene je najbolje da se detaljno konsultujete sa frizerom. Da bi dobili željenu nijansu, profesionalni frizeri obično kombinuju više različitih nijansi farbi, na osnovu izgleda i boje kose koju trenutno ima klijent.
  Za uklanjanje crne boje sa kose možete koristiti Colourless Max Effects skidač farbe bez blanša, koji uspešno uklanja tamne nijanse polutrajne i trajne farbe sa kose. Nakon njegove upotrebe možete odmah ofarbati kosu u željenu nijansu. Krajnji rezultat, odnosno boja koju ćete dobiti zavisi od mnogo faktora, a pigment i kvalitet Vaše kose su najznačajniji. To znači da ista boja farbe za kosu može izgledati potpuno različito kod dve osobe.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Maja Jovanovic
  16.01.2021. 14:21

  Imam tamno plavu farbanu kosu, da li za preliv mogu koristiti pepeljastu farbu, u izrastku imam narandzaste tonove pa bih zelela da ih uklonim

 • Alexandar Cosmetics
  16.01.2021. 14:37

  Poštovana Majo,
  Hvala na komentaru.
  Pojava narandžastih tonova je veoma česta reakcija nakon farbanja kose, posebno kod osoba koje imaju crveni pigment. Neželjeni tonovi se mogu ublažiti ili u potpunosti prekriti prelivom za kosu, koji je napravljen od farbe pepeljaste nijanse. Krajnji rezultat zavisi od Vaše kose, pa je najbolje da se konsultujete sa frizerom oko preciznog izbora nijanse.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Lela
  15.01.2021. 23:07

  Zdravo.zanima me koja je najbolja farba za pravljenje preliva protiv narandzaste boje i kolko posto hidrogena??

 • Alexandar Cosmetics
  16.01.2021. 08:34

  Draga Lelo,
  Hvala na javljanju.
  S obzirom da ne znamo kakva je Vaša kosa, na koji način je farbana, koja je njena prirodna boja i kakav ima pigment, kao ni druge važne informacije, ne možemo sa velikom preciznošću dati odgovor na Vaše pitanje. Naš predlog je da koristite Macadamia farbe za kosu intenzivno svetlih nijansi. Ove boje su veoma postojane, farba je obogaćena uljima makadamije i argana, tako da ujedno ima i negujuće dejstvo na kosu, a o plavim nijansama imamo izuzetno pozitivne povratne informacije korisnika. Hidrogen bi trebalo da birate u zavisnosti od trenutnog izgleda i kvaliteta Vaše kose. Za preliv se ne koristi hidrogen koji je jači od 6%.
  Svakako, savetujemo Vam da se konsultujete sa frizerom koji dobro poznaje Vašu kosu i koji Vam na osnovu toga može dati preciznije informacije.
  Takođe, savetujemo da za ublažavanje neželjenih žutih i narandžastih tonova koristite anti-yellow („ljubičaste“) šampone. Možete ih koristiti i nakon primene preliva, kako biste održavali boju do sledećeg farbanja. Naš predlog je Infinity Anti-Yellow šampon, koji efikasno ublažava i neutrališe neželjene žute i narandžaste tonove sa farbane, plave kose. Ne isušuje kosu i prijatno miriše. Dostupan je i u pakovonju od 10 ml, pa možete lako proveriti kako ovaj proizvod deluje na Vašu kosu.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Gordana
  17.12.2020. 15:58

  Poštovani,

  Zahvaljujem na brzom i iscrpnom odgovoru i visokoj profesionalnosti u onome što radite. To je zaista prava retkost. Prilikom idućeg farbanja slediću uputstva koje ste mi dali.

  S poštovanjem,

 • Alexandar Cosmetics
  17.12.2020. 16:00

  Draga Gordana,
  Hvala Vam na poverenju. Drago nam je što smo Vam pomogli oko izbora.
  Tu smo za sva dodatna pitanja i savete.

  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Gordana
  16.12.2020. 17:42

  Postovani,
  Imam sedu kosu koju farbam u boju sa minimalno amonijaka i 6% hidrigena zbog veoma osetljivog skalpa i ekcema. Nijansa je 8.04 ( prirodno srednje bakarno plava ).
  Koren mi je malkice svetliji od ostatka. Šta mi preporucujete za lakše postizanje zeljenog? Pramenove ( kakve ) ili neku drugu lakše odrzivu a ipak toplu nijansu. Godinama sam se farbala u nijanse 10…..a poslednjih 6 godina.

 • Alexandar Cosmetics
  17.12.2020. 11:06

  Poštovana Gordana,
  Hvala na javljanju.
  Pretpostavljamo da želite da postignete ujednačenu boju toplih tonova na celoj dužini kose. Ukoliko tražite najjednostavnije rešenje za lako održavanje boje, pramenovi nisu dobra opcija, jer će Vam trebati pomoć frizera ili nekoga ko je dovoljno vešt u tom poslu. Zato predlažemo da ofarbate celu kosu.
  S obzirom na to da imate veoma osetljivu kožu glave, poželjno je da koristite farbe koje uopšte ne sadrže amonijak. Naš predlog su KYO farbe za kosu, koje su namenjene osobama sa osetljivim skalpom, ne izazivaju svrab i crvenilo, a besprekorno prekrivaju sede i boje su veoma postojane. Ne sadrže amonijak i p-fenilendiamin (pdd), a obogaćene su keratinom i morskim kolagenom koji hidriraju i jačaju kosu.
  Ukoliko imate dosta sedih vlasi, naša preporuka je da uradite predpigmentaciju, odnosno da koren kose prvo obojite samo farbom (bez mešanja sa hidrogenom). Na taj način ćete bolje pokriti sede vlasi, a boja koju nakon toga nanesete biće intenzivnija. Vreme trajanja predpigmentacije bi trebalo da bude 5-10 min. Nakon toga, na kosu nanesite smesu farbe i hidrogena (u razmeri koja je naznačena u uputstvu), bez prethodnog ispiranja kose.
  Kako bi se postigao što lepši i prirodniji ton, uvek je bolje da se pomešaju bar dve nijanse, od kojih bi jedna trebalo da bude osnovna boja. Naša preporuka za osnovnu nijansu je KYO farba za kosu 8.04 i savetujemo da je koristite sa KYO hidrogenom 6%.

  Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Jelena
  30.11.2020. 23:02

  Zdravo,frbana kosa je u pitanju htela bih da nestanu zuto-narandjaste tonovi.Koji je sampon bolji za to posto sam videla da ima vise vrsta?Hvala

 • Alexandar Cosmetics
  01.12.2020. 08:19

  Draga Jelena,
  Hvala što se interesujete za naše proizvode.
  Naša topla preporuka je Infinity Anti-Yellow šampon, koji efikasno ublažava i neutrališe neželjene žute tonove, ne isušuje kosu i prijatno miriše.
  Kako da pravilno koristite anti-yellow šampon, pročitajte u našem blogu „Ljubičasti šampon – tajna zavodljivih plavuša“.

  Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Suzana Solomun
  21.07.2020. 23:56

  Da li moze prirodna kosa koja nikada nije farbana, niti radjeni pramenovi, da se uradi neki preliv? Kosa je tamno smedja, ako moze, koja nijansa preliva je najbolja, sa kojim nijansama farbe da se radi?

 • Alexandar Cosmetics
  22.07.2020. 09:41

  Draga Suzana,
  Hvala na javljanju.
  Prelivi su pre svega namenjeni za toniranje boje na farbanoj kosi. Na izuzetno tamnoj kosi, koja prethodno nije farbana neće dati značajne rezultate, osim dodatnog odsjaja koji je primetan na sunčevoj svetlosti. Ukoliko želite da promenite boju Vaše kose neophodno je da koristite farbu ili kanu za kosu. Naš predlog je da se prvo konsultujete sa iskusnim frizerom koji će Vam dati smernice i pomoći oko izbora nijanse koja najviše odgovara Vašim željama, ali i Vašoj fizionomiji.

  Za dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Anica
  16.06.2020. 23:24

  Postovani, radila sa balayage na farbanoj skoro pa crnoj kosi, pramenovi su mi ispali naravno smedji. Frizerka mi je za preliv koristila vasu farbu u cokolada boji,zbog korena. Moje pitanje vama je, da li sad za koji dan mogu sama da uradim preliv sa plavom nekom bojom? Sta mi preporucujete? Da li ce upotrebom anti yellow sampona da se ublazi zutilo sa pramenova. Hvala .

 • Alexandar Cosmetics
  17.06.2020. 11:18

  Poštovana Anice,
  Hvala na ukazanom poverenju.
  Svetloplave pramenove je teško dobiti nakon jednog tretmana, na prethodno farbanoj kosi u izrazito tamnu boju. Verovatno je to dodatni razlog zbog kojeg je Vaša frizerka koristila „čokoladni“ preliv.
  Teško je dati precizan odgovor na Vaše pitanje, s obzirom da ne znamo da li je Vaša frizerka koristila blanš, kao ni druge detalje o kvalitetu i izgledu Vaše kose. Opšte preporuka je da se preliv za kosu koristi dve nedelje nakon tretmana farbanja, kako bi se korigovala i osvežila boja. Naša savet je da najpre sačekate da se boja malo ispere, kako biste videli rezultate i mogli da izaberete najbolju nijansu farbe za preliv.
  Anti-yellow šamponi su kreirani tako da ublaže i neutrališu neželjene žute tonove na kosi. Rezultati su vidljivi isključivo na kosi koja je farbana u plave nijanse.

  Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Jelena
  31.05.2020. 12:20

  Poštovani,
  Juče sam izvalčila pramenove kod frizerke i super su ispali, s tim što plavi pramenovi su zapravo svetlo nebo plavi. Zanima me kad ce to nebo plavo da se ispere jer mi se ne svidja i deluje mi veštački. Hvala unapred 🙂

 • Alexandar Cosmetics
  01.06.2020. 08:16

  Poštovana Jelena,
  Hvala na javljanju.
  Dužina trajanja boje na kosi zavisi od više faktora, a pre svega od vrste farbe koja je korišćena i tehnike farbanja kose. Polutrajne farbe i prelivi za kosu se brže ispiraju, nakon nekoliko pranja.
  S obzirom da ne znamo koje proizvode je koristila Vaša frizerka, najbolje je da se o tome detaljno konsultujete sa njom.

  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Aleksandra
  21.05.2020. 05:05

  Poštovani, izvlacila sam pramenove blansem, ali u predelu korena kose su nijansa je žuta! Da li bih mogla da je neutrališem ili prosvetlim vašim free limix anti yellow šampionom?

 • Alexandar Cosmetics
  21.05.2020. 08:52

  Poštovana Aleksandra,
  Hvala na interesovanju za naše proizvode.
  Anti-yellow šamponi daju rezultate samo na ofarbanoj kosi. Ukoliko ste nakon izvlačenja pramenova blanšom koristili farbu za kosu ili preliv, FREE LIMIX Anti-Yellow Silverising šampon za kosu će pomoću i eliminisanju neželjenih žutih tonova.

  Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Maja
  05.04.2020. 22:17

  Pozdrav.Zanima me imam tamno smeđu kosu i pokusavam da je pofarbam u sivo.Ako mi mozete dati savjet ovak znaci…ja svoju kosu pofarbam sa bijelim blajhom i 12% hidrogenom i to drzim do nekih pola sata malo vise,nakon toga je isperem prosusim i porfam sa Palette ultra pepeljastom plovom bojom A10 koristim sampone za sivilo ali me zanima preljev sta ste napisali ide farba hidrogen 6% voda i sampon dali je to najobicniji sampon ili moze ljubicasti za sivilo??Hvala na razumjevanju i pomoci.

 • Alexandar Cosmetics
  06.04.2020. 19:02

  Poštovana Majo,
  Hvala na javljanju.
  Prelivi se koriste kako bi osvežili boju i sjaj farbane kose, odnosno da bi korigovali boju između dva tretmana farbanja. Ukoliko već imate plavu kosu, ali želite da eliminišete žute tonove, možete koristiti anti-yellow šampone prilikom uobičajenog pranja kose. Što se tiče Vašeg konkretnog pitanja o pravljenju preliva, predlažemo da za ovu namenu koristite bilo koji klasični šampon za kosu. Dodajte šampon u maloj količini u smesu farbe i hidrogena (po potrebi dodajte i malo vode), kako bi se svi sastojci ujednačeno sjedinili.

  Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Dijana Pavlovic
  04.04.2020. 20:19

  Pozdrav. Imam pramenove (plave) i sada bih uradila preliv da ih osvezim. Izrastak mi je oko 2cm. Malo sam skepticna moze li moja prirodna boja da posvetli ako na mokru kosu stavim preliv?
  Da li slobodno mogu utrljati preliv na citavu kosu ili ipak moram paziti da preliv ne dodje u dodir sa mojom prirodnom bojom? Plasim se da cu biti „sarena“
  Hvala. Dijana

 • Alexandar Cosmetics
  06.04.2020. 18:30

  Poštovana Dijana,
  Hvala na javljanju.
  Preliv za kosu se koristi kako bi se osvežila boja kose između dva tretmana farbanja. Tako dobijena boja se obično ispira nakon dve-tri nedelje. Preliv možete ravnomerno naneti na celu kosu, da biste osvežili boju pramenova i vratili im sjaj. Na ovaj način ćete ujedno dobiti i prirodniji prelaz između nijansi Vaše prirodne boje kose i pramenova. Krajnji rezultat zavisi od nijanse farbe koju koristite, ali i od toga kakva je boja Vaše kose. Ukoliko imate taman izrastak, prelivom nećete napraviti značajnu razliku u boji.

  Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Kornelia Gavric
  28.02.2020. 08:05

  Dobar dan.
  Da li se nakon preliva kosa redovno pere samponom i stavlja balzam?
  Kada sepreliv stavlja na mokru kosu, da li treba oprati kosu samponom pre stavljanja preliva ili posle, ili oba puta?
  Hvala

 • Alexandar Cosmetics
  28.02.2020. 11:21

  Draga Kornelia,
  Hvala Vam na pitanju.
  Pre nanošenja preliva operite kosu šamponom na uobičajen način i dobro isperite. Potom nanesite preliv i nakon njegovog ispiranja nanesite samo balzam i još jednom isperite kosu. Za svako sledeće, redovno pranje kose koristite šampon i balzam, kako biste vašoj kosi pružili adekvatnu negu i omogućili lakše raščešljavanje. Povremeno uradite i tretman dubinske hidratacije i dodatno nahranite kosu odgovarajućom maskom.

  Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Anastasija
  10.02.2020. 12:40

  Dobar dan, ispali su mi zuti pramenovi na mojoj smedjj kosi pa me interesuje da li se onaj korektor ardel moze stavitiu preliv da bih ubila zutilo? Hvala

 • Alexandar Cosmetics
  10.02.2020. 14:31

  Draga Anastasija,
  Hvala na javljanju.
  Ardell Corrector se može dodati i u preliv za kosu, kako biste dobili što bolje rezultate. U tom slučaju je poželjno da preliv držite malo duže na kosi. Korektor koristite prema uputstvu: nakon što pomešate farbu za kosu sa hidrogenom, dodajte 10 kapi aditiva na 30 ml boje.
  Preporučujemo Vam da nakon farbanja koristite anti-yellow šampon za kosu, da biste održavali boju i eliminisali pojavu neželjenih žutih tonova.

  Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Julijana Pozega
  29.01.2020. 16:03

  Pramenovi su mi zuti na prirdno smedjoj kosi.Kako da uklonim zutilo i dobijem sive pramenove

 • Alexandar Cosmetics
  30.01.2020. 12:13

  Draga Julijana,
  Hvala Vam na javljanju.
  Boja pramenova nakon farbanja kose zavisi od mnogo faktora. Prirodna boja pigmenta Vaše kose i način na koji se farbate su veoma važni, pa bi pre svake promene boje kose trebalo najpre da se konsultujete sa Vašim frizerom.
  Za neutralizaciju neželjenih žutih tonova najbolje bi bilo da napravite preliv za mokru kosu, prema opisanom uputstvu u ovom postu. Naš predlog je da koristite Infinity farbu za kosu intenzivno pepeljaste nijanse (10/11) ili KYO farbu za kosu bez amonijaka (12.89) sa 6% hidrogenom. Nakon toga, kako biste održavali boju, potrebno je da redovno upotrebljavate šampon i balzam sa anti-yellow efektom.

  Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com