Kako napraviti preliv za kosu protiv žutila

Većina plavuša se susrela sa problemom neželjenih žutih tonova na kosi. Jedno od rešenja jeste preliv za kosu protiv žutila. Saznajte kako da ga sami napravite.  

preliv za kosu protiv žutila
Foto: Freepik

 

Zašto se javljaju neželjeni žuti tonovi

Bez obzira da li sami farbate kosu u plavo, ili taj posao prepuštate profesionalcima, na kosi se mogu pojaviti neželjeni žuti tonovi. Obično se to dešava odmah nakon farbanja ili nakon nekoliko pranja. 

Kako biste izbegli ovu pojavu i dobijanje tamnije nijanse od željene, pre promene boje obratite pažnju na vašu prirodnu kosu. Koje je ona boje, kakav ima pigment i odsjaj? Da se ne biste neprijatno iznenadili rezultatima nakon farbanja, važno je da budete svesni karakteristika svoje kose. 

Koliko će kosa biti plava nakon farbanja zavisi od mnogih faktora. Prvi i veoma značajan jeste pigment vaše kose. Ukoliko ne možete precizno da ga odredite, konsultujte se sa svojim frizerom. U zavisnosti od pigmenta, za neke kose će biti potreban i blanš, jer sama farba nije dovoljna da “izvuče boju”. Za dobijanje prelepe plave kose, najproblematičniji je crveni pigment. Upravo takav najčešće imaju ljudi sa našeg podneblja.  

protiv zutila
Foto: Freepik

 

Drugi bitan faktor jeste boja kose. Vaša prirodna boja postupak farbanja može mnogo da olakša ili oteža. Što je kosa svetlija, dobićete svetliju i lepšu nijansu plave, dok je postupak farbanja u plavo znatno teži kod prirodno crne kose. Prirodnim plavušama je dovoljna samo kvalitetna farba sa platinastom nijansom kako bi dobile željeni ton. Za posvetljivanje tamne kose neophodno je najpre koristiti blanš. Međutim, kod prirodno tamne kose, a naročito one sa crvenim pigmentom, postoji mogućnost dobijanja neželjenih žutih tonova. Zato tu na scenu stupa preliv za kosu protiv žutila.

Treća, takođe veoma bitna karakteristika, jeste stanje i kvalitet kose. Farbanje zdrave kose daje najbolje rezultate, a da bi vaša kosa bila zdrava, potrebna joj je redovna i pravilna nega

 

Postoji li način da se spreči pojava neželjenih tonova 

Ukoliko se farbate kod kuće, birajte kvalitetnije farbe, koje imaju bolju moć pokrivanja. Ako bojenje kose prepuštate frizerima, proverite koje farbe oni koriste. Ukoliko niste sigurni u njihov izbor, a niste dovoljno vešti da se sami ofarbate, proverite da li je u tom salonu dozvoljeno da donesete svoju farbu. 

preliv za plavu kosu
Foto: Freepik

 

Kod odabira farbe za kosu, važno je da vodite računa o nekoliko stvari. Svaka boja ima svoju nijansu i ton. Nijansa određuje boju, odnosno, koliko će ona biti tamna ili svetla, dok ton definiše kakav će odsjaj imati kosa. Prilikom kupovine farbe posebno obratite pažnju na ton, jer on je od krucijalnog značaja kada se farbate u plavo. Pročitajte tekst “Kako odabrati pravu farbu za kosu” i pri kupovini manje pažnje posvetite samom dizajnu pakovanja, a više sastavu i brojevima koji definišu boju. 

Prvi broj koji se nalazi na pakovanju (ispred tačke ili crte) označava nijansu, dok drugi broj (iza tačke, odnosno crte) označava ton. Šta konkretno koji broj predstavlja pogledajte u tabeli.  

 

boje za farbe

 

Ponekad odabir prave farbe za kosu nije dovoljan. Zato postoje aditivi koji se koriste kao korektori i toneri za neutralisanje neželjenog odsjaja. Oni mogu i da poboljšaju intenzitet i sjaj boje, te da obezbede bolje pokrivanje sedih. Ovi preparati se dodaju direktno u boju, kako bi se izbegla pojava neželjenih tonova prilikom farbanja. Mogu se mešati sa svim bojama za kosu. Za primenu ovih proizvoda nije potrebno dodatno umeće i znanje. Dovoljno je da sadržaj kesice pomešate sa farbom (i hidrogenom).  

 

Šta je preliv za kosu

Čak i ako izaberete dobru farbu, ukoliko imate izuzetno jak crveni ili narandžasti pigment, može se desiti da umesto bisernoplave, dobijete žutu kosu. Preliv za kosu je prva pomoć u otklanjanju neželjenih tonova nakon farbanja. On ne može da posvetli nijansu kose, već samo da promeni i koriguje ton boje, neutrališući žute i narandžaste tonove na kosi. Može da koriguje manje nepravilnosti u boji, te da osveži i obnovi boju kose između dva farbanja. 

plava kosa bez zutila
Foto: Pexels

 

Brinete i crnokose preliv često koriste za obnavljanje boje na celoj dužini. Na taj način se osvežava boja, a kosa izgleda prirodnije i ostaje sjajna do sledećeg redovnog farbanja. Takođe, preliv može da se koristi i za farbanje izrastka, ukoliko ne menjate nijansu za više od jednog tona i nemate sede vlasi. Ukoliko koristite šampone za farbanu kosu, rezultati farbanja pomoću preliva mogu da traju i do četiri nedelje.   

Na izblajhanoj plavoj kosi, preliv se može koristiti za dobijanje pepeljaste, pink ili ljubičaste kose. Preliv za kosu protiv žutila je namenjen za neutralisanje neželjenih žutih tonova. Za tu namenu se koriste pepeljaste, biserne i ljubičaste nijanse preliva. 

Na tržištu su prelivi dostupni kao gotov proizvod, na bazi amonijaka, ali vrlo jednostavno možete da ih napravite sami kod kuće i prilagodite željenom tonu. 

 

Kako napraviti preliv za kosu od farbe

Iako postoje kao zasebni proizvodi, prelivi zbog svog sastava nisu pogodni za čestu upotrebu. Zato predlažemo da ih sami napravite uz pomoć farbe. Postoji nekoliko načina. Predstavljamo dva najbrža i najjednostavnija za pravljenje i primenu. 

 

Preliv za mokru kosu

Za ovaj preliv vam je potrebno:

 • Farba za kosu;
 • Hidrogen 6%;
 • Šampon;
 • Voda u maloj količini (oko 10 ml).

Pomešajte jednake količine prva tri sastojka i dodajte malo vode, da smesa ne bi bila pregusta. Ovaj preliv se nanosi i utrljava na mokru kosu, koju ste prethodno oprali šamponom, kako bi se otvorila kutikula dlake. Potrebno je ostaviti ga da deluje neko vreme (5-30 minuta, u zavisnosti od boje kose i rezultata koji želite da postignete). 

preliv za kosu
Foto: Freepik

 

Preliv za mokru ili suvu kosu

Ovaj preliv se pravi na sličan način kao i prethodni, s tim što se može koristiti i na suvoj kosi. Potrebno je pomešati jednake količine:

 • Farbe za kosu i
 • Hidrogena 3%. 

Ovaj preliv za kosu se ne razređuje vodom niti šamponom. Nanosi se na celu dužinu kose ili samo na izrastak i ostavi da deluje. Optimalno vreme je 15-20 minuta, a po potrebi je dozvoljeno ostaviti da deluje duže ili kraće od toga. Npr. za pokrivanje izrastka prirodnim plavušama je često dovoljno 5-10 minuta, dok brinete i crnokose mogu da “drže” preliv i do 30 minuta. 

 

Preliv za kosu protiv žutila 

Sivi preliv za kosu može da neutrališe i koriguje ton bez daljeg posvetljivanja. Osim što uklanja žute tonove, poboljšava sjaj i izgled kose. 

Preliv za kosu protiv žutila se pravi na isti način kao i bilo koji drugi. Važno je da vodite računa o nijansi i tonu farbe koju koristite. Da bi rezultati bili uspešni potrebno je osnovno znanje o zakonima boja i tome kako se one međusobno neutrališu. Najbolja neutralizacija tonova se postiže korišćenjem suprotne boje. Prisetite se spektra boja u obliku kruga: nasuprot žutoj nalazi se ljubičasta. Dakle, za suprotan efekat od žutog, koristite ljubičasti preliv za kosu

ljubicasti preliv za kosu
Foto: Freepik

 

Ukoliko želite da neutrališete narandžasto-riđe i crvenkaste tonove, birajte zelenkasti ili plavičasti preliv. Za uklanjanje žutila birajte farbe sa ljubičastim, pepeljastim i bisernim odsjajem, jer će one vašoj kosi dati hladan ton.   

 

Proizvodi za neutralisanje žutih tonova

Preliv za kosu protiv žutila je samo jedan metod za uklanjanje neželjenih tonova na plavoj kosi. Danas postoje i drugi, jednostavniji načini. Ukoliko već niste koristili prelive sam postupak pripreme i način primene, te vreme koje je potrebno da bi se dobili rezultati – može da deluje odbojno. 

bez zutila
Foto: Freepik

 

Najjednostavnija opcija je da koristite gotove anti-yellow proizvode za negu kose. Šamponi, maske, balzami i drugi preparati koji neutrališu neželjene tonove nakon farbanja, postaju sve popularniji. Lako se koriste, a daju efektne rezultate. Nemojte da vas iznenadi njihova boja, jer upravo u tome i jeste trik. Ljubičasti pigment u ovim proizvodima neutrališe žute nijanse na plavoj, sedoj i kosi sa pramenovima. 

 

Naša preporuka je da isprobate celu OSMO Silverising kolekciju… 

šampon za kosu protiv žutila balzam za kosu protiv žutila
Anti-Yellow šampon Balzam protiv žutih tonova
maska za kosu protiv žutila sprej za kosu protiv žutila
Violet maska za kosu Sprej za zaštitu i eliminaciju žutih tonova

 

… i da podelite sa nama vaša iskustva. 

 

Da li koristite proizvode za neutralizaciju neželjenih tonova ili sami pravite preliv za kosu?

 • Ostavite komentar
 • |
 • 30 komentar(a)

Komentari

 • Ivana
  22.02.2021. 21:56

  Postovanje.Ako moze mala pomoc.Imam izrazito dugu crnu kosu..Farbam se vec dugih 10god u crno..sada sam odlucila da promenim boju u neku lepu boju cokolade.Imam crveni pigment kose..pa mi treba savet sta bi bilo pametno koristiti a da ne stetim kosu..I koji mi skidac preporucujete.

 • Alexandar Cosmetics
  23.02.2021. 08:52

  Poštovana Ivana,
  Hvala na javljanju i poverenju.
  Kao što znate, prelazak iz tamne boje kose u svetliju nijansu je izuzetno zahtevan posao. S obzirom da imate crveni pigment, da ne biste dobili neželjene crvene i narandžaste tonove, o ovakvoj vrsti promene je najbolje da se detaljno konsultujete sa frizerom. Da bi dobili željenu nijansu, profesionalni frizeri obično kombinuju više različitih nijansi farbi, na osnovu izgleda i boje kose koju trenutno ima klijent.
  Za uklanjanje crne boje sa kose možete koristiti Colourless Max Effects skidač farbe bez blanša, koji uspešno uklanja tamne nijanse polutrajne i trajne farbe sa kose. Nakon njegove upotrebe možete odmah ofarbati kosu u željenu nijansu. Krajnji rezultat, odnosno boja koju ćete dobiti zavisi od mnogo faktora, a pigment i kvalitet Vaše kose su najznačajniji. To znači da ista boja farbe za kosu može izgledati potpuno različito kod dve osobe.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Maja Jovanovic
  16.01.2021. 14:21

  Imam tamno plavu farbanu kosu, da li za preliv mogu koristiti pepeljastu farbu, u izrastku imam narandzaste tonove pa bih zelela da ih uklonim

 • Alexandar Cosmetics
  16.01.2021. 14:37

  Poštovana Majo,
  Hvala na komentaru.
  Pojava narandžastih tonova je veoma česta reakcija nakon farbanja kose, posebno kod osoba koje imaju crveni pigment. Neželjeni tonovi se mogu ublažiti ili u potpunosti prekriti prelivom za kosu, koji je napravljen od farbe pepeljaste nijanse. Krajnji rezultat zavisi od Vaše kose, pa je najbolje da se konsultujete sa frizerom oko preciznog izbora nijanse.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Lela
  15.01.2021. 23:07

  Zdravo.zanima me koja je najbolja farba za pravljenje preliva protiv narandzaste boje i kolko posto hidrogena??

 • Alexandar Cosmetics
  16.01.2021. 08:34

  Draga Lelo,
  Hvala na javljanju.
  S obzirom da ne znamo kakva je Vaša kosa, na koji način je farbana, koja je njena prirodna boja i kakav ima pigment, kao ni druge važne informacije, ne možemo sa velikom preciznošću dati odgovor na Vaše pitanje. Naš predlog je da koristite Macadamia farbe za kosu intenzivno svetlih nijansi. Ove boje su veoma postojane, farba je obogaćena uljima makadamije i argana, tako da ujedno ima i negujuće dejstvo na kosu, a o plavim nijansama imamo izuzetno pozitivne povratne informacije korisnika. Hidrogen bi trebalo da birate u zavisnosti od trenutnog izgleda i kvaliteta Vaše kose. Za preliv se ne koristi hidrogen koji je jači od 6%.
  Svakako, savetujemo Vam da se konsultujete sa frizerom koji dobro poznaje Vašu kosu i koji Vam na osnovu toga može dati preciznije informacije.
  Takođe, savetujemo da za ublažavanje neželjenih žutih i narandžastih tonova koristite anti-yellow („ljubičaste”) šampone. Možete ih koristiti i nakon primene preliva, kako biste održavali boju do sledećeg farbanja. Naš predlog je Infinity Anti-Yellow šampon, koji efikasno ublažava i neutrališe neželjene žute i narandžaste tonove sa farbane, plave kose. Ne isušuje kosu i prijatno miriše. Dostupan je i u pakovonju od 10 ml, pa možete lako proveriti kako ovaj proizvod deluje na Vašu kosu.

  Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Gordana Ćoragić
  17.12.2020. 15:58

  Poštovani,

  Zahvaljujem na brzom i iscrpnom odgovoru i visokoj profesionalnosti u onome što radite. To je zaista prava retkost. Prilikom idućeg farbanja slediću uputstva koje ste mi dali.

  S poštovanjem,

 • Alexandar Cosmetics
  17.12.2020. 16:00

  Draga Gordana,
  Hvala Vam na poverenju. Drago nam je što smo Vam pomogli oko izbora.
  Tu smo za sva dodatna pitanja i savete.

  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Gordana
  16.12.2020. 17:42

  Postovani,
  Imam sedu kosu koju farbam u boju sa minimalno amonijaka i 6% hidrigena zbog veoma osetljivog skalpa i ekcema. Nijansa je 8.04 ( prirodno srednje bakarno plava ).
  Koren mi je malkice svetliji od ostatka. Šta mi preporucujete za lakše postizanje zeljenog? Pramenove ( kakve ) ili neku drugu lakše odrzivu a ipak toplu nijansu. Godinama sam se farbala u nijanse 10…..a poslednjih 6 godina.

 • Alexandar Cosmetics
  17.12.2020. 11:06

  Poštovana Gordana,
  Hvala na javljanju.
  Pretpostavljamo da želite da postignete ujednačenu boju toplih tonova na celoj dužini kose. Ukoliko tražite najjednostavnije rešenje za lako održavanje boje, pramenovi nisu dobra opcija, jer će Vam trebati pomoć frizera ili nekoga ko je dovoljno vešt u tom poslu. Zato predlažemo da ofarbate celu kosu.
  S obzirom na to da imate veoma osetljivu kožu glave, poželjno je da koristite farbe koje uopšte ne sadrže amonijak. Naš predlog su KYO farbe za kosu, koje su namenjene osobama sa osetljivim skalpom, ne izazivaju svrab i crvenilo, a besprekorno prekrivaju sede i boje su veoma postojane. Ne sadrže amonijak i p-fenilendiamin (pdd), a obogaćene su keratinom i morskim kolagenom koji hidriraju i jačaju kosu.
  Ukoliko imate dosta sedih vlasi, naša preporuka je da uradite predpigmentaciju, odnosno da koren kose prvo obojite samo farbom (bez mešanja sa hidrogenom). Na taj način ćete bolje pokriti sede vlasi, a boja koju nakon toga nanesete biće intenzivnija. Vreme trajanja predpigmentacije bi trebalo da bude 5-10 min. Nakon toga, na kosu nanesite smesu farbe i hidrogena (u razmeri koja je naznačena u uputstvu), bez prethodnog ispiranja kose.
  Kako bi se postigao što lepši i prirodniji ton, uvek je bolje da se pomešaju bar dve nijanse, od kojih bi jedna trebalo da bude osnovna boja. Naša preporuka za osnovnu nijansu je KYO farba za kosu 8.04 i savetujemo da je koristite sa KYO hidrogenom 6%.

  Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | http://www.alexandar-cosmetics.com

 • Jelena
  30.11.2020. 23:02

  Zdravo,frbana kosa je u pitanju htela bih da nestanu zuto-narandjaste tonovi.Koji je sampon bolji za to posto sam videla da ima vise vrsta?Hvala

 • Alexandar Cosmetics
  01.12.2020. 08:19

  Draga Jelena,
  Hvala što se interesujete za naše proizvode.
  Naša topla preporuka je Infinity Anti-Yellow šampon, koji efikasno ublažava i neutrališe neželjene žute tonove, ne isušuje kosu i prijatno miriše.
  Kako da pravilno koristite anti-yellow šampon, pročitajte u našem blogu „Ljubičasti šampon – tajna zavodljivih plavuša”.

  Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Suzana Solomun
  21.07.2020. 23:56

  Da li moze prirodna kosa koja nikada nije farbana, niti radjeni pramenovi, da se uradi neki preliv? Kosa je tamno smedja, ako moze, koja nijansa preliva je najbolja, sa kojim nijansama farbe da se radi?

 • Alexandar Cosmetics
  22.07.2020. 09:41

  Draga Suzana,
  Hvala na javljanju.
  Prelivi su pre svega namenjeni za toniranje boje na farbanoj kosi. Na izuzetno tamnoj kosi, koja prethodno nije farbana neće dati značajne rezultate, osim dodatnog odsjaja koji je primetan na sunčevoj svetlosti. Ukoliko želite da promenite boju Vaše kose neophodno je da koristite farbu ili kanu za kosu. Naš predlog je da se prvo konsultujete sa iskusnim frizerom koji će Vam dati smernice i pomoći oko izbora nijanse koja najviše odgovara Vašim željama, ali i Vašoj fizionomiji.

  Za dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Anica
  16.06.2020. 23:24

  Postovani, radila sa balayage na farbanoj skoro pa crnoj kosi, pramenovi su mi ispali naravno smedji. Frizerka mi je za preliv koristila vasu farbu u cokolada boji,zbog korena. Moje pitanje vama je, da li sad za koji dan mogu sama da uradim preliv sa plavom nekom bojom? Sta mi preporucujete? Da li ce upotrebom anti yellow sampona da se ublazi zutilo sa pramenova. Hvala .

 • Alexandar Cosmetics
  17.06.2020. 11:18

  Poštovana Anice,
  Hvala na ukazanom poverenju.
  Svetloplave pramenove je teško dobiti nakon jednog tretmana, na prethodno farbanoj kosi u izrazito tamnu boju. Verovatno je to dodatni razlog zbog kojeg je Vaša frizerka koristila „čokoladni” preliv.
  Teško je dati precizan odgovor na Vaše pitanje, s obzirom da ne znamo da li je Vaša frizerka koristila blanš, kao ni druge detalje o kvalitetu i izgledu Vaše kose. Opšte preporuka je da se preliv za kosu koristi dve nedelje nakon tretmana farbanja, kako bi se korigovala i osvežila boja. Naša savet je da najpre sačekate da se boja malo ispere, kako biste videli rezultate i mogli da izaberete najbolju nijansu farbe za preliv.
  Anti-yellow šamponi su kreirani tako da ublaže i neutrališu neželjene žute tonove na kosi. Rezultati su vidljivi isključivo na kosi koja je farbana u plave nijanse.

  Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Jelena
  31.05.2020. 12:20

  Poštovani,
  Juče sam izvalčila pramenove kod frizerke i super su ispali, s tim što plavi pramenovi su zapravo svetlo nebo plavi. Zanima me kad ce to nebo plavo da se ispere jer mi se ne svidja i deluje mi veštački. Hvala unapred 🙂

 • Alexandar Cosmetics
  01.06.2020. 08:16

  Poštovana Jelena,
  Hvala na javljanju.
  Dužina trajanja boje na kosi zavisi od više faktora, a pre svega od vrste farbe koja je korišćena i tehnike farbanja kose. Polutrajne farbe i prelivi za kosu se brže ispiraju, nakon nekoliko pranja.
  S obzirom da ne znamo koje proizvode je koristila Vaša frizerka, najbolje je da se o tome detaljno konsultujete sa njom.

  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Aleksandra
  21.05.2020. 05:05

  Poštovani, izvlacila sam pramenove blansem, ali u predelu korena kose su nijansa je žuta! Da li bih mogla da je neutrališem ili prosvetlim vašim free limix anti yellow šampionom?

 • Alexandar Cosmetics
  21.05.2020. 08:52

  Poštovana Aleksandra,
  Hvala na interesovanju za naše proizvode.
  Anti-yellow šamponi daju rezultate samo na ofarbanoj kosi. Ukoliko ste nakon izvlačenja pramenova blanšom koristili farbu za kosu ili preliv, FREE LIMIX Anti-Yellow Silverising šampon za kosu će pomoću i eliminisanju neželjenih žutih tonova.

  Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Maja
  05.04.2020. 22:17

  Pozdrav.Zanima me imam tamno smeđu kosu i pokusavam da je pofarbam u sivo.Ako mi mozete dati savjet ovak znaci…ja svoju kosu pofarbam sa bijelim blajhom i 12% hidrogenom i to drzim do nekih pola sata malo vise,nakon toga je isperem prosusim i porfam sa Palette ultra pepeljastom plovom bojom A10 koristim sampone za sivilo ali me zanima preljev sta ste napisali ide farba hidrogen 6% voda i sampon dali je to najobicniji sampon ili moze ljubicasti za sivilo??Hvala na razumjevanju i pomoci.

 • Alexandar Cosmetics
  06.04.2020. 19:02

  Poštovana Majo,
  Hvala na javljanju.
  Prelivi se koriste kako bi osvežili boju i sjaj farbane kose, odnosno da bi korigovali boju između dva tretmana farbanja. Ukoliko već imate plavu kosu, ali želite da eliminišete žute tonove, možete koristiti anti-yellow šampone prilikom uobičajenog pranja kose. Što se tiče Vašeg konkretnog pitanja o pravljenju preliva, predlažemo da za ovu namenu koristite bilo koji klasični šampon za kosu. Dodajte šampon u maloj količini u smesu farbe i hidrogena (po potrebi dodajte i malo vode), kako bi se svi sastojci ujednačeno sjedinili.

  Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Dijana Pavlovic
  04.04.2020. 20:19

  Pozdrav. Imam pramenove (plave) i sada bih uradila preliv da ih osvezim. Izrastak mi je oko 2cm. Malo sam skepticna moze li moja prirodna boja da posvetli ako na mokru kosu stavim preliv?
  Da li slobodno mogu utrljati preliv na citavu kosu ili ipak moram paziti da preliv ne dodje u dodir sa mojom prirodnom bojom? Plasim se da cu biti “sarena”
  Hvala. Dijana

 • Alexandar Cosmetics
  06.04.2020. 18:30

  Poštovana Dijana,
  Hvala na javljanju.
  Preliv za kosu se koristi kako bi se osvežila boja kose između dva tretmana farbanja. Tako dobijena boja se obično ispira nakon dve-tri nedelje. Preliv možete ravnomerno naneti na celu kosu, da biste osvežili boju pramenova i vratili im sjaj. Na ovaj način ćete ujedno dobiti i prirodniji prelaz između nijansi Vaše prirodne boje kose i pramenova. Krajnji rezultat zavisi od nijanse farbe koju koristite, ali i od toga kakva je boja Vaše kose. Ukoliko imate taman izrastak, prelivom nećete napraviti značajnu razliku u boji.

  Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Kornelia Gavric
  28.02.2020. 08:05

  Dobar dan.
  Da li se nakon preliva kosa redovno pere samponom i stavlja balzam?
  Kada sepreliv stavlja na mokru kosu, da li treba oprati kosu samponom pre stavljanja preliva ili posle, ili oba puta?
  Hvala

 • Alexandar Cosmetics
  28.02.2020. 11:21

  Draga Kornelia,
  Hvala Vam na pitanju.
  Pre nanošenja preliva operite kosu šamponom na uobičajen način i dobro isperite. Potom nanesite preliv i nakon njegovog ispiranja nanesite samo balzam i još jednom isperite kosu. Za svako sledeće, redovno pranje kose koristite šampon i balzam, kako biste vašoj kosi pružili adekvatnu negu i omogućili lakše raščešljavanje. Povremeno uradite i tretman dubinske hidratacije i dodatno nahranite kosu odgovarajućom maskom.

  Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Anastasija
  10.02.2020. 12:40

  Dobar dan, ispali su mi zuti pramenovi na mojoj smedjj kosi pa me interesuje da li se onaj korektor ardel moze stavitiu preliv da bih ubila zutilo? Hvala

 • Alexandar Cosmetics
  10.02.2020. 14:31

  Draga Anastasija,
  Hvala na javljanju.
  Ardell Corrector se može dodati i u preliv za kosu, kako biste dobili što bolje rezultate. U tom slučaju je poželjno da preliv držite malo duže na kosi. Korektor koristite prema uputstvu: nakon što pomešate farbu za kosu sa hidrogenom, dodajte 10 kapi aditiva na 30 ml boje.
  Preporučujemo Vam da nakon farbanja koristite anti-yellow šampon za kosu, da biste održavali boju i eliminisali pojavu neželjenih žutih tonova.

  Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com

 • Julijana Pozega
  29.01.2020. 16:03

  Pramenovi su mi zuti na prirdno smedjoj kosi.Kako da uklonim zutilo i dobijem sive pramenove

 • Alexandar Cosmetics
  30.01.2020. 12:13

  Draga Julijana,
  Hvala Vam na javljanju.
  Boja pramenova nakon farbanja kose zavisi od mnogo faktora. Prirodna boja pigmenta Vaše kose i način na koji se farbate su veoma važni, pa bi pre svake promene boje kose trebalo najpre da se konsultujete sa Vašim frizerom.
  Za neutralizaciju neželjenih žutih tonova najbolje bi bilo da napravite preliv za mokru kosu, prema opisanom uputstvu u ovom postu. Naš predlog je da koristite Infinity farbu za kosu intenzivno pepeljaste nijanse (10/11) ili KYO farbu za kosu bez amonijaka (12.89) sa 6% hidrogenom. Nakon toga, kako biste održavali boju, potrebno je da redovno upotrebljavate šampon i balzam sa anti-yellow efektom.

  Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.
  Srdačan pozdrav,
  ———————
  ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
  info@alexandar-cosmetics.com | https://www.alexandar-cosmetics.com