AKCIJA Dan zaljubljenih u Alexandar Cosmetics-u ❤

Da li ste spremili poklone za Dan zaljubljenih? Kako bismo vam olakšali kupovinu darova za sve koje volite (pa i za sebe), pripremili smo odličnu akciju. Ovo je idealna prilika da kupite poklone za svog dragog, ili da obradujete voljenu damu omiljenim kozmetičkim i makeup proizvodima.

Akcija povodom Dana zaljubljenih donosi 20 odsto popusta na ceo asortiman i važi 14. februara u našim prodajnim i distributivnim centrima, kao i u Alexandar Cosmetics online shop-u. Popust se ne dodaje na već snižene proizvode i ne odnosi se na poklon kartice. Proizvodi brendova Lemi i Pietranera će biti sniženi za 10 procenata.

Dan zaljubljenih
Foto: Pexels

 

Gde možete kupiti proizvode na popustu

1. Online shop

Dan zaljubljenih i ove godine će biti propraćen akcijom na našem sajtu 14. februara. Poručivanjem bilo kojih proizvoda putem naše online prodavnice ostvarićete popust od najmanje 20 odsto. Plaćanje je moguće pouzećem, putem online platnih kartica ili preko ebanking-a (uplatnice). Dostava na teritoriji Srbije je besplatna za sve porudžbine čija je vrednost veća od 8.000 dinara.

 

2. Prodajni objekti

Akcijska ponuda će važiti u sredu, 14. februara, u našim prodajnim objektima u Novom Sadu:

  • Maloprodaja: u ulici Miše Dimitrijevića 1;
  • Veleprodaja: na adresi Cara Dušana 69.

 

3. Distributeri

Akcija povodom Dana zaljubljenih organizuje se i u Alexandar Cosmetics distributivnim centrima širom Srbije i regiona. Za informacije o akciji i radnom vremenu prodajnih objekata u vama najbližem gradu, kontaktirajte distributera.

 

Pokloni za nju i njega

Pored božićnih i novogodišnjih praznika, Dan zaljubljenih je jedan od najčešćih povoda za kupovinu poklona. Iako 14. februara najviše mlađi, zaljubljeni parovi razmenjuju poklone, sve češće ovog dana i drugarice jedna drugoj pripremaju mala iznenađenja. Zašto i vi ne biste iskoristili Dan zaljubljenih i popuste kao povod da obradujete sve koje volite? Evo nekoliko naših predloga za poklone.

 

Pokloni za devojku za Dan zaljubljenih

Postoji nekoliko jednostavnih smernica, kada je reč o odabiru poklona za devojku, bez obzira na povod darivanja. Potrebno je da znate:

  • šta je to što ona voli,
  • da li ima nešto što bi želela da dobije i
  • šta je ono što joj je zaista potrebno.

Sigurni smo da će se svaka devojka i žena obradovati makeup proizvodima. Ipak, prilikom kupovine šminke i kozmetike, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko detalja. Bez obzira na to koliko dobro poznajete svoju dragu, izbegavajte kupovinu pudera, ukoliko ne znate koji tačno ona koristi. Dovoljno je da pogrešite ton za jednu nijansu i da ona ne bude zadovoljna poklonom. Takođe, vodite računa i prilikom odabira nijanse ruža za usne i birajte boje za koje ste sigurni da ih voli.

Poklon za devojku - Dan zaljubljenih
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Za devojku sa kojom ste nedavno započeli ljubavnu priču, savetujemo da izaberete poklon sa kojim nema greške. Palete senki za oči su uvek dobar odabir, naročito ako su u pitanju atraktivne boje, jer devojke ih prosto obožavaju. Uz ovakav poklon možete napisati i kreativnu čestitku i poruku kojom ćete joj dodatno pokazati koliko vam znači.

Ako tražite savršen poklon za nju, pokažite joj da ste se ovoga puta malo više potrudili prilikom odabira. Odličan poklon za devojku ili suprugu je kozmetički kofer, u kojem će moći da drži svu svoju šminku i kozmetiku, kao i lakove za nokte i pribor koji koristi za negu i ulepšavanje. Verujte, svakoj ženi je potreban dodatni prostor za čuvanje šminke i omiljenog pribora. Ovaj poklon će toliko voleti da će ga rado nositi svuda sa sobom na putovanja. Ukoliko želite dodatno da je iznenadite i obradujete, u kofer ubacite još nekoliko sitnica: ruževe, olovke za usne i oči, sheet maske za lice, turpije za nokte i sl.

 

Idealan parfem za nju

Takođe, parfemi su uvek odličan poklon za ženu, bez obzira na njene godine. Prilikom odabira dobro bi bilo da znate koje mirisne note voli dama kojoj kupujete ovakav poklon. Ukoliko u to niste sigurni, prepustite se svojim instinktima i zapitajte se koje ključne karakteristike opisuju vašu voljenu. Da li je ona nežna i romantična, ili je, pre svega, avanturističkog duha? Možda je ipak dominantna i odvažna ličnost? U skladu sa odgovorom birajte i mirisne note: npr. cvetne za nežne devojke, egzotične (začinske) za avanturiste, drvenaste mirisne note za dominantne dame…

Dan zaljubljenih - akcija
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Pokloni za momka za Dan zaljubljenih

Kada je u pitanju izbor poklona za voljenog muškarca, posao može biti malo teži. Važno je da znate da i momci vole dobre kozmetičke proizvode, a često im je teško da ih sami pronađu. Dan zaljubljenih je idealna prilika da svom dragom „pomognete” u pronalaženju odgovarajuće kozmetike za muškarce. U nastavku pogledajte nekoliko naših ideja.

Ukoliko on ne može da zamisli izlazak iz kuće bez sveže obrijanog lica, kolonjska voda za negu kože nakon brijanja je odličan poklon. U tom slučaju možete biti sigurni da će vaš poklon koristiti svakog dana. Razmislite o tome kakve mirisne note voli i da li ima posebne zahteve kada su u pitanju ovi proizvodi. Clubman Blue Spice kolonjska voda će sigurno oduševiti svakog muškarca, jer je obogaćena mešavinom bobica, crnog bibera, cimeta, lovorovog lista, kima, crvene ruže i tamjana. Ova egzotična i zavodljiva kombinacija mirisa dugo ostaje na koži i pruža svežinu tokom celog dana.

Ako vaš voljeni ima dugu i gustu bradu, sigurno se više puta susreo sa zahtevnim izazovima njene nege i raščešljavanja. Dan zaljubljenih je idealna prilika da pokažite koliko volite njegov imidž. Poklonite mu 3ME Gentlemen’s Barber Club drvenu četku za bradu koja je napravljena od kombinacije prirodnih dlaka i kvalitetnih sintetičkih vlakana. Čekinje lako prodiru kroz gustu bradu celom dužinom i efikasno raspetljavaju zamršenu bradu, uklanjajući nečistoće.

Dan zaljubljenih - pokloni za muškarca
Foto: Alexandar Cosmetics

 

I dalje ne znate kako da obradujete voljenu osobu ovog 14. februara? Više saveta i predloga pročitajte u našem tekstu „Poklon za Dan zaljubljenih koji bi svako poželeo”.

 

Zanimljivosti vezane za Dan zaljubljenih

Iako je Dan zaljubljenih izvorno posvećen Svetom Valentinu, koga slave protestantska i katolička crkva, u poslednje vreme ovaj praznik je postao popularan širom sveta. Mnoge kulture ga obeležavaju na svoj način, a cveće i čokolade su jedan od najčešćih simbola. U skladu s različitim običajima iskazivanja ljubavi i pažnje, ovaj praznik se različito proslavlja u različitim krajevima sveta.

Pored Dana zaljubljenih, u Srbiji i drugim pravoslavnim zemljama, 14. februara se slavi i Sveti Trifun, zaštitnik vinograda. Postoje brojni običaji vezani za ovaj dan. Najpoznatiji podrazumeva odlazak u vinograd radi orezivanja i zalivanja loze vinom, kako bi godina bila rodna. Poslednjih godina mnogi parovi spajaju najlepše običaje vezane za pravoslavni i katolički praznik, pa tako slave ljubav uz vino i razmenu romantičnih poklona.

Na Filipinima se tradicionalno na trgovima okupljaju hiljade parova koji se venčavaju 14. februara ili obnavljaju svoje ljubavne zavete tog dana. Slične proslave postoje i u mnogim gradovima širom sveta, kada se parovi takmiče za obaranje Ginisovog rekorda u dužini trajanja poljupca.

U Japanu 14. februara samo muškarci dobijaju poklone, i to čokoladne. Žene u Japanu svake godine na Dan zaljubljenih poklanjaju lepo upakovane čokolade, bombonjere i druge slatkiše svojim momcima i muževima, ali i prijateljima, kolegama i muškim članovima porodice. Muškarci im na sličan način uzvraćaju tačno mesec dana kasnije, poklanjajući im slatkiše od bele čokolade. Ova tradicija u Zemlji izlazećeg sunca nastala je sredinom prošlog veka. Zahvaljujući reklamnoj kampanji fabrike slatkiša, Japanci su prihvatili ovaj hrišćanski praznik i darivanje poklona. I ne samo to, kompanija je odličnim marketinškim potezima uspela da nametne svoje proizvode kao najbolji poklon za Dan zaljubljenih.

Pokloni za 14. februar
Foto: Freepik

 

Kako se slavi Dan zaljubljenih u evropskim zemljama

U Finskoj se na ovaj dan slavi prijateljstvo. Pišu se čestitke, poklanjaju čokolade i daruju članovi porodice i bliski prijatelji.

Od poslednje decenije prošlog veka, Dan zaljubljenih se proslavlja i u Danskoj, na tipičan skandinavski način. Umesto crvenih ruža, Danci poklanjaju tzv. „snežnu pahulju” – presovani beli cvet.

Ako mislite da je Pariz jedno od najromantičnijih mesta za proslavu Dana zaljubljenih, možda ste u zabludi. Za sve parove koji planiraju romantično putovanje za praznik ljubavi imamo bolji predlog. Ovo mesto se takođe nalazi u Francuskoj. Udaljeno je od Pariza oko 260 kilometara. U pitanju je malo selo u pokrajini Indre, koje nosi simboličan naziv Sveti Valentin. Svake godine tamo se organizuje trodevni festival ljubavi, a selo bude okićeno cvećem i ispunjeno turistima. Mnogi parovi sade drveće u parku, u nadi da će cvetati i rasti zajedno sa njihovom ljubavlju. Zaljubljeni ostavljaju i svoje ljubavne zavete na granama drveća. Posebnu atrakciju predstavlja slanje ljubavnih pisama iz pošte Svetog Valentina.

U pojedinim delovima Engleske zadržao se stari običaj da žene uoči Dana zaljubljenih na jastuk stavljaju pet lovorovih listova, prethodno potopljenih u ružinu vodicu. Veruje se da će im se tako u snovima javiti budući muž.

U Italiji se za Dan zaljubljenih pripremaju romantične večeri, čita poezija i daruju neizostavni pokloni. Kod Julijinog spomenika u Veroni ispisuje se na hiljade ljubavnih poruka. Oni koji još nisu našli svoju ljubav, pišu pisma Juliji, kako bi im pomogla da pronađu svoju srodnu dušu.

Dan zaljubljenih - Alexandar Cosmetics popusti
Foto: Freepik

 

Na koji način vi obeležavate 14. februar? Pišite nam odgovore u komentaru.
Mi ove godine slavimo uz popuste koje poklanjamo vama. Zato, pripremite na vreme spisak svih koje volite i koje biste želeli da obradujete poklonima. Napravite listu želja i iskoristite popuste na najbolji način.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 1 komentar(a)

Komentari

  • Danka Radmilac
    11.02.2021. 20:28

    aaa