Vitamin C – tema broj jedan u kozmetici

Kada kažemo vitamin C obično prvo pomislimo na jačanje imuniteta, zdravu hranu i citrusno voće. Međutim, ovaj moćan, prirodni sastojak je jednako važan i za zdravlje naše kože. Zbog toga je, u određenoj koncentraciji, prisutan u mnogim kozmetičkim proizvodima.

Vitamin C u serumima za lice
Foto: Revuele

 

Glavni razlozi za veliku popularnost vitamina C u kozmetici su efikasni rezultati, koji su uočljivi nakon nekoliko dana primene. Vitamin C uspešno rešava probleme sa aknama, ublažava pojavu bora i hiperpigmentacije, pospešuje hidrataciju kože i vraća licu prirodnu blistavost.

Svako ko vodi računa o izgledu i zdravlju svoje kože, sigurno se već susreo sa kozmetikom koja je obogaćena vitaminom C. Velike svetske kompanije u kozmetičkoj industriji se utrkuju koja će napraviti bolji proizvod, sa pravilno izbalansiranim odnosom aktivnih sastojaka i dovoljnom koncentracijom vitamina C. Zato je danas ponuda ovih proizvoda za negu lica ogromna. Iako je skoro svaka od tih krema i ampula učinkovita, trebalo bi biti oprezan prilikom kupovine.

Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu i nikad pre niste koristili ovakve proizvode obratite pažnju na koncentraciju vitamina C u sastavu. Kako biste izbegli neželjene reakcije, kozmetičari preporučuju da prvo koristite proizvode sa manjim procentom vitamina C. Na taj način će vaša koža postepeno steći toleranciju na ove kozmetičke proizvode.

 

Zašto koristiti vitamin C

Ovo su osnovni razlozi zbog kojih bi trebalo da uvrstite vitamin C u redovnu rutinu nege:

  • Ima antioksidativno dejstvo;
  • Smanjuje upalne procese;
  • Vraća sjaj i svežinu licu;
  • Ujednačava ten i ublažava fleke na koži;
  • Usporava starenje i ublažava bore.

Revuele Vitanorm kolekcija proizvoda za negu lica obogaćena je vitaminom C i pogodna za sve tipove kože. Preporučujemo da ovu kolekciju uvrstite u svakodnevnu rutinu nege, kako biste svojoj koži vratili vitalnost i sjaj. Proizvodi su obogaćeni i hijalurunskom kiselinom, koja pospešuje hidrataciju i usporava starenje.

Kako biste imali ujednačen ten, profesionalni šminkeri preporučuju upotrebu prajmera, odnosno baze. Revuele baza za šminku obogaćena je vitaminom C, šea puterom, trokserutinom i hijaluronskom kiselinom. Može se koristiti svakodnevno kao krema za lice, ili kao podloga za šminkanje pre nanošenja pudera. Efikasno umanjuje vidljivost crvenila i bora, hidrira kožu i kreira zaštitni film na površini, koji sprečava isparavanje vode iz ćelija.

Vitamin C - kozmetika Revuele
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Dermatolozi obično ne preporučuju korišćenje krema sa vitaminom C neposredno pred izlaganje kože suncu. Postoji opasnost da se na koži pojave neželjene flekice, zbog određenih reakcija usled dejstva sunčevih zraka. Opšta preporuka je da se ovakvi proizvodi intenzivno koriste u zimskim danima kada naša koža nije direktno izložena jakim sunčevim zracima. U toplim, letnjim mesecima najbolje je da koristite noćne kreme sa vitaminom C.

Noćna krema sa vitaminom C bi trebalo da se nađe u kozmetičkoj kolekciji svakoga ko želi da uspori proces starenja i odloži pojavu prvih bora. Ona daje uspešne rezultate u borbi protiv crvenila i neželjene pigmentacije na koži. Obogaćena je antioksidansima i hijaluronskom kiselinom, čime se obezbeđuje odgovarajuća zaštita i hidratacija kože tokom sna. Redovnom upotrebom, koža lica postaje blistavija, zategnutija i elastičnija.

Vitamin C za negu kože lica
Foto: Freepik

 

Vitamin C je veoma specifičan sastojak i zahteva posebno skladištenje i čuvanje proizvoda. Kozmetiku sa vitaminom C čuvajte u dobro zatvorenim bočicama i kutijicama, na suvom i tamnom mestu. I redovno je koristite, kako biste na vreme, pre isteka roka, potrošili celo pakovanje.

Kakva su vaša iskustva sa kozmetikom sa vitaminom C? Koje kreme i maske su vaši favoriti?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)