Ulje konoplje pomera granice u kozmetičkoj industriji

Ulje konoplje postaje sve češći sastojak koji se nalazi u proizvodima za negu i ulepšavanje lica i tela.

Veoma je cenjeno u oblasti kozmetičke industrije, koja se razvija i raste iz dana u dan. Stručnjaci koji rade u ovoj oblasti stalno traže nova rešenja, kako bi krajnji korisnici dobili što brže i efikasnije rezultate. Konopljino ulje se koristi za proizvodnju preparata za negu kože i kose, a sve češće se pojavljuje i kao jedan od važnih sastojaka u mnogim makeup proizvodima.

Ulje konoplje je napravilo boom u kozmetičkoj industriji i postalo pravo blago u oblasti nege. Veoma je dragoceno za našu kožu i kosu, jer ih regeneriše i vraća im prirodni sjaj. Zbog toga kozmetika od konoplje postaje sve popularnija u celom svetu.

Ulje kanabisa pomera granice u kozmetičkoj industriji
Foto: Freepik

 

Na globalnom, ali i lokalnom nivou, poslednjih godina se vode česte rasprave o upotrebi konoplje (engl. hemp) u medicinske svrhe. Naučno je dokazano da ova biljka ima i lekovita dejstva na naš organizam.

Konoplja koja se koristi u kozmetičke svrhe uzgaja se u pojedinim zemljama sveta kao poljoprivredna kultura, u skladu sa svim zakonskim propisima. Uglavnom se gaji u organskim uslovima, bez upotrebe pesticida, jer je veoma otporna na različite bolesti, insekte i parazite koji napadaju druge poljoprivredne kulture. U kozmetičkoj industriji najčešće se koristi hladno ceđeno ulje konoplje koje se dobija od semenki ove biljke.

 

Zašto je ulje konoplje dobro za našu kožu

Šira javnost uglavnom nije upoznata sa svim benefitima koje pruža ulje konoplje. Mi ćemo ovde navesti samo najznačajnije prednosti redovne upotrebe kozmetičkih proizvoda koji sadrže ovo prirodno ulje:

  1. Hidriraju kožu;
  2. Smanjuju lučenje sebuma;
  3. Umiruju upalne procese;
  4. Imaju antioksidantna svojsva;
  5. Poboljšavaju izgled makeup-a.
  6. Imaju anti-aging dejstvo.

 

Ova dragocena tečnost zelenkaste boje, ne ostavlja masne tragove na koži i zato je konopljino ulje pogodno za izradu kozmetičkih proizvoda koji se koriste i za dnevnu i za noćnu negu.

Ulje konoplje je bogato linoleinskim kiselinama, omega 3 i 6 masnim kiselinama, te drugim hranljivim materijama, poput minerala (magnezijum, natrijum, fosfor, kalijum, kalcijum, gvožđe, cink…). Osim toga, ulje konoplje sadrži vitamine B i E koji deluju kao antioksidanti i štite našu kožu od negativnih spoljašnjih uticaja.

Nega kože lica uljem konoplje
Foto: Freepik

 

Ulje konoplje u borbi protiv suve kože

Ulje konoplje je zbog svog sastava veoma efikasan eliksir za kožu. Sadrži 80 odsto masnih kiselina koje sprečavaju gubitak vlage i prekomerno isušivanje i perutanje kože. Ovo ulje se koristi za hidrataciju površinskih i dubinskih slojeva kože. Veoma je dragoceno i za masnu kožu, jer umanjuje lučenje sebuma i ne zapušava pore, već vraća koži prirodni balans. Osim toga ima pozitivno dejstvo i na upalne procese, umanjuje iritacije i stimuliše obnovu i revitalizaciju kože. Takođe ima i anti-age svojstva i umanjuje rane znakove starenja, poput finih linija i bora.

Osim što regeneriše, revitalizuje i podmlađuje kožu lica, ulje konoplje ima i blagotvorna dejstva u procesu hidratacije celog organizma. Pokazalo se kao odličan borac protiv suve i ispucale kože na rukama i telu.

Redovnom upotrebom ulja konoplje koža postaje nežna, sjajna i vraća joj se prirodna ravnoteža. Može da se koristi svakodnevno bez štetnih posledica na kožu i opšte stanje organizma.

Da li ste se već susreli sa kozmetikom od konoplje?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)