Šta je duplo čišćenje lica i kome je potrebno

Sa rastom popularnosti korejske kozmetike mnogi od nas su rado u svakodnevne rituale nege uvrstili njihova pravila. Jedno od njih je i dvostruko, odnosno duplo čišćenje lica (en. double cleanse). Ako pratite trendove sigurno ste čuli za ovu tehniku, a mnogi koji su probali tvrde da je izuzetno delotvorna i da koža nakon čišćenja potpuno blista.

Šta zapravo podrazumeva ova metoda, kako se pravilno sprovodi i kome je zaista neophodno duplo čišćenje lica – pojasnićemo u nastavku. 

Duplo čišćenje lica
Foto: Freepik

 

Sam pojam ukazuje na to da se postupak čišćenja kože ponavlja dva puta, tako da se duplo čišćenje lica odvija u dva koraka, odnosno u dve faze. 

Prvi korak je čišćenje lica sredstvom na bazi ulja, koje efikasno uklanja vodootpornu šminku, različite nečistoće koje se tokom dana zadržavaju na licu, kao i ostatke krema sa SPF i drugih preparata. 

Drugi korak podrazumeva čišćenje kože sredstvom na bazi vode, koje stvara penu i temeljno čisti pore, uklanjajući višak sebuma i ostatke prethodno korišćenog uljanog skidača. 

Suština je u tome da se (vodootporna) šminka, SPF kreme i druge nečistoće najpre „otope” i uklone sa kože uljanim skidačem (serum, ulje, balzam…). Potom se koža dubinski čisti penom, gelom ili drugim sredstvom za čišćenje lica na bazi vode.

 

REVOX B77 100% čista organska, višenamenska, hladno ceđena ulja

 

Arganovo ulje

 

Ulje šipka

 

Ricinusovo ulje

 

Ulje avokada

Ulje za duplo čišćenje lica Revox B77 ulje šipka Ricinusovo ulje za lice i kosu Ulje avokada za duplo čišćenje lica
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Kome je neophodno duplo čišćenje lica

Duplo čišćenje lica je pogodno i bezbedno za sve tipove kože, ukoliko se primenjuje pravilno, uz korišćenje adekvatnih proizvoda. Naročito se preporučuje:

  1. Za čišćenje suve kože, koja će uz pažljivo birane preparate (i sastojke) ujedno biti i hidrirana. 
  2. Za čišćenje masne i kože sa proširenim porama, kako bi se temeljno uklonile sve nečistoće i višak sebuma.
  3. Osobama koje se svakodnevno šminkaju, kako bi efikasno uklonile i vodootporni makeup.
  4. Osobama koje redovno koriste SPF kreme i druge kozmetičke proizvode koji sadrže UV filtere, kako se ostaci ovih preparata ne bi zadržavali u porama.

 

Pišite nam na koji način vi čistite kožu lica i koji su vaši omiljeni proizvodi. Isprobajte tehniku duplog čišćenja lica i pokušajte da je primenjujete svako veče, mesec dana, pa nam javite svoje utiske.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)