Šminka za svadbu – 10 saveta stručnjaka

Mlade se najčešće odlučuju da šminkanje prepuste profesionalcima, jer osim sećanja na odličan provod žele da imaju i najlepše fotografije kao uspomenu sa venčanja. Šminka za svadbu i izbor fotografa utiču na to koliko će kasnije biti zadovoljne slikama.

Venčanje je celodnevna proslava, te koliko god bile informisane o šminkanju, mlade se plaše da će same teško postići da njihov makeup traje ceo dan. Upravo zato je njihov najčešći izbor profesionalno šminkanje, jer će makeup artisti omogućiti da šminka za svadbu bude postojana tokom cele proslave.

Uz kvalitetan makeup i naših 10 saveta i vaš makeup look može biti savršen za vaš savršen dan.

Činjenica je da svaka šminka bolje izgleda na licu ukoliko je lice negovano. Zato, pre svega, negujete vašu kožu lica svakodnevno.

Šminka za svadbu
Foto: Pexels

 

Savet br. 1

Nega pre svega

Negovanu kožu bez nepravilnosti, uz veliku ponudu i pomoć kozmetičkih preparata koji postoje na tržištu, danas je lako imati. Potrebna je samo dnevna rutina i upornost. Šminka za svadbu će bolje izgledati na blistavoj, hidriranoj i mekoj koži, a samim tim i duže trajati. Održavanje kože lica čistom, osim redovne dnevne nege,  podrazumeva i obavezno skidanje šminke pre spavanja. Maramice, tuferi, gelovi i mleka za čišćenje, kao i micelarna voda za vrlo kratko vreme učiniće da sa čistim licem legnete u krevet, a ujutru se probudite spremni za vašu dnevnu kremu, tonik i sve druge proizvode kojima negujete vašu kožu.

 

Savet br. 2

Sami izaberite makeup look

Iako ste se odlučile za profesionalnog šminkera, nikako mu ne prepustite sam izbor vaše šminke. Veoma je važno da dođete sa tačnim zahtevima i da mu skrenete pažnju šta želite da istakne na vašem licu. Birajte šminku prema vašem obliku lica, očima i frizuri. Ukoliko ste se odlučile za frizuru u obliku punđe ili repa, tada i šminka može biti malo jača. Ipak, imajte u vidu da je prirodniji izgled primereniji svadbenom veselju. Osim toga, i na fotografijama će izgledati romantičnije.

 

Savet br. 3

Probno šminkanje

Kada ste odabrale šminkera koji će vas dodatno ulepšati za venčanje, obavezno zakažite bar jedno probno šminkanje. Iako su šminkeri profesionalci, uvek će vas bolje našminkati ukoliko su se već „upoznali“ sa vašim licem – vrlinama i nedostacima. Tako ćete znati da li želite nešto dodatno da naglasite, ili promenite ako šminka izgleda drugačije na licu od onoga što ste na početku zamislili. Na dan venčanja nećete imati vremena da promenite boju senke ili rumenila, jer će šminker morati ceo proces da počne iz početka. Zato je važna priprema pre svega, isto kao i proba venčanice, pa i frizure. Trajaće možda nekoliko sati više, ali će na vaš poseban dan sve biti savršeno.

Šminkanje za venčanje
Foto: Pexels

 

Savet br. 4

Kako izgleda šminka na fotografijama

Morate voditi računa o nekoliko stvari. Naime, šminka koja možda izgleda prejako uživo, odlično se fotografiše, i obrnuto. Nađite sredinu. Kada idete na probno šminkanje, obavezno zamolite nekog da vas fotografiše. Dodatni savet je i da obratite pažnju na završni puder, kako vam lice na fotografijama, zbog jakog blica, ne bi izgledalo bledo. Koriste kvalitetne proizvode koji su dugotrajni i ne razmazuju se. Tako ćete biti sigurne da će šminka za svadbu izgledati lepo na licu ceo dan, a podjednako dobro i na fotografijama.

 

Savet br. 5

Podloga je presudna za postojanost šminke

Ukoliko ste ipak odlučile da se same našminkate, ne zaboravite da je prajmer neizostavan deo makeup-a – učiniće da šminka bude postojana i dugotrajna. Prajmer za lice će popuniti pore, izravnati prirodnu teksturu lica i učiniti da se puder izjednači sa vašom kožom, prekrivajući sve nedostatke. Prajmer za kapke, takođe je važan korak, jer će senke za oči tada biti intenzivnije i postojanije, bez bojazni da će se skupljati ili razmazati u pregibu kapka.

 

Savet br. 6

Kameni umesto kremastih proizvoda

Napomenite šminkeru da želite proizvode u kamenu, umesto kremastih ili obratite pažnju na ovaj korak ukoliko se same šminkate. Izbor, naravno, zavisi i od vašeg tipa kože, ali proizvodi u kamenu duže traju i postojaniji su od kremastih proizvoda, bilo da je u pitanju rumenilo, puder, hajlajter. Sa proizvodima u kamenu na koje ste naneli fiksator u spreju, nema straha da će se šminka skinuti.

 

Savet br. 7

Romantična šminka

Savet svim mladama je da šminka na dan venčanja bude nežna i romantična. Birajte roze tonove koji pristaju svim bojama očiju, nežne nijanse na usnama. Čak i lak na noktima treba da bude u nekoj neutralnoj boji, jer bela venčanica diktira takav stil ulepšavanja. Ukoliko se ipak odlučite za intenzivniju šminku poput smokey eye i crvenog karmina, vodite računa o kvalitetu proizvoda. Iz praktičnih razloga, jer ćete se taj dan, osim sa vašim dragim, ljubiti u obraz i sa drugim ljudima, koji žele da vam čestitaju. Boja usana nije nešto o čemu bi trebalo da vodite računa na dan vašeg venčanja.

Šminka za svadbu
Foto: Freepik

 

Savet br. 8

Postojani karmini

Kako ne biste brinule da li je ruž na svom mestu, birajte tečne karmine koji traju ceo dan na usnama. Iako mat nude boje deluju odlično na usnama, za vaš savršen dan birajte dugotrajne ruževe sa visokim sjajem, koji će šminku učiniti svečanijom i blistavijom, a vaše lice mlađim. Postojani tečni ruževi su danas vrlo kvalitetni, te se neće razmazati čak ni posle hrane i pića, pa i svadbene torte, već će biti u punoj boji kao posle nanošenja.

 

Savet br. 9

Mat šminka

I dok usne treba da su sjajne, za ostalu šminku birajte mat prirodne i nežne tonove, koji će najbolje istaći svu vašu lepotu. Nežan i elegantan izgled je uvek u modi. Za oči birajte različite nude, rozikaste i braon nijanse sa malo hajlajtera u uglovima očiju. Naša preporuka je Revolution raskošna paleta senki za oči nežnih mat tonova. Za lice koristite puder sa visokom moći pokrivanja koji ćete naneti u tankom sloju, blago rumenilo, hajlajter na jagodicama, kao i na ramenima, ukoliko je haljina otvorena. Nakon toga se nanosi puder za setovanje i fiksator, koji možete koristiti i tokom dana kako biste osvežili vašu šminku.

 

Savet br. 10

Papirići za matiranje

Zadužite nekog da vam ponese papiriće za matiranje lica, kao i puder u kamenu kako biste bile opuštene na plesnom podijumu bez razmišljanja o sitnim popravkama. Blotting papirići elimisaće svaki sjaj na licu nastao od odlične zabave i igranja na plesnom podijumu, a puder setovati vaš makeup look. Za svaki slučaj nek vam se pri ruci nađe i tečni karmin, jer ni sami ne znate koliko poljubaca ćete podeliti dragim ljudima. 

 

I na kraju, raspoloženje je uvek ključno za dobru zabavu. Ne dozvolite da vas savlada trema, ili nešto pokvari dobru energiju. Opustite se i prepustite danu kada svi slave vašu ljubav. Taj datum zaista treba da ostane upamćen po odličnom raspoloženju, ako vam frizura ne ostane na istom mestu, znači da je provod bio odličan. Svaka venčanica, frizura, pa i svečana šminka bolje izgleda na raspoloženoj i nasmejanoj mladi. Fotografije će vam posle pokazati koliko je zaista bilo divno na dan vašeg venčanja.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)