Serum za lice: moćni sastojci u jednoj bočici

Serum za lice je jedan od najpopularnijih proizvoda kozmetičke industrije u poslednjih nekoliko godina. Ovaj proizvod ima tečnu strukturu i najčešće se pakuje u staklenu bočicu sa pipetom. Za jedno nanošenje dovoljno je svega nekoliko kapi i to je jedna od glavnih prednosti seruma.

Serum za lice
Foto: Freepik

 

Redovna nega lica je postala prioritet mnogih žena. Takođe, sve veći broj muškaraca vodi računa o svom izgledu, tako da je danas popularnost kozmetičkih proizvoda veća nego ikad. Serumi za lice su nastali kao odgovor na zahteve za bržom i intenzivnijom negom kože.

 

Šta je serum za lice i kako se koristi

Najjednostavnije rečeno – serum za lice je proizvod namenjen za ciljanu negu kože lica. Za razliku od klasične kreme, serum ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka koji dublje prodiru u kožu i brže daju vidljive rezultate. Ovi proizvodi su našli široku primenu u anti-aging oblasti, ali i u svakodnevnoj rutini nege, hidratacije i regeneracije kože. Redovnom upotrebom poboljšava se njen izgled i zdravlje.

Serumi za lice - za blistav i lep izgled kože
Foto: Freepik

 

Za serume se može reći da predstavljaju unapređene proizvode za negu lica. Ipak, oni nisu zamena za hidratantne kreme, već se koriste kao dopunski proizvod i dodatni korak za negu kože.

Veća koncentracija i raspored molekula aktivnih sastojaka u sastavu seruma su odgovorni za to što je ovaj proizvod najčešće dostupan u manjem pakovanju. Zapravo, za aplikaciju se koriste veoma male količine proizvoda, tako da su dve-tri kapi dovoljne za celo lice.

 

Pravilna primena seruma za lice

S obzirom da su veoma koncentrovani i bogati hranljivim sastojcima, važno je da prilikom nanošenja ne preterujete sa količinom. Takođe, pojedini serumi za lice sadrže sastojke koji mogu da izazovu iritacije na osetljivoj koži. Preporuka kozmetičara je da serum prvo testirate na maloj površini kože i pratite reakcije. Osim toga, uvek birajte proizvod koji odgovara vašem tipu i potrebama kože i pridržavajte se uputstva za primenu, kako biste izbegli neželjene reakcije.

Najbolje vreme za nanošenje proizvoda zavisi od njegove namene. Mogu se koristiti ujutru, ili uveče, odnosno i ujutru i uveče. Serum za lice se nanosi na čistu i suvu kožu. Dakle, najpre je potrebno očistiti lice (a prethodno i skinuti šminku ukoliko koristite makeup proizvode). Potom se na lice nanosi tonik, pa tek onda serum.

Veoma važno je da ne dodirujete kožu pipetom, kako bakterije sa kože ne biste kasnije preneli u bočicu. Najbolje je istisnuti po jednu kap na različite regije lica (ili ih najpre naneti na dlan) i potom blago umasirati u kožu, lagano tapkajući vrhovima prstiju. Radi što bolje apsorpcije hranljivih sastojaka iz seruma, za masažu se može koristiti i roler za lice, ili popularni gua sha kamen. 

Nanošenje seruma za lice
Foto: Freepik

 

Vrste seruma za lice

Ovaj magični proizvod za negu kože dostupan je sa različitim kombinacijama aktivnih sastojaka. Svaki serum ima svoju namenu i kreiran je tako da zadovoljava različite zahteve i potrebe svakog tipa kože.

 

Neki od najpopularnijih su:

  1. Serumi za lice sa vitaminom C;
  2. Serumi za lice sa hijaluronskom kiselinom;
  3. Hidratantni serumi za lice;
  4. Serumi za lice protiv bora…

 

Vitamin C Serum sa hijaluronskom kiselinom
Serum za lice Revuele Revox Just Vitamin C Serum za lice Revuela Revox Just Hyaluronic Acid

 

Hidratacija kože lica

 

Serum za lice protiv bora

Hidratantni serum za lice Revolution Skincare 5% ATP Serum za zatezanje kože lica Revuele Expert+

 

 

O vrstama seruma i njihovoj kombinovanoj primeni pisaćemo u nekim od narednih tekstova.

Kako vi negujete vašu kožu? Ukoliko još niste koristili serume za lice, savetujemo da izaberete onaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Uverite se u blagodeti ovog proizvoda i pišite nam vaša iskustva.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)