Roler za lice – beauty trend koji je osvojio svet

Roler za lice se sve češće koristi u svakodnevnim ritualima nege. Za kratko vreme je postao favorit mnogih žena, a svoju popularnost duguje, pre svega, blogerkama i influenserkama. Društvene mreže su prepune fotografija i snimaka devojaka koje koriste ovaj proizvod.

Da li su roleri za lice samo novotarija sa instagrama i trend prolaznog karaktera ili proizvodi o kojima će se još dugo pričati? Osim što izgledaju lepo i atraktivno, imaju li i druge kvalitete? Odgovore potražite u nastavku teksta.

Kako se koristi roler za lice
Foto: Instagram @mgs_costarica

 

Roler za lice kroz istoriju

Iako su veliku popularnost stekli u eri instagrama, masažeri za lice i telo u obliku rolera nisu proizvod novog doba, ni XXI veka. U prošlosti, roler za lice je bio dostupan samo bogatim i najmoćnijim ljudima. Preteča današnjim rolerima su oni koji su se vekovima unazad koristili u Kini.

Iako se često vezuju za trendove iz oblasti korejske kozmetike, roleri su zapravo stari kineski proizvod, koji su koristili samo članovi carske porodice. Jedan od ovih rolera iz XVIII veka, koji je pripadao članovima poslednje kineske carske dinastije Ćing (Qing), koja je vladala od 1644. do 1911. godine, čuva se u Muzeju Bruklin u Njujorku. Za razliku od savremenih, roleri za lice iz prošlosti su imali nekoliko manjih kamenja koji su služili za masažu lica i negu kože.

Roler za lice kroz istoriju
Foto: Brooklynmuseum

 

Osim što su danas masažeri za lice pristupačni „običnim građanima”, imaju i dodatnu prednost. Sa obe strane modernih rolera nalazi se po jedan kamen u obliku valjka. Veći kamen je namenjen za masažu većih površina, dok se manji koristi za pojedine regije na licu (predeo oko očiju i nosa).

Današnji roleri za lice se najčešće prave od kristala, odnosno poludragog kamenja. Najpopularniji su roleri od žada (zeleni i beli), rozenkvarca (roze) i ametista (ljubičasti).

 

Šta su roleri za lice

Roler za lice je veoma lep, elegantan i praktičan pribor koji se koristi za kozmetičke i spa tretmane, kao i za stimulisanje limfne drenaže. Zahvaljujući jednostavnoj primeni, sve veći broj žena ih koristi za svakodnevnu ličnu upotrebu.

Osim što podstiču cirkulaciju, ublažavaju umor, napetost i stres, ovim rolerima se pripisuju i druge moći koje su karakteristične za kristale od kojih su napravljeni. To svakako doprinosi popularnosti ovih proizvoda. Ljudi su oduvek bili fascinirani lepotom kristala, veruju u njihovu isceliteljsku moć i sposobnost da privuku pozitivnu energiju.

Redovnom primenom rolera za lice pospešuje se cirkulacija i prirodna blistavost kože, koja dobija zdrav, svež i podmlađen izgled. Međutim, nijedan proizvod, sam po sebi, nije svemoćan i neće rešiti probleme preko noći. Da biste primetili bilo kakve rezultate potrebno je da prođe određeno vreme.

 

Glavni benefiti redovne primene masaže rolerima za lice

  • Usporava se starenje i poboljšava elastičnost kože
  • Ublažava otečenost lica
  • Pospešuje ciruklacija
  • Stimuliše limfna drenaža
  • Olakšava napetost mišića i ublažava stres
  • Pospešuje apsorpcija hranljivih materija iz proizvoda za negu kože

 

Kako se održavaju roleri za lice

Kao i svaki pribor i rolere je potrebno redovno čistiti i pravilno održavati. Time se proizvod čuva od preranog propadanja i produžava se njegov vek trajanja. Ono što je najvažnije, održavanjem rolera čistim i urednim nakon svake upotrebe, čuvate zdravlje i lep izgled svoje kože.

Roleri za lice se veoma lako održavaju. Nakon svake upotrebe, mekanom i vlažnom krpom detaljno obrišite roler. Zatim ga prebrišite suvom krpom i odložite u originalno pakovanje. Jednostavno, zar ne?

Roler za lice - rozenkvarc
Foto: Freepik

 

Na kraju, ostaje nam samo da ponovimo odgovore na pitanja s početka teksta. Roleri za lice jesu postali poznati zahvaljujući Instagramu, ali smo sigurni da nije u pitanju instant popularnost. O brojnim korisnim efektima njihove svakodnevne upotrebe, sigurno će se pričati i u godinama koje dolaze.

Da li ste već otkrili sve čari rolera za lice? Verujete li u moć kristala? Kakva su vaša iskustva sa primenom kristala u oblasti nege i masaže lica?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)