Puter za telo VS losion – koje su glavne razlike i prednosti

Kada pričamo o hidrataciji tela, sigurno svima, pored ispijanja vode u velikim količinama, pada na pamet losion, odnosno mleko za telo. Međutim, postoji jedan kozmetički proizvod koji pruža intenzivniju negu. Da li ste znali da je puter za telo najbolja opcija za intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju kože? Sve o ovom proizvodu i glavnim razlikama između mleka, krema, losiona i putera za negu kože pročitajte u nastavku.

Puter za telo - šta je i kako se koristi
Foto: Freepik

 

Losioni, kreme i mleka za telo su odlični saveznici u svakodnevnim tretmanima nege, ali… Ako želite brže, efikasnije i dugotrajnije rezultate vreme je da upoznate puter za telo. Ovaj proizvod nije toliko popularan i zastupljen kao losion, ali je izuzetno delotvoran. Iako se oba koriste za istu namenu, postoje značajne razlike između ovih kozmetičkih proizvoda. One mogu biti presudne prilikom odabira najboljih preparata za negu tela.

 

Šta je uopšte puter za telo

Samo ime proizvoda (puter) asocira na njegovu gustu teksturu i upućuje na činjenicu da je u pitanju masniji proizvod. Izuzetno je bogat kvalitetnim, hranljivim sastojcima koji obezbeđuju dnevnu dozu hidratacije kože. Najčešće sadrže: kakao puter, šea puter, kokosovo, arganovo ili ulje jojobe i slične hranljive sastojke, koji obiluju masnim kiselinama, vitaminima i antioksidansima. 

Puter za telo je gušći i čvršći od losiona i mleka za negu kože, jer sadrži mnogo manji procenat vode (ili ne sadrži vodu uopšte). Za razliku od losiona i mleka sadrži biljna ulja (i putere) u mnogo većoj koncentraciji. Upravo takav sastav je razlog zbog kojeg je puter intenzivniji i efikasniji za hidrataciju i obnavljanje kože. 

Vrlo lako se koristi, slično kao i losion. Puter je potrebno umasirati laganim kružnim pokretima u tankom sloju, na čistu i suvu kožu. Nije potrebno da se intenzivno i agresivno trlja, jer se puter postepeno topi (pod dejstvom toplote tela) i koža ga lagano upija.

 

Puter za telo pruža više od hidratacije

Losioni i mleka za telo se primarno koriste za hidrataciju kože. Uloga putera je višestruka, zbog čega ga telo prosto obožava. 

  • Brzo revitalizuju kožu – svakim mazanjem na telo bićete za korak bliže zdravoj i elastičnoj koži.
  • Prodire u dublje slojeve kožu i čini je svilenkasto nežnom i glatkom.
  • Stvara zaštitni sloj na površini kože, koji sprečava negativne spoljašnje uticaje i čini kožu otpornijom. 
  • Umiruje suvu i osetljivu kožu, sprečavajući dodatno isušivanje, svrab, peckanje i perutanje.
Koji je najbolji puter za telo
Foto: Freepik

 

Pišite nam na koji način vi negujete svoje telo. Da li radije koristite putere ili losione za telo? Podelite sa nama svoje utiske.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)