5 koraka za odabir prave palete senki

Palete senki za oči spadaju u jedan od najprivlačnijih komada šminke. Sve te boje, finiši i mogućnosti, nemoguće je ostati ravnodušan, čak i kad znate da kupujete svih 16 nijansi, a realno vam se dopadaju dve.

Kako to više ne bi bio slučaj, to jest kako biste uspeli da pronađete paletu senki koju ćete zaista i koristiti, evo nekoliko smernica o stvarima na koje je pritom dobro obratiti pažnju.

  1. Paleta treba da bude praktična.

Ideja koja stoji iza kupovine palete senki za oči je da imate veći izbor po pitanju nijansi i finiša. Tako u jednom proizvodu imamo više mogućnosti za pravljenje različitih kombinacija. Zato nije pametno kupovati paletu jer su vam se u njoj svidele samo jedna ili dve nijanse. Paleta treba da bude praktična u smislu da ima kombinaciju boja i finiša koje se međusobno slažu, odnosno prate vaš stil šminkanja. Biće vam najverovatnije potrebne i svetle i tamne nijanse, u zavisnosti od prilike, pa birajte pažljivo.

  1. Ne zaboravite na osnove.

Osim ukoliko se ne bavite profesionalnim šminkanjem, najverovatnije će vam mnogo korisnija biti paleta koja ima neutralne ili nijanse potrebne za „smoky eyes” efekat, nego egzotične zlatne nijanse. Najčešće korišćene palete su upravo one koje nude neutralan, „nude” izgled ili „smoky eyes”, a najtraženije nijanse su braon, bež, boja šampanjca, odnosno crna i nijanse sive. Ako birate svoju prvu paletu, vodite računa da ona ima nijanse koje ćete sigurno koristiti.

  1. Više nije uvek bolje.

Palete variraju po tome koliko senki sadrže, a raspon je od dve pa do stotinak! Ako ste profesionalni šminker ili zaljubljenik u šminku, paleta sa mnogo nijansi može vam biti korisna. Ali ako nemate tako izraženu potrebu za mnoštvom nijansi, onda se opredelite za one za koje ste sigurni da ćete koristiti.

  1. Kako koristiti baš sve boje?

Odgovor je – nikako. To jest, najverovatnije nećete koristiti sve boje redovno, pa će neki delovi palete biti netaknuti onda kad drugim delovima dođe vreme za dopunu.

Međutim, palete su i osmišljene sa idejom da se mnoge nijanse mešaju. Zato eksperimentišite, ali birajte paletu shodno bojama koje ćete sigurno, a ne možda koristiti. Par onih koje spadaju u „možda” kategoriju je odličan prostor za eksperimentisanje, ali ne bi trebalo da većina nijansi budu u istoj kategoriji.

  1. Birajte paletu shodno…

…boji svojih očiju? Svom budžetu? Stilu oblačenja? Godišnjem dobu? Bojama i teksturama koje se međusobno najbolje kombinuju? Svi odgovori su potencijalno tačni. Razmislite o tome kakve su vaše potrebe, kako se najčešće šminkate i koje sopstvene kriterijume treba uzeti u obzir pri odabiru palete.

 

Makeup Revolution i I Heart Makeup nude bogat izbor paleti koje mogu zadovoljiti najrazličitije potrebe i ukuse, pa vam upravo njihove palete mogu poslužiti kao polazna osnova za odabir onoga što vam je potrebno!

Kako birate nijanse senki za oči koje koristite? Da li imate palete senki i na koji način ih birate? Šta vam je najvažnije pri tom izboru? Podelite sa nama svoja iskustva!

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)