PLEX tretman za oporavak kose – najbolje rešenje

Ako imate suvu i oštećenu kosu postoji nekoliko efikasnih načina da joj vratite vitalnost, elastičnost i blistavost. Vreme je da isprobate odgovarajući tretman za oporavak kose. Ovog puta predstavljamo PLEX proizvode za salonsku i kućnu upotrebu, koji su oduševili frizere, ali i brojne korisnike profesionalnih usluga. 

Tretman za oporavak kose
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Pre nego što detaljno predstavimo PLEX tretman za oporavak kose, trebalo bi se podsetiti glavnih uzroka oštećenja kose. Ovo su najčešći razlozi zbog kojih kosa postaje suva, dehidrirana, gruba, tanka i lomljiva:

  • često farbanje (blajhanje, „izvlačenje” pramenova…);
  • učestala primena mini-vala, trajnog ispravljanja kose i drugih hemijskih tretmana;
  • neadekvatna upotreba aparata za stilizovanje kose (presa, figaro…);
  • izloženost štetnim spoljašnjim faktorima (UV zračenje, vetar, oštra klima…);
  • loša ishrana koja nije bogata proteinima, vitaminima i antioksidantima.

Većinu ovih oštećenja možemo izbeći, tako što ćemo poboljšati ishranu i zaštititi kosu pre izlaganja potencijalno štetnim faktorima. Upravo u tome se krije dodatna prednost PLEX tretmana za oporavak kose, jer se mogu koristiti i kao preventiva za sprečavanje nastanka ovih oštećenja.

 

Šta je PLEX tretman za oporavak kose i kome je namenjen

Otkako se pojavio, PLEX je napravio potpunu revoluciju u nezi kose. U pitanju je jedinstvena i inovativna formula koja čini osnovu proizvoda za obnavljanje, zaštitu i očuvanje zdravlja kose. Funkcioniše tako što povezuje i obnavlja pokidane i oštećene disulfidne veze u strukturi dlake. Na taj način regeneriše oštećenu kosu, dajući joj mekoću, sjaj i elastičnost. Osim toga koristi se i za ojačavanje, zaštitu i sprečavanje pucanja kose. 

Primarna namena PLEX-a je bila za profesionalne svrhe i korišćenje u salonskim tretmanima. Zbog efikasnih rezultata i brzo stečene popularnosti, mnoge kozmetičke kuće su ovu inovativnu forumulaciju počele da koriste i u preparatima za ličnu upotrebu. Danas su na tržištu dostupni šamponi, balzami, ulja i drugi proizvodi za redovnu negu kose, koji su obogaćeni PLEX-om. Iako je u pitanju grupa različitih proizvoda, često se svi oni nazivaju zajedničkim imenom – PLEX tretman za oporavak kose.

Ovi proizvodi su namenjeni svima koji žele:

  • brz i intenzivan oporavak kose;
  • sprečavanje i zaštitu od hemijskih, termičkih i mehaničkih oštećenja kose. 

Iako se mogu kombinovati sa različitim proizvodima i koristiti pre, u toku i posle različitih tretmana, najpoznatija je njihova primena u procesima farbanja kose. Uz PLEX tretmane bojenje i intenzivno posvetljivanje kose je moguće bez oštećivanja i pucanja vlasi. Zbog toga mnogi frizeri u svojim salonima koriste ove proizvode, kako bi njihovi klijenti bili potpuno zadovoljni. Ne samo dobijenom bojom, već i očuvanjem zdrave, sjajne i nežne kose nakon farbanja. 

Tretman za oporavak kose - Revox B77
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Revox B77 PLEX rešenje za oštećenu kosu

Revox B77 PLEX kolekcija se sastoji od sedam vrsta proizvoda koji se koriste u različitim fazama nege, ulepšavanja i stilizovanja kose. Svi proizvodi su podeljeni u dve grupe (za salonsku i kućnu upotrebu), po koracima primene, a najbolje rezultate daju u simbiozi. Revox B77 PLEX proizvodi se mogu koristiti na svim tipovima, bojama i dužinama kose. 

Primenom svih sedam koraka postižu se trajniji rezultati na polju obnavljanja i očuvanja zdravlja kose. 

 

Profesionalni tretman za oporavak kose: korak 1 i korak 2

Revox B77 PLEX proizvodi: korak 1 (engl. step 1) i korak 2 (engl. step 2), namenjeni su profesionalnoj, salonskoj upotrebi. Proizvodi su veganskog porekla i nisu testirani na životinjama.

Revox B77 Step 1 PLEX se koristi za zaštitu kose i sprečavanje oštećenja dlake tokom različitih hemijskih tretmana. Brzo obnavlja oštećene vlasi, čini kosu jačom i otpornijom na pucanje, a pritom nema neželjene uticaje na boju. Ova koncentrovana formula se može mešati sa bojama, korektorima, blanševima, hidrogenima, tonerima i ostalim proizvodima koji se koriste za farbanje i druge hemijske tretmane. Uz primenu PLEX-a tokom farbanja, kosa postaje svilenkasto nežna i sjajna, a boja duže postojana i intenzivna. Da bi tretman za oporavak kose bio što efikasniji, savetuje se nanošenje „drugog koraka” pre stilizovanja frizure. 

Revox B77 Step 2 PLEX predstavlja intenzivnu formulu koja dubinski obnavlja i jača oštećenu kosu, sprečavajući nova oštećenja. Koristi se nakon primene „prvog koraka” kako bi se pojačalo njegovo dejstvo i pripremila kosa za stilizovanje. Može se koristiti i samostalno, bez obzira na to da li su neposredno pre rađeni bilo kakvi tretmani. Nanosi se na vlažnu kosu, za dodatni sjaj i zaštitu od toplote prilikom upotrebe aparata za stilizovanje kose. Nakon primene, kosa postaje glatka, fleksibilna i laka za oblikovanje.

Ova dva proizvoda su neophodna profesionalnim frizerima koji vode računa o zadovoljstvu svojih klijenata i zdravlju njihove kose. Mogu se kupiti pojedinačno, a odnedavno su u našoj ponudi dostupni i u setu. 

Revox B77 PLEX tretmani za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

PLEX tretman za oporavak kose za kućnu upotrebu

Kako bi dejstvo tretmana bilo što intenzivnije i efikasnije, frizeri svojim klijentima preporučuju da kod kuće koriste šampone, balzame, kreme, ulja i druge proizvode za negu kose sa PLEX formulom. Za ovu namenu koriste se sledeći proizvodi:

Plex tretman za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Svi proizvodi se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji (korak po korak), kako bi se što pre postigao željeni efekat. Pogodni su za upotrebu u frizerskim salonima, kao deo profesionalne nege, a mogu se koristiti i u redovnim kućnim ritualima nege. Za kupovinu su dostupni u pojedinačnim pakovanjima, kao i u formi seta.

 

Nega plave, farbane kose

Imajući u vidu činjenicu da je održavanje i postizanje željene plave nijanse izuzetno zahtevno, kreatori ove kolekcije su napravili i poseban proizvod za plavuše. U pitanju je ljubičasti šampon za kosu Revox B77 Step 4B PLEX koji se može koristiti i u salonima i kod kuće. Namenjen je za neutralisanje neželjenih žutih, narandžastih i bakarnih tonova na plavoj, farbanoj kosi. Osim što efikasno čisti kosu i kožu glave, zahvaljujući PLEX formulaciji omogućava održavanje optimalnog balansa hidratacije i proteina u kosi. Ujedno ojačava vlasi, čini kosu glatkom i sjajnom. Još jedna prednost ovog proizvoda je što ne sadrži sulfate. Ukoliko dosad niste koristili anti-yellow šampone sve informacije o načinu i učestalosti njihove primene pročitajte u tekstu „Ljubičasti šampon – tajna zavodljivih plavuša”.

Revox B77 PLEX šampon za plavuše
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Koji tretmani za kosu su vaši favoriti? Da li ste nekada koristili PLEX proizvode u salonu ili kod kuće? U komentarima pišite svoja iskustva i savete koji mogu pomoći da oštećena kosa postane jaka, sjajna i zdrava. 

Ako vam se ovaj tekst dopao, slobodno ga podelite sa prijateljima i svima kojima ove informacije mogu biti korisne. 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)