Novogodišnja inspiracija: vreme je za šljokice

Novogodišnji praznici predstavljaju pravu priliku za mnoge stvari: da donesemo nove odluke, odredimo prioritete i isprobamo sve ono što donosi jedan tako karakterističan praznik kao što je Nova godina. Konačno je vreme za šljokice i efektnu šminku!

Šljokice za novogodišnji makeup
Foto: Instagram @korabkova_photo

 

Praznična atmosfera, raznobojni ukrasi i lampice koje svakodnevne prizore čine magičnim, imaju posebnu draž. Prazničnu euforiju možete ispratiti dozom glamura na vašem licu, koja priliči novogodišnjim praznicima. U običnim, svakodnevnim prilikama, previše svetlucave šminke bi se smatralo neprikladnom. Baš kao i svečane cipele koje se nose na posao, ili ona posebna haljina koja bi trebalo strpljivo da sačeka svoju priliku.

Tako je i sa šljokicama. Njih ne nosimo svakodnevno, ali volimo prilike kad su dobrodošle.

 

Doza glamura na licu

Šljokice se u raznim formama mogu naći na licu, u zavisnosti od toga koliko želite svoj izgled da učinite ekstravagantnim. Ako ste za mirnije varijante, pametno odabrani iluminatori i hajlajteri daće vam sjaj koji želite. Za novogodišnju noć je dozvoljeno da ove proizvode nanesete u većoj količini, kako biste postigli jači efekat.  U tom slučaju koristite vlažnu četkicu za maksimalan intenzitet svetlucavog sjaja. Nežno naglasite oči omiljenom maskarom i ajlajnerom i našminkajte usne ružem intenzivnije nijanse.

Ako vam je potrebno više sjaja za izgled kakav želite da postignete, šljokice na licu, u senci, na usnama ili trepavicama su takođe među opcijama. Čak su poželjne za dočaravanje praznične atmosfere.

Senke sa šimerom istaći će vaš pogled i uneti eleganciju u celokupan izgled. Naša preporuka za praznični makeup su gliteri i pigmenti za oči. Izaberite nijansu koja se najbolje slaže sa vašom toaletom ili nekim detaljom u kosi.

Šljokice se mogu naći i na usnama – u karminima i sjajevima sa gliterom. Tečni šimer sjaj za usne NYX Professional Makeup sa unikatnom svetlucavom nijansom može se koristiti pojedinačno ili preko omiljenog ruža, za efekat prelamanja boja. Ovakve usne sigurno će biti primećene.

Šljokice na usnama
Foto: Modelmayhem

 

Iako su neodoljive i mame nas da se sa njima osećamo kao princeze, za šljokice je ipak potrebno imati meru. Zato ih pravilno rasporedite na vašem licu. Nanesite ih ili samo na usne, ili samo na oči. U suprotnom ćete postići kontraefekat.

 

Šljokice kao deo novogodišnje toalete

Lice svakako nije jedino „praznično platno“ za oslikavanje šljokicama. Novogodišnja žurka, kao i sve one pre i posle nje, rezervisane su za odeću koja zanosno svetluca. Sa druge strane, odeća ujednačenih tekstura i boja može elegantno biti spojena sa šljokicama na koži.

Šljokice na dekolteu, kao deo novogodišnje toalete
Foto: Freepik

 

Losion sa šljokicama je efektan detalj koji će učiniti da se osećate zanosno. Za ovu priliku možete iskoristiti glitere i pigmente za lice u vašim omiljenim bojama, koje ćete pomešati sa mlekom za telo. Tako ih nanesite na vrat, ramena i dekolte. Takođe, efektan praznični izgled postići ćete i sa body art gliterima.

 

Ne zaboravite na upečatljiv manikir

Nokti, takođe, moraju da isprate glamurozan izgled. Da li će celi biti u šljokicama, ili samo sa svetlucavim detaljima – stvar je izbora. Svako može pronaći svoju kombinaciju boja i glitera za nokte i tako ispratiti novogodišnji duh u svim svečanim prilikama.

Šljokice na noktima
Foto: Freepik

 

Podelite sa nama kakvo su mesto našle šljokice u vašem prazničnom raspoloženju i izgledu! Za koju god ideju da se odlučite, ne zaboravite: najvažnije je da sijate iznutra.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)