Novogodišnja inspiracija: vreme je za šljokice

Novogodišnji praznici predstavljaju pravu priliku za mnoge stvari: da donesemo nove odluke, odredimo prioritete i isprobamo sve ono što donosi jedan tako karakterističan praznik kao što je Nova godina. Konačno je vreme za šljokice i efektnu šminku!

Šljokice za novogodišnji makeup
Foto: Instagram @korabkova_photo

 

Praznična atmosfera, raznobojni ukrasi i lampice koje svakodnevne prizore čine magičnim, imaju posebnu draž. Prazničnu euforiju možete ispratiti dozom glamura na vašem licu, koja priliči novogodišnjim praznicima. U običnim, svakodnevnim prilikama, previše svetlucave šminke bi se smatralo neprikladnom. Baš kao i svečane cipele koje se nose na posao, ili ona posebna haljina koja bi trebalo strpljivo da sačeka svoju priliku.

Tako je i sa šljokicama. Njih ne nosimo svakodnevno, ali volimo i jedna čekamo prilike kad su one dobrodošle.

 

Doza glamura na licu

Šljokice se u raznim formama mogu naći na licu, u zavisnosti od toga koliko želite svoj izgled da učinite ekstravagantnim. Ako ste za mirnije varijante, pametno odabrani iluminatori i hajlajteri daće vam sjaj koji želite. Za novogodišnju noć je dozvoljeno da ove proizvode nanesete u većoj količini, kako biste postigli jači efekat.  U tom slučaju koristite vlažnu četkicu za maksimalan intenzitet svetlucavog sjaja. Nežno naglasite oči omiljenom maskarom i ajlajnerom i našminkajte usne ružem intenzivnije nijanse.

Ako vam je potrebno više sjaja za izgled kakav želite da postignete, šljokice na licu, u senci, na usnama ili trepavicama su takođe među opcijama. Čak su poželjne za dočaravanje praznične atmosfere. Senke sa šimerom istaći će vaš pogled i uneti dozu elegancije u celokupan izgled. Naša preporuka za praznični makeup su gliteri i pigmenti za oči. Zahvaljujući prelamanju svetlosti, oni daju savršen odsjaj na koži. Izaberite nijansu koja se najbolje slaže sa vašom toaletom ili šnalicama i drugim detaljima u kosi. Za sofisticiraniji izgled birajte pigmente sitnijih čestica.

Šljokice se mogu naći i na usnama – u karminima i sjajevima sa gliterom. Tečni šimer sjaj za usne NYX Professional Makeup, jedinstvene svetlucave nijanse, može se koristiti samostalno ili preko omiljenog ruža, kako bi se postigao efekat prelamanja boja. Ovakve usne sigurno će biti primećene.

Šljokice na usnama
Foto: Modelmayhem

 

Za zlatan početak godine, ukoliko imate dovoljno smelosti, našminkajte usne upravo u toj boji. Tečni ruž za usne I Heart Revolution Metallic Dragon Lips zlatne nijanse je veoma efektan i visokopigmentovan. Pun intenzitet boje se postiže već sa jednim slojem. Lako se nanosi zahvaljujući kremastoj formuli i aplikatoru.

Iako su neodoljive i uz njih se osećamo kao princeze, za šljokice je ipak potrebno imati meru. Zato ih pravilno rasporedite na vašem licu. Nanesite ih ili samo na usne, ili samo na oči. U suprotnom ćete postići kontraefekat.

 

Šljokice kao deo novogodišnje toalete

Lice svakako nije jedino „praznično platno“ za oslikavanje šljokicama. Novogodišnja žurka, kao i sve one pre i posle nje, rezervisane su za odeću koja zanosno svetluca. Sa druge strane, odeća ujednačenih tekstura i boja može elegantno biti spojena sa šljokicama na koži. Ukoliko nosite haljinu na bretele sa dubokim dekolteom ili top majicu, golišavi deo tela je savršena podloga za glitere. Za ovu namenu možete koristiti tečni hajlajter ili ulje, odnosno losion za telo sa šljokicama.

Šljokice na dekolteu, kao deo novogodišnje toalete
Foto: Freepik

 

Losion sa šljokicama je efektan detalj koji će učiniti da se osećate i izgledate zanosno. Takođe, za ovu priliku možete iskoristiti pigmente za lice ili body art glitere u vašim omiljenim bojama, koje ćete pomešati sa mlekom za telo. Tako ih nanesite na vrat, ramena i dekolte.

Ukoliko volite praktičnija rešenja, predlažemo da koristite Makeup Revolution Gold Glow Radiance suvo ulje za iluminaciju lica i tela u spreju. Brzo i lako ćete postići efektan praznični izgled.

 

Ne zaboravite na upečatljiv manikir

Nokti, takođe, moraju da isprate glamurozan izgled. Da li će svi nokti biti u šljokicama, ili samo nekoliko njih ukrašeni svetlucavim detaljima – stvar je izbora. Ukoliko želite veću postojanost boje izaberite trajne lakove za nokte sa šljokicama. Naša preporuka za novogodišnju noć je Galaxy trajni lak u Pearl Red nijansi.

Ukoliko biste već sutradan da promenite boju na noktima, savetujemo da koristite klasični lak za nokte, uz obavezno nanošenje završnog sloja visokog sjaja. Možete izabrati nijanse koje u svom sastavu već imaju šljokice, ili jednostavno dodati svetlucave čestice u omiljeni lak. Svako može pronaći svoju kombinaciju boja i glitera za nokte i tako ispratiti novogodišnji duh u svim svečanim prilikama.

Šljokice na noktima
Foto: Freepik

 

Podelite sa nama kakvo su mesto našle šljokice u vašem prazničnom raspoloženju i izgledu! Za koju god ideju da se odlučite, ne zaboravite: najvažnije je da sijate iznutra. Srećni praznici!

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)