Modni trendovi u šminkanju u 2019. godini

Trendovi u šminkanju u 2019. godini će obradovati ljubitelje vedrih i intenzivnih nijansi makeup-a. Ovo je godina smelih boja i odvažnih žena!

Neki modni trendovi ne odolevaju vremenu, bilo da je u pitanju garderoba, obuća, frizura ili šminka. Mala crna haljina koja prati liniju vašeg tela, bela košulja ili crna kožna jakna, salonke, kalifornijski pramenovi, paž, kovrdžava ili ravno isfenirana kosa, crni ajlajner i crveni ruž, spadaju danas u klasiku. Predstavljaju vanvremenski trend, bez obzira da li pričamo o prošlom veku ili 2019. godini.

Foto: Instagram @moniqueabelmakeup


Ipak, kao što se svake sezone pojave trendi komadi garderobe ili modni dizajneri osmisle koje boje će biti hit godine, tako i trendovi u šminkanju idu u korak sa svetskom modnom scenom. Oni često diktiraju trendove koje prati kozmetička industrija. Svaka godina, u svetu modne industrije, predstavlja prazno platno koje čeka slikare da nanesu najlepše boje na njega. Isti slučaj je sa trendovima u kozmetičkoj i makeup industriji. Ukoliko ste maštoviti, možete na licu naslikati najlepši portret.

Trendovi u šminkanju u 2019.
Foto: Instagram @andjelamatovic_

 

Neka baš ova godina bude ta kada ćete u život uneti boje i to ne samo kada je šminka u pitanju. Upravo su to rekli i šminkeri. Ovo je godina kože koja sija i imidža koji privlači pažnju i pogled okoline.

 

Odvažne boje

Bold colors bi u prevodu značilo: smele, drske, bezobrazne, preduzimljive, hrabre, odvažne i smele boje. Upravo takve boje se traže na vašem licu ove godine. Boje koje govore koliko ste neustrašive.

Vreme je da odložite omiljenu neutralnu paletu senki za oči. Izaberete paletu senki sa bojama koje poručuju da vam samopouzdanja ne manjka ni malo. Bez obzira na to da li ste na poslu, u dnevnom izlasku sa prijateljicom, ili u noćnom provodu – u 2019. godini ništa više nije neprikladno. Trendovi u šminkanju su samo stvar vašeg dobrog raspoloženja. Zašto ne biste stavili jarko plavu ili vibrantno narandžastu senku sutra, umesto omiljenih braon tonova. Videćete kako vaše raspoloženje raste sa intenzitetom kolorita na vašim očima.

Novi trendovi u šminkanju
Foto: Instagram @ivanay

 

Boje svet čine lepšim. Vesele boje su broj 1 kada je šminkanje ove sezone u pitanju. Neonske i vibrantne pozdravljaju dolazeće proleće. Ovi trendovi u šminkanju zaslužuju da ih ispratite. Naš predlog: paleta senki za oči Regeneration Trends Mischief Mattes brenda REVOLUTION PRO.

Revolution Pro paleta senki za oči koja prati savremene trendove u šminkanju
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Trendi šminka 2019.
Foto: Instagram @mariyanamakeup

 

Monohromatski izgled

Odličan i jednostavan pristup šminkanju je monohromatski izgled, koji uključuje tehniku šminkanja koristeći slične nijanse na različitim delovima lica. To znači da bi trebalo da oči, rumenilo i ruž budu iste ili slične boje, kako bi lice izgledalo toplije. Šminkeri kažu da je poenta monohromatskog izgleda u korišćenju istih tonova i nijansi, koje laskaju jedna drugoj. Zato njihovi trikovi podrazumevaju da uvek stave malo rumenila u pregib kapka oka i izaberu sličnu nijansu ruža, kako bi lice pričalo jednu priču. To ne znači da treba da birate isključivo nežne boje. Poigrajte se i izaberite pink nijansu, koja je sada potpuni trend i koja poručuje: mladost, svežina, proleće.

Monohromatski makeup - modni trendovi u šminkanju
Foto: Nakedtruthbeauty


Neutralni glam, s druge strane, prema Ser Džonu koji šminka Bijonse pred svaki nastup je topla braon nude na usnama, slična boja bronzera na obrazima i nijansa koja prati priču na očima.


Naš predlog za postizanje ovog trenda je paleta za šminkanje REVOLUTION PRO Regeneration Mirage

monohromatski makeup
Source: Instagram @_joanax


SVEŽ IZGLED LICA

Blistav ten je večiti trend, koji se žene trude raznim kremama, pilinzima, maskama, a zatim puderima da postignu. I to je sve potrebno kako bi izgledali kao da ste se tek probudili. Međutim, ove sezone savet je da se preskoče puderi velike pokrivne moći i zamene laganijim formulama, koje će pustiti da koža diše. Preporuka je da uložite u pudere koji će ujedno i negovati kožu, ili u tonirane kreme koje su odlična zamena za puder, a ujedno imaju i zaštitni faktor.
Za kožu koja sija zaslužna je nega pre svega i samim tim proizvodi za negu lica namenjeni baš vašem tipu kože. Kako da izaberete najbolje proizvode za vas, pročitajte na našem blogu, a proizvodi koji će vam pomoći pri ovom izgledu su puderi laganije teksture. Naša preporuka je REVOLUTION PRO Foundation Drops tečni puder koji poseduje staklenu pipetu za aplikaciju i omogućava potpunu kontrolu pokrivne moći. 


JAKE OBRVE

Jake obrve su trend koji se zadržava i ove godine, koje su ram za oči na našem licu. Oblik, luk i dužina, osim punoće i gustine su ono što se traži ove godine i zato su se na tržištu pojavili proizvodi u velikoj količini koji će pomoći da dame isprate ovaj važan modni pravac, ne samo kad je šminkanje, nego i celokupan izgled u pitanju. Lepe obrve mogu da vam promene opis i zato ne čudi što ceo Holivud izdvaja na desetine hiljada dolara za specijalno čupanje, negovanje i japansko iscrtavanje. Zaboravili smo devedesete, kada obrva skoro nije ni bilo na licu i danas je savet više, sakrijte pincetu od sebe.

Proizvod koji je neophodan u vašem neseseru je olovka za obrve.

blush četkica
Source: Instagram @blushprofessionalserbia


GLITERI, ŠLJOKICE I SJAJEVI

Akcenat na gliterima je ove godine otišao u nebesa, preteći da dostigne disko osamdesete. Ova godina, poručuju šminkeri, biće više „neuredna“ kada su šljokice u priči, ali kul. Daleko od savršenog izgleda, već se ceni individualni pristup, gde će svako pokazati na najkreativniji način koliko je šminka zabavna. Ovaj trend je futuristički i holografski, pa traži i takve proizvode za igru, koji će bez puno muke, dodati sjaj na lice. Savet šminkera je da dodate malo šljokica na obraze i duž nosa umesto pegica i onda stavite istu boju u ugao oka. U sekundi ćete promeniti celokupan makeup izgled.

Veliki izbor glitera i pigmenata možete pronaći na našem sajtu.

revolution beauty serbia
Source: Instagram @revolutionbeautyserbia


PASTELNE BOJE

Kao godina individualnosti, morale su se naći i pastelne boje na listi, ali umesto uobičajenih, probajte svetlo roze ili plavu. Savet više za ovakav izgled je crni ajlajner kao kontrast na očima, koji će istaći svu nežnost pastelnih boja.

revolution beauty serbia
Source: Instagram @revolutionbeautyserbia


Budi svoja

Najvažniji trend od svih trendova je budi svoja. Igraj se šminkom koliko god da te to čini srećnom i veselom, ali ne po svaku cenu. Ukoliko se ne osećaš dobro sa pink senkom na očima, ne prati trendove slepo.

Sa šminkom treba da se osećate odvažno i hrabro, lepo i uredno, ona ne sme da vam stvara nikakve neugodnosti. Moda je zabavna, ali najbolji makeup je onaj sa kojim se ti osećaš najbolje u svojoj koži. Šminka treba da bude izraz karaktera i emocija. Ne boj se da rizikuješ i probaš nešto novo, ukoliko se ti u tome osećaš prirodno i  ne zaboraviš da je biti poseban ultimativni trend koji nikad ne zastareva. 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)