Maska za lice – nezaobilazan korak za pravilnu negu kože

Maska za lice je neizostavan korak u skoro svim profesionalnim kozmetičkim tretmanima lica. Nije li to dovoljno dobar razlog da ovaj proizvod uvrstite u svoju nedeljnu rutinu nege kože? Dodatne razloge da isprobate masku za lice kod kuće, pronaći ćete među redovima koji slede.

Maska za lice
Foto: Freepik

 

Ukoliko želite da nahranite svoju kožu bogatim i kvalitetnim sastojcima maske su odličan izbor. Ako niste sigurni kako se pravilno koriste maske za lice i kako da izaberete najbolju, pročitajte tekst do kraja.

 

Čemu služi maska za lice

Pre nego što damo konkretne predloge proizvoda za različite tipove kože, podsetimo se najvažnijih prednosti koje pružaju ovi kozmetički proizvodi. Maske za lice su namenjene svima, a koriste se pre svega za intenzivniju nega i hidrataciju kože, ali i za osvežavanje tena i ublažavanje specifičnih pojava poput akni ili bora.

Osim po sastavu i specifičnoj nameni, maske za lice se razlikuju i po teksturi ali i po načinu primene. Najpoznatije su:

  • klasične, kremaste maske koje mogu imati opštu ili specifičnu namenu;
  • gel maske za lice se najčešće koriste za hidrataciju i osvežavanje kože;
  • peel-off maske su pre svega namenje za čišćenje lica;
  • popularne sheet maske, koje se koriste za instant negu i hidrataciju kože.

Maske za lice su pre svega zaslužne za očuvanje vitalnosti, elastičnosti, ujednačene teksture, opšteg zdravlja i lepog izgleda kože. Redovnom upotrebom odgovarajuće maske pomoći ćete svojoj koži da vrati blistavost i zadrži neophodni nivo hidratacije. Osim toga, uživaćete u trenucima opuštanja i pravom spa ugođaju, bez obzira na to da li masku koristite u kućnim uslovima ili u kozmetičkom salonu.

Kako se nanosi maska za lice
Foto: Freepik

 

Kako se koristi maska za lice

Ako vam nanošenje maske za lice deluje isuviše komplikovano, rado ćemo vam promeniti mišljenje, uz nekoliko ključni smernica koje smo dobili od iskusnih kozmetičara. Pa da počnemo!

1. Maska za lice se nanosi isključivo na čistu kožu. Pre tretmana je neophodno ukloniti šminku i sve eventualne nečistoće sa lica i vrata.

2. Ukoliko imate dužu kosu, poželjno je da je „sklonite” sa lica, kako biste sprečili da vlasi dođu u kontakt sa proizvodom. Naš predlog je da koristite elastičnu traku za kosu.

3. Masku nemojte nanositi prstima, pre svega iz higijenskih razloga. Za nanošenje maske najbolje je da koristite silikonske četkice. Na taj način ćete moći ravnomerno da nanesete proizvoda, čak i na teže pristupačne delove lica.

4. Prilikom aplikacije, izbegavajte delove oko očiju, usana i nozdrva. Po potrebi, masku možete naneti i na vrat i dekolte.

5. Da bi maska delovala, neophodno je da „odstoji” na licu 10-30 minuta, odnosno onoliko dugo koliko je preporučeno i navedeno na svakom pojedinačnom proizvodu. Ovo vreme je neophodno kako bi se maska blago osušila, odnosno da bi koža upila sve hranljive sastojke.

6. Nakon protoka predviđenog vremena, potrebno je skinuti masku umivanjem toplom vodom ili pomoću nakvašenih tupfera.

7. Nakon što temeljno uklonite sve ostatke maske sa lica, čistim peškirom ili ubrusom, tapkajućim pokretima, prosušite kožu. Potom obavezno nanesite hidratantnu kremu ili serum.

Pravilno nanošenje maske za lice
Foto: Freepik

 

Pišite nam na koji način vi negujete svoju kožu. Koliko često koristite maske za lice? Da li postoji samo jedna koja je vaš favorit ili ste i dalje u potrazi za onom pravom?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)